Menu

7 lees- en luistertips voor de zomer van 2023

Voor velen van ons breekt (bijna) weer de vakantieperiode aan. Voor iedereen die inspiratie wil opdoen, de tijd heeft om eindelijk die whitepaper te lezen of met de ogen dicht in het zonnetje een podcast wil luisteren: hierbij onze 7 tips voor de zomer!

Great Place To Work
Leestijd 2 min
5 juli 2023, geüpdatet 25 maart 2024
Zomertips Great Place to Work

1. Dit kun je leren van de Best Workplaces 

Wat maakt de Best Workplaces zulke goede werkgevers? En op welke stellingen uit het Trust Index™️-medewerkersonderzoek scoren zij het hoogst? Ontdek de inzichten en resultaten van de 40 Best Workplaces 2023 in dit magazine

2. Employee experience: "Je bent CEO van je eigen werk."

Hoe zorg je voor een optimale employee experience? In dit artikel in HR Praktijk deelt Jan van der Wegen (People Lead bij Great Place To Work) zijn ervaringen en hoe we dit toepassen in onze organisatie. 

3. Whitepaper: Eigenaarschap vergroten 

Wat is eigenaarschap? Waarom willen ze dit zo graag? En welke rol spelen leiders én medewerkers hierin? Ontdek de antwoorden inclusief concrete tips in deze nieuwste whitepaper.

4. Cultuur in een groeiende organisatie 

Hoe houd je je cultuur vast als je snel groeit? Wat doe je als de cultuur het groeitempo van de organisatie niet kan bijbenen? En hoe voorkom je dat je in een identiteitscrisis belandt? In dit artikel ontdek je de wisselwerking tussen organisatiecultuur en groei en hoe je cultuur vormt én behoudt in een groeiende organisatie.

5. Podcast: persoonlijke verhalen over neurodiversiteit 

In deze korte podcast delen 6 neurodivergente medewerkers van de Best Workplaces 2023 hun persoonlijke verhalen en waardevolle tips voor een werkomgeving waarin iedereen tot zijn of haar recht kan komen.

6. Persbericht: Iets minder dan de helft van werkend Nederland krijgt waardering voor goede prestaties en extra inzet

Waardering is de motor voor (persoonlijke) groei. Uit ons onderzoek onder werkend Nederland blijkt dat maar 48% zich gewaardeerd voelt op het werk en dat slechts 49% van de medewerkers het gevoel heeft dat er echt naar hun geluisterd wordt. Lees het volledige persbericht

7. Het belang van psychologische veiligheid

Het nieuws over de angstcultuur bij De Wereld Draait Door heeft geleid tot een golf aan openbaringen over grensoverschrijdend gedrag en onveilige werkomgevingen. The Voice, NOS Sport en de Belastingdienst zijn slechts een paar voorbeelden hiervan.

Aan welke knoppen kun je draaien om een veilige werkomgeving te creëren? Je leest het in deze blog over psychologische veiligheid

Over Great Place To Work

Met Great Place To Work krijg je betrouwbare inzichten in wat er écht speelt in jouw organisatie. Met deze data krijg je handvatten om de organisatiecultuur te versterken.

Wil je meer weten? Lees deze blog om ons beter te leren kennen en plan een gratis online adviesgesprek. Zo kun je dit jaar nog aan de slag om van jouw organisatie een betere werkgever te maken, om zo talenten aan te trekken, verzuim te verlagen en processen soepel te laten verlopen. 

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Goed werkgeverschap

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.