Flag

Great Place to Work Nederland start met tweede erkenningstitel

Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is onze overtuiging. Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient. 

Deze aandacht geven wij wereldwijd door goed werkgeverschap te erkennen via de titel Best Workplace. Deze lijst wordt in Nederland jaarlijks in maart bekendgemaakt. Echter, vanuit de overtuiging dat goed werkgeverschap sneller erkend mag worden, breiden wij vanaf dit jaar de erkenning uit met een tweede titel: Great Place to Work Certified. 

Directe erkenning door certificering

Door het gebruik van Great Place to Work Certified kan een organisatie direct erkend worden en er mee naar buiten treden. Erkenning hoeft niet meer te wachten tot het jaarlijkse Best Workplaces event. Je kunt als organisatie trots zijn op de prestatie en dit direct aan de buitenwereld laten zien. 

Top 10 Best Workplaces per categorie

De lijst van Best Workplaces in maart blijft in aangepaste vorm bestaan. Vanaf maart 2019 publiceren wij jaarlijks een Top 10 Best Workplaces per categorie (Multinational, Large, Medium en Small). Hiermee willen wij middels het Best Workplaces event extra aandacht geven aan de organisaties die uitblinken. Zij verdienen een podiumplek voor hun prestaties. De top 10 van elke categorie van Great Place to Work Certified organisaties mag zich vanaf maart een jaar lang een Best Workplace noemen. 

Criteria van de certificering

Indien de resultaten van een organisatie voldoen aan de onderstaande criteria, dan is die organisatie direct een Great Place to Work Certified:

  • Een score van 70% of hoger op het medewerkersonderzoek (Trust Index)
  • Vereiste respons op het medewerkersonderzoek (afhankelijk van de organisatie-omvang)
  • 21 punten of meer op de analyse van de organisatiecultuur (Culture Audit)
Tijdslijn

Na de terugkoppeling van de resultaten laat de organisatie direct weten of een organisatie een Great Place to Work Certified is en vanaf die maand mag de organisatie een jaar lang deze titel dragen. Vanuit de groep gecertificeerde organisaties worden per categorie de Top 10 Best Workplaces van het jaar geselecteerd. Deze top maakt Great Place to Work in maart 2019 bekend tijdens het Best Workplaces event.

De eerste 4 gecertificeerde organisaties in juli 2018

In de maand juli hebben wij tot op heden de volgende organisaties al mogen feliciteren met hun erkenning als Great Place to Work Certified:

  • JINC
  • Macaw
  • Dopper
  • Robin Radar Systems
Goed werkgeverschap als prioriteit nummer 1

Via deze extra titel ter erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place to Work Nederland ernaar om nog meer organisaties te stimuleren om binnen hun organisatie mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever.

Bekijk de Great Place to Work Certified pagina voor meer informatie!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!