Menu

Wencke staat op de Inclusive30 van 2023

Wencke is opgenomen in de Inclusive30 van 2023, de lijst met leiders die het Nederlandse bedrijfsleven inclusiever maken. Deze lijst is een initiatief van MT Sprout.

Great Place To Work
Leestijd 1 min
20 april 2023, geüpdatet 12 februari 2024

Over Wencke

Wencke Ester-Lorber is commercieel directeur bij Great Place To Work en bestuurslid van Inclusie NL. Zo draagt ze actief bij aan een diverser, eerlijker en inclusiever bedrijfsleven. Psychologische veiligheid in organisaties is daarbij een belangrijke voorwaarde. Volgens Wencke is het creëren van een veilige werkomgeving de belangrijkste taak van een werkgever. Je kunt namelijk nog zo divers zijn, als mensen zich niet veilig voelen of zichzelf niet kunnen zijn, dan ben je alsnog geen inclusieve organisatie. 

Great Place To Work helpt organisaties in zestig landen bij het bouwen van een succesvolle organisatiecultuur. Dit doen we vanuit de missie dat iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, werkt bij een great place to work for all. De basis hiervoor is een cultuur van vertrouwen. Door middel van het medewerkersonderzoek krijgen deelnemende organisaties inzicht in wat er echt speelt. 

De eigen organisatie in Nederland is volgens Wencke nog te weinig divers. "Dat is mijn grootste frustratie. Vanuit onze eigen business weten we namelijk dat diverse en inclusieve teams gewoon beter zijn voor de organisatie en de mensen."

Lees het volledige artikel over Wencke op MT Sprout.

Over de Inclusive30

Voor de derde keer publiceert MT Sprout de Inclusive30: een lijst met 30 leiders die een bewezen bijdrage leveren aan inclusie en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven. Zij maken het verschil door in actie te komen, door anderen verder te helpen en te inspireren, door kennis te delen of gewoon door te zijn wie ze zijn.

De criteria voor opname in de lijst:

  • de persoon maakt zich sterk voor de bevordering van inclusiviteit en diversiteit;

  • binnen, met of gericht op een onderneming;

  • vanuit een rol als leider, expert, dienstverlener of rolmodel;

  • die inspanning heeft een meetbaar, aantoonbaar of ten minste inspirerend verschil gemaakt op weg naar meer inclusiviteit en diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven.

Wencke inhuren

Ontdek de mogelijkheden om Wencke te boeken als spreker, dagvoorzitter of panellid voor events en inspiratiesessies.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Actueel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.