Flag

Novo Nordisk wint Special Award 'Zorgen'

Novo Nordisk

Novo Nordisk richt zich al meer dan 90 jaar op de bestrijding van een van de snelst groeiende ziektes ter wereld: diabetes. Het bedrijf ontwikkelt onder andere nieuwe behandelmethoden en produceert medicijnen die in ruim 180 landen worden verkocht. In totaal heeft Novo Nordisk ongeveer 41.000 medewerkers, verspreid over 75 landen. Op de Nederlandse vestiging werken zo’n 150 mensen.

Waarom Novo Nordisk?

Novo Nordisk is ervan overtuigd dat een goede fysieke conditie een positieve invloed heeft op werkprestaties. Daarnaast is een ongezonde levensstijl een belangrijke oorzaak van diabetes. Vandaar dat Novo Nordisk zijn medewerkers stimuleert goed voor zichzelf te zorgen. Hiervoor heeft het bedrijf NovoHealth in het leven geroepen, een organisatiebreed programma met vier pijlers:

 

  • Bewegen: Alle medewerkers kunnen gebruikmaken van een fitnessruimte, waar ook een fysiotherapeut aanwezig is voor persoonlijke afspraken en individuele training na het werk. Er is een hardloop- en fietsclub, en twee keer per week zijn er bodyshape- en yogalessen. Medewerkers initiëren regelmatig deelname aan evenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaagse en de marathon van New York.
  • Stoppen met roken: Medewerkers die stoppen met roken, krijgen hierbij ondersteuning. Per persoon is er € 250,- beschikbaar voor hulpmiddelen, zoals een stoppen-met-rokentraining.
  • Gezonde voeding: Door water, biologische sappen en fruit beschikbaar te stellen voor medewerkers, stimuleert het bedrijf een gezond voedingspatroon. Daarnaast heeft de kantine gezond en duurzaam eten op het menu.
  • Persoonlijk gezondheidsadvies: Tijdens tweejaarlijkse health checks krijgen medewerkers een persoonlijk advies op basis van lichaamsanalyses, zoals bloeddruk en andere metingen om de gevoeligheid voor diabetes te testen.

 
Om de balans tussen werk en privé te bevorderen, past Novo Nordisk flexibel werken toe. Medewerkers plannen zelf hoe laat hun werkdag begint en eindigt. Door deze verschillende genereuze en warme initiatieven, onderscheidt Novo Nordisk zich van andere organisaties op het gebied van medewerkerzorg en werkbalans. 

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en andere nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!