Menu

"Samen staan we sterk, zowel op professioneel als persoonlijk vlak"

Merel Nuijten verruilde zo’n vijf jaar geleden haar postzegeltuin in Utrecht voor het groene Bilthoven. "Gelukkig kan ik nog wel op de fiets naar de stad", zegt ze lachend. Na haar studie HRM in Utrecht werkte ze in de werving & selectie bij een uitzendbureau en bij de Belastingdienst. Toen deze organisaties beide niet haar cup of tea bleken te zijn, ging ze bewust op zoek naar een bedrijf met een meer dynamische, jonge en persoonlijke bedrijfscultuur. Dit werd ICM Opleidingen & Trainingen.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
17 april 2024, geüpdatet 10 mei 2024

"In 2009 belandde ik min of meer per toeval bij ICM en heb daar acht jaar met veel plezier in verschillende rollen gewerkt. Na deze tijd heb ik bij diverse andere organisaties gewerkt met ieder diens eigen cultuur. In die tijd begon ik meer te beseffen wat werkcultuur werkelijk inhoudt. Ik miste de verbondenheid en voelde me niet voldoende thuis. Precies toen ik besloten had om op te stappen bij mijn vorige bedrijf, dook er plotseling een ICM-vacature op in mijn LinkedIn-feed. Het zette me aan het denken. Was teruggaan misschien toch de juiste stap? Dat bleek, want de rest is geschiedenis."

Samen staan we sterk

"De samenhorigheid bij ICM voelde meteen vertrouwd. Hier staan we samen sterk, zowel professioneel als persoonlijk. De oprichters, Erik Smithuis en Harrie-Peter Roefs, hebben een werkomgeving gecreëerd waar mensen met veel plezier naar kantoor komen en zowel persoonlijk als professioneel kunnen groeien. Persoonlijke aandacht en plezier zijn hier - naast resultaat en kwaliteit - geen loze begrippen, maar kernwaarden die echt tot uiting komen. We organiseren niet alleen uitjes en activiteiten, maar investeren ook in dieper gaande bijeenkomsten met collega’s waarin we onszelf en elkaar écht leren kennen.

Voor mij persoonlijk werd de waarde van de bedrijfscultuur echt tastbaar toen mijn vader ongeneeslijk ziek werd. ICM bood mij alle steun die ik nodig had om deze moeilijke periode door te komen, zonder dat ik daarvoor mijn vrije dagen hoefde in te zetten. Hoewel het vanuit mijzelf aanvankelijk wat aarzelend ging, gaven ze me de ruimte en steun die ik nodig had om op een waardige manier afscheid te nemen."

Een vrouw die mij inspireert

"Als ik terugdenk aan sterke vrouwen die me hebben geïnspireerd, komt mijn moeder als eerste in me op. Haar doorzettingsvermogen en veerkracht hebben me altijd gestimuleerd om het beste uit mezelf te halen. Daarnaast blijft Tina Turner in mijn gedachten hangen als een voorbeeld van ongeëvenaarde kracht en vastberadenheid. Ondanks de vele tegenslagen die ze heeft gekend is ze uitgegroeid tot een icoon, in een tijd waarin zwarte vrouwen nog weinig kansen kregen. Dat vind ik echt bewonderenswaardig.

Deze kracht om door te zetten wil ik ook doorgeven aan mijn kinderen. Ik probeer hen te leren dat tegenslagen bij het leven horen, maar dat het belangrijk is om altijd te blijven geloven in jezelf en in een positieve afloop. Het komt wel goed."

Herkenning, groei en inspiratie

"Als HR Business Partner bij ICM draag ik deze waarden ook uit naar mijn collega's en medewerkers. Mijn focus op persoonlijke aandacht, positiviteit en groei heeft niet alleen invloed op mijn werk, maar ook op de cultuur binnen onze organisatie.

In een wereld waar persoonlijke ontwikkeling en groei steeds belangrijker worden, ben ik ervan overtuigd dat mijn rol als rolmodel bijdraagt aan een cultuur van positiviteit en inspiratie. Mijn verhaal bij ICM is er één van herkenning, groei en vooral van het delen van inspiratie."

Merel Nuijten is HR Business Partner bij ICM Opleidingen & Trainingen. ICM staat op nummer #1 op de Best Workplaces for Women lijst van 2024 in de categorie medium.

Gratis magazine

Ontdek op welke thema's de Best Workplaces for Women in het bijzonder het verschil maken. 

Download het magazine
GPTW_FotograafEmmaPot_DSC01685
Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.