Flag

Sfeerimpressie Europees Best Workplaces event 2015

Afgelopen donderdag, 4 juni, werd voor de dertiende keer de lijst van de 100 Best Workplaces van Europa bekendgemaakt. Elk jaar is de uitreiking in een andere Europese stad. Dit jaar vond dit unieke event plaats in het mooie en zonnige Luxemburg. Het decor was prachtig: Neumunster Abbey, een voormalige abdij tussen de hoge stadsmuren in het hart van Luxemburg.

Overdag vond er een inspirerende conferentie plaats met diverse sprekers over goed werkgeverschap. De conferentie en gala-avond vonden beide plaats in de Neumunster Abbey. De welkomstcocktail werd 's avonds gedronken op de binnenplaats. Iedereen was prachtig uitgedost en klaar voor de avond met diner en award uitreiking. 'Op welke plaats zullen wij dit jaar geëindigd zijn?' Het enthousiasme was te voelen. En dat mag ook wel, omdat het een prestatie is als je op de lijst staat. De 100 beste organisaties zijn namelijk de beste van ruim 2.300 deelnemende organisaties van 19 nationale lijsten in Europa.

De avond startte met een video met daarin een overzicht van de afgelopen 12 jaar: de locaties van het event en de winnaars van de drie categorieën (Multinationals, Large en Small & Medium). Daarna werd de avond geopend door de burgemeester van Luxemburg die vol trots over zijn eigen organisatie sprak.

Patrice Brun, Managing Director van Great Place to Work® Luxemburg, was de gastheer van de avond. Hij startte met een quiz over Europa. Iedereen deed fanatiek mee. Daarna begon de aftelling van de 50 Best Small & Medium Workplaces (50 – 500 medewerkers). Alle organisaties die aanwezigen waren, kwamen om de beurt naar het podium om hun award in ontvangst te nemen. Op plaats 31 kunnen wij met trots ICM Opleidingen & trainingen feliciteren met hun mooie plek op de lijst! Het is de eerste keer dat zij een plek op de Europese lijst hebben behaald. De twee aanwezigen van ICM ontvingen trots de award op het podium. Daarna kwam &samhoud consultancy op nummer 5, een mooie prestatie! Ook de welbekende blauwe &samhoud-bal ging mee het podium op.

De top 3 bleef nog even geheim. Na het voorgerecht ging de avond verder met de aftelling van de lijst van de 25 Best Large Workplaces (500+ medewerkers). Ook hierbij werd de top 3 nog niet bekendgemaakt. Na het hoofdgerecht gingen we door naar de laatste categorie: de 25 Best Multinational Workplaces. In deze categorie kunnen wij verschillende Nederlandse organisaties feliciteren:


Namens Great Place To Work® Nederland feliciteren we deze organisaties met deze mooie prestatie!

Na het dessert was het tijd voor het slotstuk van de avond. De top 3's van de drie categorieën werden bekendgemaakt. De nummer 1 van de Small and Medium Workplaces is net als vorig jaar de Zweedse organisatie Cygni. De nummer 1 van de Large Workplaces is ook net als vorig jaar het Franse Davidson Consulting. En de nummer 1 van de Multinational Workplaces is NetApp. Benieuwd naar de volledige lijst?

Ook werd de winnaar van de Europese quiz bekendgemaakt: een medewerkster van Davidson Consulting. Zij heeft een gratis ticket gewonnen voor het volgende Europese Great Place To Work® event.

Alle winnaars werden uitgenodigd op het podium om gezamenlijk op de foto te gaan. Juichend hielden zij hun awards omhoog.

Na afloop verzamelden de winnaars zich naar een afgehuurde pub. Daar werden nog tot in de vroege uurtjes de mooie prestaties gevierd!

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!