Great Place To Work logo

Wijziging criteria Best Workplaces™ 2023

Viewsonic

Oktober 2022 - Culture Audit™️ is géén criteria voor de Best Workplaces 2023 in de categorie Small, Medium en Large. Voor de categorie Multinationals blijft de Culture Audit wél een vereiste.

De medewerker staat al 30 jaar centraal in de Great Place to Work®-filosofie. De resultaten uit het Trust Index™️-medewerkersonderzoek hebben altijd het zwaarst gewogen in certificering en de Best Workplaces- lijst. Onze certificering is 100% gebaseerd op de medewerkersfeedback en vanaf de lijst van 2023 geldt dat ook voor de Best Workplaces Awards.

Medewerkers zijn de belangrijkste factor voor het bouwen van een succesvolle organisatiecultuur en moeten daarom de bepaler zijn van de lijst. Het zijn van een great place to work For All zorgt voor het behouden én het aantrekken van collega’s. De scores uit het Trust Index-onderzoek vormen daarom de belangrijkste criteria voor het opstellen van de top 10.

Voor multinationals (organisaties met wereldwijd ten minste 1000 medewerkers, waarvan 40% of meer dan 5000 medewerkers in een ander land dan het hoofdkantoor) blijft de Culture Audit, vanwege hun internationale karakter, nog wel verplicht.

Overzicht criteria erkenningsmogelijkheden in Nederland:

Great Place To Work-Certified

  • Een score van 70% of hoger op de 60 stellingen van de Trust Index 
  • Een minimale respons op basis van organisatiegrootte
  • Een ingevulde Culture Brief™

Best Workplaces Awards 2023

  • Top 10 voor de categorie Small (20 tot 49 medewerkers), Medium (50 tot 500 medewerkers) en Large (meer dan medewerkers) gebaseerd op de Trust Index-scores van de gecertificeerde organisaties
  • Top 10 voor de categorie Multinational gebaseerd op de Trust Index scores van de gecertificeerde organisaties en een ingevulde Culture Audit

Comments

Laat je inspireren!

Ontdek al onze blogs, best practices en artikelen over goed werkgeverschap, leiderschap, organisatiecultuur en employee experience.

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!