Great Place To Work logo

Open brief: Great Place To Work roept organisaties op prioriteit te maken van psychologische veiligheid

Persbericht: Open brief ondersteunt het event ‘Walk Your Talk’ om werkgevers in Nederland te inspireren op het gebied van goed werkgeverschap 

230426_openbrief_swipe1

Vandaag, op de Dag van de Arbeid, roept Great Place To Work organisaties op om prioriteit te maken van psychologische veiligheid op de werkvloer. In een open brief die het internationaal advies- en onderzoeksbureau op het gebied van organisatiecultuur verspreidt, worden organisaties aangezet tot actie om een positieve werkplek te creëren waar vertrouwen en psychologische veiligheid centraal staan. 

De organisatie, dat tevens bekend is van de gelijknamige certificaten, ziet dat er aandacht binnen organisaties is voor mismanagement, burn-outs en grensoverschrijdend gedrag, maar de echte actie ontbreekt nog. En dat komt volgens René Brouwers, CEO van Great Place To Work Nederland, doordat de verantwoordelijkheid voor een veilige werkomgeving niet op de juiste plek belegd is:

“Te vaak worden HR-afdelingen nog als eigenaar van dit soort zaken gezien, terwijl handelen vanuit vertrouwen een business strategie moet zijn, en dus absoluut vanuit de directie aangepakt moet worden. Het gaat om het bouwen van een fundament waarop de hele organisatie opereert en daarnaast om sterke relaties onderling. Op dit moment is het een feit dat niet iedereen in een omgeving werkt waar vertrouwen centraal staat. Dat blijkt ook uit misstanden bij bijvoorbeeld NOS Sport en The Voice of Holland. En daar moet verandering in komen.”

Event ‘Walk Your Talk’ 
Great Place To Work wil organisaties graag de helpende hand bieden door ze letterlijk een stap in de goede richting te laten zetten. Samen met de Best Workplaces van Nederland wordt er daarom al lopend aandacht gevraagd voor goed werkgeverschap en de acties die organisaties kunnen ondernemen. Op vrijdag 2 juni organiseert het onderzoeksbureau in Utrecht het event ‘Walk Your Talk’, met als uiteindelijk doel te inspireren en zo een positievere werkcultuur voor iedereen te realiseren. Aanmelden voor ‘Walk Your Talk’ kan hier.

“Een organisatiecultuur gebaseerd op vertrouwen creëert een omgeving waarin medewerkers kunnen groeien, innoveren en samenwerken zonder angst. Oftewel, dit is een cultuur waarin psychologische veiligheid centraal staat. Het is de sleutel tot succes voor elke organisatie die streeft naar productiviteit en betrokken medewerkers. Elke dag weer. Een oproep die ik graag doe aan alle organisaties die klaar zijn om het verschil te maken: ga met ons mee de straat op en zorg ervoor dat je je rugzak vult met inspiratie en ideeën om ook van jouw organisatie een best workplace te maken”, aldus René Brouwers.  

Ook interessant

Comments

Laat je inspireren!

Ontdek al onze blogs, best practices en artikelen over goed werkgeverschap, leiderschap, organisatiecultuur en employee experience.

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!