Flag

Sfeerimpressie Best Workplaces Event 2015

Gisteravond, dinsdag 24 maart, is tijdens een magische avond de lijst van Best Workplaces 2015 bekendgemaakt. De week begon maandag al goed met de voorpagina van het dagblad Metro. De kop luidde: "Nederlandse werknemers zijn positief over hun baas". Op pagina vier in de krant stond een uitgebreid interview met onze directeur Erik van Riet. Opvallend bij de Best Workplaces van dit jaar is dat medewerkers van deze organisaties een sterker teamgevoel hebben dan organisaties die geen Best Workplace zijn. Ondanks deze toenemende verbondenheid van medewerkers onderling komt de relatie tussen management en medewerker op cruciale momenten juist steeds meer onder druk te staan. De trends die Great Place to Work het afgelopen jaar heeft gezien bij de Best Workplaces zijn te vinden in het persbericht.

Terwijl de dag vorderde, liep de spanning op. Welke organisaties zouden er dit jaar op de lijst staan? En ook; op welke positie hebben zij behaald? Op Twitter en LinkedIn werden verschillende berichten gedeeld door organisaties die in spanning de uitslag van de avond afwachtten. Net als vorig jaar vond het event plaats in de Duif in Amsterdam. Een prachtige locatie aan de Prinsengracht in Amsterdam. Vanaf half zes kwamen de eerste gasten binnen. Zij werden ontvangen door twee prachtig uitgedoste gouden vrouwen bij de entree. Na binnenkomst werden de aanwezigen gefotografeerd voor de perswand met de logo's van de winnende organisaties. De ruim 230 aanwezigen konden vervolgens onder het genot van een hapje en een drankje de prachtige locatie bewonderen en kennis maken met elkaar.

Om 18:30 was het dan eindelijk zover, de avond kon starten. De voiles gingen open en de gasten werden naar hun tafels begeleid. De zaal was geheel in stijl met het thema ingericht, prachtige ronde tafels wit gedekt, grote versierde kandelaars en twee grote schermen aan de wand waarop de gasten welkom werden geheten en de logo's van de 42 Best Workplaces te zien waren.

De avond werd gestart met een prachtige dans, vier danseressen voerden een dans uit op de muziek van Gotye – Someone that I used to know - waarbij ze gebruik maakten van een doek en de projectie van hun schaduw.

Vervolgens was het woord aan Erik van Riet, CEO van Great Place to Work® Nederland. Hij startte door de gasten te vragen om op te staan en elkaar te feliciteren met elkaars prestatie om op de lijst van Best Workplaces te staan. Alle organisaties op de lijst zijn winnaars. In zijn verhaal vertelt Erik over het thema 'De Magie van...'. Hij vertelt hoe de Best Workplaces zichzelf steeds de vraag stellen: wie zijn we? Waar staan we voor? Wat betekent dat voor ons gedrag? Hoe willen we met elkaar omgaan? De verankering van de antwoorden op die vragen in de cultuur van de organisatie leiden tot het zijn van Great Place to Work en tot de sprankeling, tot de magie in de organisatie. De Best Workplaces onderscheiden zich van andere organisaties door bezieling. Als die bezieling er is, ontstaat er een energie die iedereen voelt. Dat is magisch, maar geen hocus pocus. Erik vertelde hoe hij tijdens een concert zo'n magisch moment ervoer waarin alles op zijn plek viel en alle aanwezigen boven zich uitstegen. Meer hierover kan je lezen in de Special Best Workplaces 2015 in Elsevier.

Na deze mooie speech opende gastvrouw Fidan Ekiz, ook wel bekend als tafeldame van De Wereld Draait Door, de avond. Zij vertelde een persoonlijk verhaal over haar vader en hoe hij zeer trouw was aan zijn werkgever en een hele sterke verbondenheid voelde met zijn collega's en werkgever. Dezelfde bezieling voelde Fidan bij de 42 Best Workplaces in de zaal.

Direct daarna werd de eerste Special Award uitgereikt. Het filmpje start en langzamerhand krijgt een groep aanwezigen aan tafel 8 door dat zij gewonnen hebben: Incentro heeft dit jaar de Special Award voor Inspireren in ontvangst mogen nemen.

De lijst van Best Workplaces bestaat uit drie categorieën: Large & Multinational Workplaces, Medium Sized Workplaces en Small & Young Workplaces. We begonnen de award uitreiking met het bekendmaken van de categorie LMNW: van plek 19 tot en met plek 12. Net als vorig jaar, hebben alle organisaties een eigen '15 Seconds of Magic' ingeleverd. In een kort filmpje vertellen zij en laten zij zien wat hun organisatie uniek maakt (deze korte filmpjes kun je terugvinden op de partnerpagina van Elsevier). Elke organisatie kreeg zijn magische moment in de spotlights en ontving natuurlijk het certificaat en een roos.

Het hoofdgerecht werd ingezet en iedereen kon genieten van de lekkere maaltijd onder het genot van de muzikale klanken van de DJ en saxofonist. Na deze eerste organisaties gingen we weer verder met de categorie LMNC: plek 11 tot en met plek 4 werden bekend gemaakt. De spanning begon te stijgen, want de overige drie organisaties (SAS Nederland, Novo Nordisk en Kindergarden) wisten dat zij in de top 3 zitten. Maar welke plek? Dat bleef nog even spannend.

Dan is het weer zover: de volgende Special Award wordt uitgereikt. Dit keer voor Luisteren. Het filmpje van de Special Award werd ingezet. Langzamerhand werd het duidelijk: ICM Opleidingen & trainingen heeft deze Special Award mogen ontvangen.

Daarna werd het tijd van de categorie MSW. Dit jaar bestaande uit 15 organisaties. De 15 seconden filmpjes startten weer en de organisaties namen met gejuich en trots de certificaten in ontvangst. Bij ook deze drie overgebleven organisaties (Incentro, &samhoud consultancy en ICM Opleidingen & trainingen) begon de spanning te stijgen.

Als afleiding voor de opbouwende spanning, voerden de danseressen nog een dans uit, dit keer gestart vanuit de zaal, waardoor de aanwezigen omringd werden door de danseressen en zij zich als een wervelwind tussen het publiek bewogen.

Na deze prachtige dans was het tijd voor de bekendmaking van de nummers 8 tot en met 4 van de categorie SYE. De drie overgebleven organisaties (Het PR Bureau, Lean Consultancy Group en Intermax Managed Hosting) kwamen nog niet in beeld en wachtten de bekendmaking van de Top 3 in spanning af.

Hoog tijd om de laatste Special Award uit te reiken, namelijk die voor Spreken. Het filmpje werd weer ingezet. Kindergarden mocht deze mooie award, mee naar huis nemen.

De spanning was daarna echt om te snijden. De winnaars van alle drie de categorieën werden bekend gemaakt. Eerst kwamen de drie overgebleven SYW-organisaties het podium op. Het bleef nog spannend, iedereen keek gespannen naar het beeld en: Lean Consultancy Group is nummer 1. Uitgebreid gejuich en gezang barste los onder de 16(!) aanwezigen van dit consultancy bureau. Intermax Managed Hosting is nummer 2 en Het PR Bureau nummer 3. Daarna was het tijd voor de MSW-organisaties. Eerst werden natuurlijk ook de '15 seconds of Magic' van deze organisaties getoond en dan is het zover: wie is de nummer 1? Het beeld laat het zien: nummer 1 is dit jaar &samhoud consultancy, nummer 2 is ICM Opleidingen & trainingen en nummer 3 is Incentro. Gejuich op het podium en de medewerkers feliciteerden elkaar uitbundig.

Dan is het tijd voor het slotstuk van de avond: de bekendmaking van de top 3 binnen de categorie Large & Multinational Workplaces. SAS, Novo Nordisk en Kindergarden betraden het podium en de zaal bekeek hun 15 seconds filmpjes. Dan is het zover: wie is er nummer 1? Dat is dit jaar Novo Nordisk. SAS Nederland is nummer 2 en Kindergarden nummer 3: springende en juichende mensen op het podium.

Het was tijd om met alle winnaars op de foto te gaan. 42 organisaties betraden het altaar van de Duif. De champagneflessen vol met confetti schoten de lucht in en mensen hielden trots hun certificaat boven hun hoofd.

Vieren, delen en inspireren: dat is wat de aanwezigen de rest van de avond hebben gedaan. Er zijn nog vele foto's gemaakt van de medewerkers en de Awards, welke snel getwitterd (#GPTW2015NL) en gedeeld werden met de rest van de organisatie. Veel gasten bleven nog even om met elkaar te proosten op de mooie prestatie. Want het zijn echt 42 winnaars die op de lijst van Best Workplaces staan, het is dé erkenning van Goed Werkgeverschap. Wij moedigen de Best Workplaces aan om veel van hun Best Practices te delen. Gisteravond is daar al een eerste stap mee gezet.

Wij bedanken al onze gasten die aanwezig waren op deze magische avond en met wie wij Goed Werkgeverschap hebben gevierd.

Wij kijken uit naar een nieuw mooi jaar, vol Vertrouwen, Trots en Plezier!

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!