Menu

Dit zijn de 25 World's Best Workplaces™ van 2022

Haarlem, 13 oktober 2022 - In een jaar met ongekende onrust op de wereldwijde arbeidsmarkt stonden de beste organisaties sterk. Medewerkers heroverwogen hun carrière en hun leven. Organisaties over de hele wereld probeerden hun toptalenten vast te houden. Voor organisaties die in 2022 op de World's Best Workplaces™ lijst staan, leidde het bouwen van op vertrouwen gebaseerde relaties met medewerkers tot een hogere retentie en meer productiviteit. 

Great Place To Work
Leestijd 2 min
13 oktober 2022, geüpdatet 21 november 2023

Van alle medewerkers bij deze top 25 organisaties zei (gemiddeld): 

 • 88% dat ze ‘extra geven’ aan hun organisatie

 • 87% dat ze hun werkgever zouden aanbevelen aan vrienden en familie

 • 85% dat ze op lange termijn voor hun organisatie willen blijven werken

Michael C. Bush, Global CEO van Great Place To Work®: "Voor organisaties met over de hele wereld werkende medewerkers is het exponentieel moeilijker - en indrukwekkend - om een consistente ervaring voor elke medewerker te realiseren."

Bush: "Ondanks de vele uitdagingen waarmee multinationale organisaties in 2022 worden geconfronteerd, hebben deze organisaties het welzijn van hun mensen op de eerste plaats gezet. Hun succes is een positief bewijs dat wanneer organisaties het juiste doen voor hun medewerkers, geen enkel probleem te groot is om te overwinnen."

Wie haalde de lijst?

Great Place To Work stelde de 25 winnende organisaties vast door wereldwijd bijna 4,5 miljoen medewerkers te ondervragen, die de werkervaring van bijna 15 miljoen medewerkers vertegenwoordigen. Om in aanmerking te komen, moeten organisaties in vijf of meer landen op een nationale lijst van Best Workplaces™ hebben gestaan en meer dan 5.000 medewerkers wereldwijd hebben.  

Deze organisaties vielen op door hun inzet voor het welzijn van medewerkers, flexibel werk en gelijkheid voor alle medewerkers.

DHL Express staat in 2022 opnieuw bovenaan, gevolgd door Hilton op nummer 2 en Cisco op nummer 3. Alle drie de organisaties stonden in de top drie van de World's Best Workplaces lijst van vorig jaar.

Millicom, Medtronic, Nestle en Bristol-Meyers Squibb zijn nieuwkomers op de lijst van 2022. FedEx keerde voor het eerst sinds 2014 terug op de lijst en Accenture kreeg voor het eerst sinds 2011 weer een plek op de lijst.

World Best Workplaces LK POST

De 25 World’s Best Workplaces 2022 zijn:

 1. DHL Express
 2. Hilton
 3. Cisco
 4. Salesforce
 5. Millicom
 6. AbbVie
 7. Deloitte
 8. Hilti Group
 9. SC Johnson
 10. Stryker
 11. Teleperformance
 12. Medtronic
 13. EY
 14. VRIO: DIRECTV & SKY
 15. SAP SE
 16. Scotiabank
 17. Accenture
 18. Nestle
 19. Cadence
 20. Mercado Libre
 21. FedEx
 22. Concentrix
 23. Sopra Steria
 24. Adobe
 25. Bristol-Meyers Squibb

Wat onderscheidt de World’s Best?

15% meer medewerkers van de World's Best Workplaces zei dat hun organisatie ‘speciale en unieke’ voordelen biedt, vergeleken met andere onderzochte organisaties. Populair in het aanbod van de top 25 waren programma's voor mentale gezondheid, zoals Cisco (#3) en haar Mind Set-programma.

Flexibiliteit was ook een belangrijk onderdeel van de medewerkerservaring, zelfs voor organisaties die niet gemakkelijk hybride of remote werk kunnen aanbieden. Hilton (#2) benadrukte haar inspanningen om medewerkers te helpen hun eigen uren te bepalen.

Een andere belangrijke kenmerk van veel van de organisaties op de lijst van 2022 was gelijkheid, waarbij leiders zoals DHL Express (#1) grote investeringen in diversiteit, gelijkheid, inclusie en saamhorigheid deden. In de vragenlijst zei 94% van de medewerkers van DHL Express dat zij geloven dat de organisatie diversiteit en een inclusieve werkomgeving bevordert.

Over de World's Best Workplaces

Great Place To Work heeft de 25 winnende organisaties geïdentificeerd door wereldwijd bijna 4,5 miljoen medewerkers te ondervragen via het Trust Index medewerkersonderzoek, die samen de werkervaring van bijna 15 miljoen medewerkers vertegenwoordigen. Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven in vijf of meer landen op een nationale lijst van Best Workplaces™ staan en meer dan 5.000 medewerkers hebben. De ranglijsten zijn gebaseerd op de Trust Index™, ons medewerkersonderzoek dat bestaat uit 60 stellingen over medewerkerservaringen.

Begin hier om volgend jaar op deze lijst te komen. 

Over Great Place to Work

Great Place To Work is de globale autoriteit op het gebied van organisatiecultuur. Sinds 1992 heeft Great Place To Work wereldwijd meer dan 100 miljoen medewerkers ondervraagd en deze diepgaande inzichten gebruikt om te bepalen wat een uitstekende werkomgeving maakt: vertrouwen. 

Het medewerkersonderzoek biedt leiders de inzichten die ze nodig hebben om op data gebaseerde beslissingen te nemen. Alles wat Great Place to Work doet, wordt gedreven door onze missie om een betere wereld op te bouwen, door elke organisatie te helpen een Great Place to Work For All™ te worden. 

Benieuwd wat Great Place To Work voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk deze video met de antwoorden op de veelgestelde vragen

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.