Flag

Winnaar Special Award Werven: Microsoft

De Special Awards van 2014 worden uitgereikt aan drie organisaties die in hun werkgeversbeleid speciale aandacht geven aan de drie beleidsterreinen die hun medewerkers motiveren om samen te werken als een team of familie.

De organisaties die een Special Award ontvangen, scoren zowel hoog op hun beleid als in de perceptie van de medewerker. Een van de special awards die we dit jaar uitreiken is voor een organisatie met innovatieve werving programma’s (beleidsterrein Werven).

DE WINNAAR VAN DE SPECIAL AWARD OP HET GEBIED VAN WERVEN DIT JAAR IS MICROSOFT

Het is de missie van Microsoft om mensen en organisaties te helpen bij het verwezenlijken van hun doelen, dromen en ambities. Dat doen ze door hun technologie vóór hen te laten werken. Zo leggen ze de basis voor hun succes, dat van hun partners, en dat van henzelf.

WAAROM WINT MICROSOFT DE SPECIAL AWARD VOOR WERVEN?

Allereerst is de perceptie van de medewerkers binnen Microsoft zeer positief als het aankomt op het wervingsbeleid. Microsoft laat dan ook zeer uitgebreid beleid zien, waarbij de link met de cultuur van de organisatie duidelijk aanwezig is. Microsoft wil dat elke medewerker zich thuis voelt en vindt dat onderlinge verschillen in leeftijd, geslacht, karakter en culturele achtergrond de voedingsbodem voor creativiteit, innovatie en zelfvertrouwen zijn. Microsoft investeert daarom actief in de diversiteit van haar medewerkersbestand en besteedt daar veel aandacht aan in het wervings- & selectieproces.

Dit heeft betrekking op diversiteit in geslacht (meer vrouwen) o.a. door een Diversity Sounding Board en een samenwerking om jonge vrouwen te interesseren voor de technologie branche; op diversiteit in leeftijd door o.a. traineeships voor jong top talent en informele lunches op kantoor, en op diversiteit in vermogen o.a. door stages aan te bieden voor mensen met een (geestelijke) beperking. 

Microsoft heeft een intern recruitment team, bestaande uit 4 recruiters. Soms werkt de organisatie samen met externe bureaus. Ruim 90% van alle vacatures worden door het interne staffing team ingevuld. Vacatures worden onder meer via Yammer onder de aandacht gebracht, daarnaast heeft Microsoft een vacaturewebsite gelanceerd waar, naast de internationale vacatures van Microsoft, ook lokale online werving en social media kanalen goed zichtbaar zijn. Medewerkers kunnen de vacatures actief delen en zijn goed op de hoogte van eigen carrièremogelijkheden. Op de website staan ook blogs van medewerkers van Microsoft die beeld en geluid geven in het “leven bij Microsoft”. Microsoft stimuleert medewerkers actief om nieuwe medewerkers aan te dragen, omdat ze geloven dat hun medewerkers het beste kunnen bepalen of iemand in de bedrijfscultuur past. Meer dan 35% van de nieuwe medewerkers komt binnen via het referral program. Bij het selecteren van nieuwe collega’s ligt de nadruk op de mens áchter de professional.

Deze voorbeelden geven een goede indruk van het ruime wervingsbeleid dat Microsoft heeft. Dit beleid zorgt er voor dat medewerkers zichzelf kunnen zijn binnen de organisatie en dat er mensen worden aangenomen die goed bij de cultuur van de organisatie passen.

Op 8 april verschijnt in het HR vakblad PWdeGids een Special omtrent de Best Workplaces 2014. In deze special staan de drie Special Awards winnaars centraal. Houd onze website in de gaten en lees vanaf 8 april het verhaal van Microsoft, ICM Opleidingen & Trainingen en Novo Nordisk.


Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

 

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!