Menu

Dit zijn de nummers 1 op de lijst van Best Workplaces 2024!

AethiQs, Mobilee, AbbVie en Hilton zijn de beste werkgevers van Nederland in 2024. Zij zijn de nummers één in de categorieën Small, Medium, Mid Large en Large. Dat hebben we gisteravond bekend gemaakt tijdens het WORKPLAYS Awardfestival in het NDSM Theater in Amsterdam.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
28 juni 2024
Hilton Best Workplaces Awards 2024

René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland: “Gisteravond hebben we tijdens het WORKPLAYS Awardfestival met trots de ranking van de Best Workplaces 2024 onthuld. Het was een waanzinnige avond vol verwondering, inspiratie en verbinding. Maar bovenal: feest! Want het verdienen van de titel Best Workplace is een uitzonderlijke prestatie die gevierd moet worden.

Ook dit jaar zetten de 40 Best Workplaces de standaard voor veilige werkculturen. Omgevingen waarin iedereen zichzelf kan zijn, beloning gelijk is en de spreekwoordelijke deur écht altijd open staat. In een tijd waarin angstculturen en burn-outs aan de orde van de dag zijn, mogen deze organisaties zich dus met recht frontrunners noemen op het gebied van goed werkgeverschap.”

Over de Best Workplaces

De lijst van Best Workplaces is gebaseerd op de Trust Index, het medewerkersonderzoek van Great Place To Work. Bij een score van 70% of hoger op de Trust Index, mag een organisatie zich voor één jaar Great Place To Work-Certified noemen. 

Alleen gecertificeerde organisaties maken kans op de titel Best Workplace. Voor organisaties met 500 of meer medewerkers telt niet alleen de Trust Index-score mee, maar ook de Culture Audit. Op basis van de Culture Audit beoordelen we de cultuur van een organisatie. 

De lijst van Best Workplaces bestaat uit een selectie organisaties, verdeeld over vier categorieën op basis van organisatiegrootte. De ranking wordt bepaald aan de hand van de Great Place To Work For All-formule.

In lijstjaar 2023-2024 hebben in totaal 407 organisaties de Trust Index uitgevoerd. Hiervan maakten 241 organisaties kans op de felbegeerde titel Best Workplace 2024. Uiteindelijk hebben 40 organisaties de lijst van 2024 gehaald.

Dit zijn de nummers #1

AethiQs staat dit jaar voor het eerst op de lijst van Best Workplaces. Met een indrukwekkende score van 98% op de Trust Index, pakt deze organisatie direct de toppositie in de categorie Small.

Mobilee zien we dit jaar voor de tweede keer op de lijst. Waar de organisatie in 2023 positie #2 pakte, staat Mobilee dit jaar bovenaan in de categorie Medium.

AbbVie staat dit jaar voor de 10e keer op rij op de lijst van Best Workplaces. In 2023 stond de farmaceut op positie #6 in de categorie Multinational. Dit jaar pakt AbbVie de eerste plek in de nieuwe categorie Mid Large.

Hilton laat ook dit jaar weer zien dat ze haar medewerkers op nummer één zet. Als ’s werelds beste werkgever van 2023 is het geen verrassing dat Hilton dit jaar in Nederland de eerste plek pakt in de categorie Large. 

Maak kennis met alle Best Workplaces van 2024

Categorie Multinational afgeschaft, Mid Large nieuwe categorie

De lijst van Best Workplaces 2024 bestaat uit vier nieuwe categorieën: Small, Medium, Mid Large en Large. De categorie Multinational is met ingang van lijstjaar 2023-2024 afgeschaft. Nieuw is de categorie Mid Large, voor organisaties met 250 tot en met 499 medewerkers. In dit artikel lees je meer over deze wijzigingen.

Hoe maken de Best Workplaces het verschil?

Het zijn van een Best Workplace is een buitengewone prestatie. Wat doen deze werkgevers anders? Als we de scores van de Best Workplaces vergelijken met gemiddeld Nederland, dan zien we de grootste verschillen op de volgende stellingen uit de Trust Index:

Promoties worden toegekend aan degenen die deze het meest verdienen (+46)

  • Best Workplaces 2024: 76%

  • Gemiddeld Nederland: 30%

Management doet wat het zegt (+41)

  • Best Workplaces 2024: 87%
  • Gemiddeld Nederland: 46%

Iedereen kan erkenning voor zijn bijdrage krijgen (+35)

  • Best Workplaces 2024: 86%
  • Gemiddeld Nederland: 51%

Best Workplaces Magazine 2024

Wil je weten op welke thema’s de beste werkgevers van Nederland nog meer het verschil maken? Download dan het gratis Best Workplaces Magazine 2024.

Download het magazine
Bestgreatworkplace2024-©KIRSTENVANSANTEN-allrightsreserved-217
Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.