Menu

Best Workplaces 2020: mensen op 1, juist nu!

Leiderschap op basis van vertrouwen, snel schakelen, waardering uitspreken, duidelijk communiceren én flexibiliteit tonen: aspecten die voor alle werkgevers in deze tijden van het coronavirus noodzakelijk zijn. Deze aspecten zijn kenmerkend voor het gedachtegoed van Great Place To Work en een leidraad voor succesvol werkgeverschap, zeker op de lange termijn én tijdens grote veranderingen. Vandaag maken wij de Best Workplaces van 2020 bekend, door de omstandigheden nog zonder ranking, en staan wij erbij stil dat deze organisaties een werkomgeving hebben gecreëerd waarin bovenstaande aspecten centraal staan. Ontdek in dit artikel de 40 Best Workplaces en waarop zij het verschil maken.   

Waarop is de lijst van Best Workplaces gebaseerd

Vertrouwen en menselijkheid binnen organisaties vergroten: dat is onze missie. Door middel van certificering en de lijst willen wij werkgevers die hierin zijn geslaagd erkennen en een podium bieden. Iedere deelnemende organisaties voert twee onderzoeken uit: een medewerkersonderzoek (Trust Index) die de mate van vertrouwen, trots en plezier meet en een audit van het beleid, programma’s en initiatieven op negen thema's (Culture Audit). Uit beide onderzoeken volgt een score en de combinatie hiervan bepaalt of een organisatie zich een Great Place To Work Certified mag noemen. Van alle gecertificeerde organisaties behoren de hoogst scorende organisaties tot de Top Best Workplaces in hun categorie. Dit jaar behaalden 84 organisaties het certificaat, daarvan zijn nu 40 organisaties een Best Workplace. 

Dit zijn ze 

De 40 Best Workplaces zijn verdeeld in vier categorieën. De organisaties staan in alfabetische volgorde. Ontdek op deze pagina de profielen van de 40 organisaties. 

Ranking in juni

Voor de achttiende keer zouden wij eigenlijk vanavond de ranking van de Best Workplaces bekendmaken tijdens het Best Workplaces event. Een moment dat gepaard gaat met gejuich, omhelzingen en high fives. Door de omstandigheden hebben wij het event geannuleerd en de ranking uitgesteld. Wij vinden het op dit moment niet gepast om feest te vieren terwijl vele mensen hard bezig zijn om hun werk uit te voeren en creatieve oplossingen aan het verzinnen zijn. De ranking zullen wij om deze redenen medio juni bekendmaken.

Hierop maken de Best Workplaces verschil

Wat doen deze groep van werkgevers anders? Uit de onderzoekresultaten blijkt dat dit jaar het vooral draait om drie aspecten: het creëren van psychologische veiligheid, het geven van waardering en verwachtingen duidelijk kenbaar maken. Meer informatie delen wij in juni in het trendrapport.

Relevante webinars in april en mei

De komende weken/maanden zullen wij meer digitaal in contact zijn met elkaar. Om deze reden organiseren wij een aantal webinars die kosteloos te volgen zijn:

Wij wensen alle mensen veel wijsheid en gezondheid toe!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments