Menu

Word een Great Place to Work®


Ontwikkel een sterke organisatiecultuur met bevlogen medewerkers en betere bedrijfsresultaten.

De weg naar een great place to work

Een mensgerichte organisatie worden doe je door, samen met ons, het Great Place to Work® traject te doorlopen. Uit 35 jaar nationale en internationale ervaring is gebleken dat vertrouwen de strategie is die altijd en overal werkt.  Ben je benieuwd hoe je een great place to work for all wordt waar vertrouwen centraal staat? Bekijk dan snel de stappen hieronder.

great place to work 2021_03-1a Step 1- Introduction

Kennismaking

De eerste stap in het Great Place to Work traject is de kennismaking. Deze vindt online plaats. Zo kun je overal, waar je ook bent, de eerste stap zetten naar een mensgerichte organisatie die opereert op basis van vertrouwen. 

Wij schrijven een voorstel specifiek voor jouw organisatie, natuurlijk gericht op de wensen van de organisatie. Heb je het voorstel goedgekeurd? Het enige wat je nog te wachten staat, is het tekenen van het contract. 

Nu ben je gekoppeld aan een eigen Great Place to Work projectteam en kan het traject echt beginnen!

great place to work 2021_03-1b Step 2- Preparation

Voorbereiding

Een succesvol traject begint nog voordat het daadwerkelijke onderzoek is begonnen. Het is belangrijk dat alle interne betrokkenen energie voor het traject krijgen, met name het hogere management. Dit is een belangrijke factor voor succes. 

Voor de voorbereiding van het Trust Index™ medewerkersonderzoek wordt 4 tot 6 weken uitgetrokken. Er vindt eerst een kick-off plaats samen met ons projectteam en we vragen je om bepaalde informatie aan te leveren. Zo krijgen wij een goed beeld van jouw organisatie.

great place to work 2021_03-1c Step 3- Research

Onderzoek

In deze fase wordt twee weken uitgetrokken om het Trust Index™ medewerkersonderzoek uit te voeren. Met de Trust Index™ meten we vijf universele waarden die bepalen in hoeverre mensen het beste uit zichzelf weten te halen. De waarden zijn: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. 

great place to work 2021_03-1d Step 4- Results

Resultaten

Je ontvangt de resultaten binnen een week na het sluiten van het onderzoek. Afhankelijk van het pakket dat jullie hebben gekozen, krijgen jullie ook inzicht in de bevindingen uit de pulse surveys en benchmarks. 

Jullie Customer Success Manager navigeert jullie door de resultaten in ons online platform en adviseert jullie welke vervolgstappen te nemen.

Je krijgt in deze fase ook te horen of jouw organisatie Great Place to Work-Certified™ is.

great place to work 2021_03-1e Step 5- Follow Up

Opvolging

Nu het onderzoek is afgerond, begint de opvolgingsfase. Voor deze fase wordt (de duur hangt af van de verandersnelheid binnen jouw organisatie) enkele maanden uitgetrokken. Onze consultants kunnen aanvullend begeleiding en advies geven als hier behoefte aan is. 

Iedere organisatie heeft verschillende resultaten en daardoor ook verschillende behoeftes in de opvolgingsfase. Met elkaar stemmen we af wat er nodig is om het werkgeverschap nog verder te verbeteren. Je kunt hierbij denken aan dialoogsessies, workshops of (team)coaching.

Onze kijk op goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap gaat niet alleen over het organiseren van leuke feestjes, het bieden van een goed salaris en het voorzien in vele faciliteiten. Deze gebaren kunnen een mooie blijk van waardering zijn en je team dichter bij elkaar brengen, maar ze staan niet gelijk aan goed werkgeverschap. 

Wat is goed werkgeverschap dan wel? De sleutel tot goed werkgeverschap is vertrouwen. 

Dankzij 35 jaar ervaring weten wij dat een focus op mensen en het creëren van vertrouwen leidt tot betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten. 

Het Great Place to Work For All model biedt de leidraad om aan goed werkgeverschap te bouwen. Een cultuur van vertrouwen wordt gevoed door betekenisvolle waarden en gefaciliteerd door effectief leiderschap. Hierdoor ontstaat een omgeving waarin iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, zijn of haar potentieel wilt en kan inzetten. Dit verhoogt de innovatiekracht binnen de organisatie en leidt tot groei.

Great Place to Work For All model
Great Place To Work logo - Black

Weten wat jouw organisatie precies te wachten staat tijdens het traject?

Vraag het “Stappenplan 2023: in 3 stappen naar een
Great Place to Work” aan

Stappenplan 2023_Great Place To Work

Wat levert deelname aan het
Great Place to Work® traject op?

Met het Great Place to Work® traject krijg je als organisatie inzicht in de mate van goed werkgeverschap. Abstracte thema’s als vertrouwen, trots en werkplezier worden tastbaar gemaakt.

great place to work 2021_3.75x Higher Revenue Growth

3,75x hogere omzetgroei

Organisaties waarin een hoge mate van vertrouwen heerst, ervaren een significant hogere omzetgroei.

great place to work 2021_1.65x More Applicants

1,65x meer sollicitanten

Goed werkgeverschap inspireert. Organisaties met een hoge mate van vertrouwen, trekken meer talent én meer sollicitanten aan.

great place to work 2021_Employees Trust

2,2x lager verloop

Medewerkers die vertrouwen ervaren in hun relatie met leidinggevenden en zich eerlijk behandeld voelen door de mensen voor wie ze werken, zijn duurzaam inzetbaar.

Word Great Place to Work-Certified™

Benieuwd hoe het certificeringstraject er precies uit ziet? Ontdek hoe je jouw organisatie
gecertificeerd kan worden.

 

Investeren in goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap is de weg naar langdurig organisatiesucces. Wanneer je investeert in jouw medewerkers, investeer je in de organisatie. 

Ben je benieuwd welke investering bij het Great Place to Work® traject komt kijken? Bekijk dan onze drie pakketten:
Assess, Analyze en Accelerate.
10. Marketing - Website - Monique - Great Place to Work Nederland

Laten we kennismaken

In een online kennismaking bespreken we je doelen en ambities en heb je ruimte om vragen te stellen. Daarna vertel ik wat Great Place To Work voor jouw organisatie kan betekenen.

Laten we kennismaken