Menu

7 lees- en luistertips voor de zomer van 2023

Voor velen van ons breekt (bijna) weer de vakantieperiode aan. Voor iedereen die inspiratie wil opdoen, de tijd heeft om eindelijk die whitepaper te lezen of met de ogen dicht in het zonnetje een podcast wil luisteren: hierbij onze 7 tips voor de zomer!

Great Place To Work
Leestijd 2 min
5 juli 2023, geüpdatet 13 juli 2023
Zomertips Great Place to Work

1. Dit kun je leren van de Best Workplaces 

Wat maakt de Best Workplaces zulke goede werkgevers? En op welke stellingen uit het Trust Index™️-medewerkersonderzoek scoren zij het hoogst? Ontdek de inzichten en resultaten van de 40 Best Workplaces 2023 in dit magazine

 

2. Employee experience: "Je bent CEO van je eigen werk."

Hoe zorg je voor een optimale employee experience? In dit artikel in HR Praktijk deelt Jan van der Wegen, onze CX/EX collega, zijn ervaringen en hoe we dit toepassen in onze organisatie. 

 

3. Whitepaper: Eigenaarschap vergroten 

Wat is eigenaarschap? Waarom willen ze dit zo graag? En welke rol spelen leiders én medewerkers hierin? Ontdek de antwoorden inclusief concrete tips in deze nieuwste whitepaper.

 

4. Cultuur in een groeiende organisatie 

Hoe houd je je cultuur vast als je snel groeit? Wat doe je als de cultuur het groeitempo van de organisatie niet kan bijbenen? En hoe voorkom je dat je in een identiteitscrisis belandt? In dit artikel ontdek je de wisselwerking tussen organisatiecultuur en groei en hoe je cultuur vormt én behoudt in een groeiende organisatie. 


5. Podcast: persoonlijke verhalen over neurodiversiteit 

In deze korte podcast delen 6 neurodivergente medewerkers van de Best Workplaces 2023 hun persoonlijke verhalen en waardevolle tips voor een werkomgeving waarin iedereen tot zijn of haar recht kan komen.

 

6. Persbericht: Iets minder dan de helft van werkend Nederland krijgt waardering voor goede prestaties en extra inzet

Waardering is de motor voor (persoonlijke) groei. Uit ons onderzoek onder werkend Nederland blijkt dat maar 48% zich gewaardeerd voelt op het werk en dat slechts 49% van de medewerkers het gevoel heeft dat er echt naar hun geluisterd wordt. Lees het volledige persbericht

 

7. De aanpak bij grensoverschrijdend gedrag 

Grensoverschrijdend gedrag: de term van 2023. Wie zien nog vaak dat externe commissies, vertrouwenspersonen en andere tijdelijke oplossingen naar voren worden geschoven. Hiermee pak je niet de kern van het probleem aan, namelijk duidelijkheid over de organisatiewaarden en leiders die hun eigen rol oppakken en zich kwetsbaar opstellen. Hoe je dit wél aanpakt? Ontdek onze oplossing.

 

Over Great Place To Work

Met Great Place To Work krijg je betrouwbare inzichten in wat er écht speelt in jouw organisatie. Met deze data krijg je handvatten om de organisatiecultuur te versterken.

Wil je meer weten? Bekijk deze video van 10 minuten en plan een gratis online adviesgesprek. Zo kun je dit jaar nog aan de slag om van jouw organisatie een betere werkgever te maken, om zo talenten aan te trekken, verzuim te verlagen en processen soepel te laten verlopen. 

Great Place To Work
Great Place To Work helpt organisaties op weg naar een cultuur van vertrouwen. Dat doen we met de Trust Index™: ons medewerkersonderzoek dat vertrouwen, trots en plezier in organisaties meet. Onze filosofie is gebaseerd op +30 jaar ervaring in 60 landen. Jaarlijks doen meer dan 10.000 organisaties mee aan de Trust Index.

Lees meer over Goed werkgeverschap

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.