Menu

"Om verandering teweeg te brengen, moeten we actie ondernemen"

Britt Breure begon haar carrière bij AFAS Software twaalf jaar geleden op de supportafdeling. Inmiddels is ze CHRO en houdt zich bezig met HR en CSR-vraagstukken.  Hoewel ze geen achtergrond had in IT of software, werd ze aangetrokken door de bedrijfscultuur en kreeg ze het vertrouwen en de steun om te groeien binnen het bedrijf. ‘Je hebt geen opleiding in HR? Joh, ik ook niet om CEO te worden. En dat gaat ook best goed’, zoals oprichter Bas van der Veldt verzekerde. Haar verhaal benadrukt het belang van vertrouwen, doorzettingsvermogen en interne talentontwikkeling.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
2 mei 2024
Britt Breure AFAS Software

‘’Mijn carrière bij AFAS begon na een periode bij een klein bedrijf in Rotterdam, waar alles nog op papier werd gedaan en automatisering een onbekend begrip was. Na jaren van leren en groeien voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. AFAS was niet direct mijn eerste keuze, maar vanaf het moment dat ik hier binnenstapte, voelde het goed.

Momenteel vervul ik de rol van CHRO en ben ik ook betrokken bij CSR. Routine is niet aan mij besteed; ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het mooie aan AFAS is dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Na 6,5 jaar in deze rol zie ik nog steeds vooruitgang en innovatie. Ons nieuwe pand en de lopende projecten zijn daar levendige voorbeelden van. Toch blijf ik me soms afvragen wat de volgende stap zal zijn.

Rolmodel voor anderen

De vraag wat een 'rolmodel' voor mij betekent, is niet eenvoudig te beantwoorden. Voor mij is mijn moeder een bron van inspiratie, ze is warm en betrokken, maar ook heel duidelijk in haar communicatie en een ontzettend bezige bij. Ook mijn vriendinnen en andere sterkte vrouwen kunnen me inspireren. Zoals Oprah Winfrey of tennisheld Serena Williams. Op zakelijk gebied heb ik niet één rolmodel. Er zijn zoveel mensen die fantastische dingen doen waar je door geïnspireerd raakt. Ik bewonder mensen die eigenzinnig hun doelen nastreven en bereiken.

Ik realiseer me dat ik mogelijk zelf ook een rolmodel ben voor anderen. Dat idee voelt soms wat ongemakkelijk, maar de berichten die ik ontvang op LinkedIn waarin ik als inspirerend word genoemd, zijn hartverwarmend.

Het belang van eerlijkheid en openheid 

Een interessant feitje over mijzelf: ik ben getrouwd met Jo. Vroeger zou ik hier minder openlijk over hebben gesproken, uit angst voor reacties. Maar nu besef ik het belang van authenticiteit en het tonen van je ware zelf. Bij mijn sollicitatie bij AFAS heb ik uiteindelijk wel verteld over mijn relatie, een spannend moment dat me leerde dat eerlijkheid en openheid essentieel zijn.

Het besef van het belang van diversiteit en inclusie groeit bij mij steeds meer. Ik geloof sterk in een gebalanceerde samenstelling van teams en de dynamiek die dit met zich meebrengt. Inmiddels zijn we binnen de directie gelukkig met 3 vrouwen!

Tijd om actie te ondernemen

In onze bedrijfscultuur staat afgunst niet op de agenda, maar er valt nog veel te winnen op het gebied van gendergelijkheid. Vooroordelen en aannames zijn nog te vaak aanwezig, en daar moeten we actief aan blijven werken. Soms zijn quota nodig om verandering te bewerkstelligen, hoe jammer dat ook mag zijn. Het is tijd om actie te ondernemen en een wereld te creëren waarin gelijke kansen voor iedereen vanzelfsprekend zijn.’'

Britt Breure is CHRO bij AFAS Software. AFAS Software staat op nummer #1 op de Best Workplaces for Women lijst van 2024 in de categorie large. 

Gratis magazine

Ontdek op welke thema's de Best Workplaces for Women in het bijzonder het verschil maken. 

Download het magazine
GPTW_FotograafEmmaPot_DSC01685
Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.