Menu

Wijziging criteria Best Workplaces™

Juni 2023 - Culture Audit™️ is géén criteria voor de Best Workplaces 2024 in de categorie Small en Medium. Voor de categorie Large en Multinational blijft de Culture Audit wél een vereiste.

Great Place To Work
Leestijd 1 min
13 juni 2023, geüpdatet 22 augustus 2023

De medewerker staat al 30 jaar centraal in de Great Place to Work®-filosofie. De resultaten uit het Trust Index™️-medewerkersonderzoek hebben altijd het zwaarst gewogen in certificering en de Best Workplaces. Onze certificering is 100% gebaseerd op de medewerkersfeedback en vanaf de lijst van 2023 geldt dat ook voor de Best Workplaces Awards.

Medewerkers zijn de belangrijkste factor voor het bouwen van een succesvolle organisatiecultuur en moeten daarom de bepaler zijn van de lijst. Het zijn van een great place to work For All zorgt voor het behouden én het aantrekken van collega’s. De scores uit het Trust Index-onderzoek vormen daarom de belangrijkste criteria voor het opstellen van de top 10.

Voor large organisaties (organisaties met meer dan 500 medewerkers) en multinationals (organisaties met wereldwijd ten minste 1000 medewerkers, waarvan 40% of meer dan 5000 medewerkers in een ander land dan het hoofdkantoor) blijft de Culture Audit nog wel verplicht.

Overzicht criteria erkenningsmogelijkheden in Nederland

Great Place To Work-Certified™:

  • Een score van 70% of hoger op de 60 stellingen van de Trust Index 

  • Een minimale respons op basis van organisatiegrootte

  • Een ingevulde Culture Brief™

Best Workplaces Awards 2024:

  • Top 10 voor de categorie Small (20 tot 49 medewerkers) en Medium (50 tot 500 medewerkers) gebaseerd op de Trust Index-scores van de gecertificeerde organisaties

  • Top 10 voor de categorie Large (meer dan 500 medewerkers) en Multinational gebaseerd op de Trust Index scores van de gecertificeerde organisaties en een ingevulde Culture Audit

Great Place To Work
Great Place To Work helpt organisaties op weg naar een cultuur van vertrouwen. Dat doen we met de Trust Index™: ons medewerkersonderzoek dat vertrouwen, trots en plezier in organisaties meet. Onze filosofie is gebaseerd op +30 jaar ervaring in 60 landen. Jaarlijks doen meer dan 10.000 organisaties mee aan de Trust Index.

Lees meer over Actueel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.