Menu

"Het vertrouwen vanuit de oprichters geeft een bevrijdend gevoel"

Renate Schroevers omschrijft zichzelf workwise als aanvoerder en onderdeel van de directie bij Derksen & Drolsbach. Al zo’n 7,5 jaar loopt ze rond bij de organisatie en heeft de hele reis die de organisatie doormaakte, ook zelf doorgemaakt. ‘En sinds kort heb ik er een nieuwe rol bij in het leven, als moeder van m’n zoontje', aldus Renate. Ze is trots om te werken voor een organisatie die ieders maximale zelf naar voren haalt door in te zoomen op ontwikkelingsmogelijkheden. Dat avontuur gaat ze dagelijks graag aan, wanneer ze niet droomt over wandeltochten tot grote hoogtes in de bergen.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
25 april 2024, geüpdatet 10 mei 2024
Renate Schroevers Derksen & Drolsbach

‘’Van jongs af aan voelde ik een behoefte om mijn steentje bij te dragen aan de wereld om me heen. Deze intrinsieke motivatie werd me met de paplepel ingegoten, een erfenis van mijn opvoeding. Niet verrassend dus, dat ik al zo'n 15 jaar werkzaam ben in de publieke sector. Al 7,5 jaar lang heb ik het voorrecht om deel uit te maken van Derksen & Drolsbach, een organisatie waar mijn passie voor het implementeren van organisatieverandering en het bevorderen van maatschappelijke vooruitgang volledig tot bloei komt."

Samen bouwen aan het fundament

Renate heeft als eerste (!) medewerker van Derksen & Drolsbach letterlijk de groei van de organisatie meegemaakt. Het was een buitengewone ervaring om samen met mijn collega's te bouwen aan het fundament van de organisatie, van het ontwikkelen van ons gedachtegoed tot het vormgeven van onze teamstructuur. De leiderschapsstijl van de oprichters, Robert en Hugo, heeft hierin een cruciale rol gespeeld. Hun vertrouwen en steun, zelfs als je op je bek gaat, hebben mij en mijn collega's geïnspireerd en gemotiveerd."

Vertrouwen op je eigen kracht

"Een van mijn meest memorabele momenten was mijn eerste leidinggevende rol als interimmer. Ik werd geconfronteerd met een uitdagende situatie, waarbij emoties hoog opliepen binnen het team en er sprake was van uitsluiting. In plaats van mij te laten ontmoedigen, koos ik ervoor om te vertrouwen op mijn eigen kracht en om de menselijke aspecten van onze interacties centraal te stellen. Door open te staan voor de zorgen van mijn teamleden en actief naar hen te luisteren, slaagden we erin om samen positieve veranderingen teweeg te brengen. Het meest waardevolle compliment dat ik ontving, was van een collega die na drie maanden zei dat mijn benadering van leiderschap had geholpen om de relaties te herstellen en het team weer op één lijn te brengen."

Het beste uit jezelf halen

"Mijn moeder heeft altijd benadrukt dat ik het beste uit mezelf moet halen en uitdagingen moet aangaan. Haar onvoorwaardelijke steun heeft mijn zelfvertrouwen gevormd en nu probeer ik dezelfde inspiratie over te brengen op mijn eigen team. Ik ben ontzettend dankbaar voor haar rol als mijn rolmodel en de wijze waarop zij mij heeft gevormd.

Ze heeft mij geleerd mijn eigen weg te vinden en als vrouw onafhankelijk te zijn. Ik realiseer me dat mijn generatie meer mogelijkheden heeft dan die van haar had. Echter, anno nu zijn gelijke kansen voor vrouwen nog altijd geen automatisch gegeven. En dat is ook maar één aspect van diversiteit en inclusiviteit. Goed om te zien dat dit thema steeds hoger staat op de agenda’s van bestuurders en managementteams."

Renate Schroevers is Managing Consultant bij Derksen & Drolsbach. Derksen & Drolsbach staat op nummer #1 op de Best Workplaces for Women lijst van 2024 in de categorie small.

Gratis magazine

Ontdek op welke thema's de Best Workplaces for Women in het bijzonder het verschil maken. 

Download het magazine
GPTW_FotograafEmmaPot_DSC01685
Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.