Menu
HR

Leef je droom! Een voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling


Stilstand is achteruitgang. En wie zich niet ontwikkelt, zal niet groeien. Medewerkers zijn de kern van de organisatie en daarmee is investeren in hen, investeren in de organisatie. Het stimuleren van een cultuur waarin iedereen zich persoonlijk kan ontwikkelen is hiervoor cruciaal.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
11 juli 2016, geüpdatet 28 maart 2024

Ontwikkelen

Ontwikkelen is één van de negen thema's van de Culture Audit waarmee Great Place to Work onderzoek doet naar de organisatiecultuur. Een organisatie die op transactionele basis omgaat met de medewerker, biedt trainingen aan om vaardigheden die nodig zijn voor het werk te stimuleren. Wanneer de werkgever op relationele basis omgaat met de medewerker wordt ontwikkelen een onderdeel van de cultuur. Er worden mogelijkheden aangeboden waarbij medewerkers persoonlijk en professioneel kunnen groeien. De organisatie zet zich dan in voor het creëren van een leeromgeving waarin medewerkers hun talenten en interesses kunnen ontdekken en ontwikkelen.

LeefJeDroom!

In 2008 is TamTam gestart met het LeefJeDroom! Programma. LeefJeDroom! is een mogelijkheid die TamTam haar medewerkers biedt om hun professionele droom te realiseren. Ook wanneer dat betekent dat zij weggaan bij TamTam. TamTam wil werken met de beste mensen en een aantrekkelijke werkgever zijn. Zij erkennen dat dit niet alleen een boost geeft aan de ontwikkeling van het individu, maar ook aan de ontwikkeling van de organisatie. In dit programma wordt er verder gekeken dan de grenzen van TamTamzelf en zelfs voorbij de grenzen van Nederland.

Het programma omvat werken in projecten die bijdragen aan je eigen groei, zoals trainingen, workshops, evenementen en zelfs internationale stages. Elk ontwikkelproces is anders, want iedereen is uniek in zijn of haar dromen en talenten. Dus of het nu gaat om het ontdekken van een specifieke technologie of discipline, het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden of het starten van je eigen bedrijf, bij TamTam willen ze hun medewerkers aanmoedigen om hun droom te leven. TamTam stelt zelf dat ze houden van talent, ambitie en dromen. Dat is waarmee ze in hun kracht staan.

Waarom een Best Practice?

Great Place to Work heeft vijf criteria ontwikkeld waarmee werkgeversbeleid wordt beoordeeld. Deze zijn van belang voor het ontwikkelen van een sterke organisatiecultuur en het effectiever maken van het beleid. Van de vijf criteria blinkt deze Best Practice uit op de drie criteria van originaliteit, warmte en integratie met de kernwaarden. Het is een uiterst genereus programma van TamTam, waarbij er veel verder wordt gekeken dan naar de rol of de functie van de medewerker. De eigen nieuwsgierigheid en ontwikkeling van de medewerker spelen de hoofdrol.

Ontwikkeling als uitgangspunt

Om als organisatie te blijven groeien, is het dus van groot belang om aandacht te hebben voor het individu. Aandacht hebben voor de persoonlijke dromen en ambities en medewerkers helpen deze te realiseren. Dat geïnspireerde en gestimuleerde medewerkers maken dat ontwikkeling echt tot de kern van de organisatie behoort, is het uitgangspunt voor deze realisatie. De realisatie van een ontwikkelcultuur waarbij iedereen in zijn of haar kracht staat.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over HR

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.