Flag

Meest gelezen publicaties over goed werkgeverschap en leiderschap

Wat maakt een organisatie een goede werkgever? Welk soort leiderschap past hierbij? Hoe onderscheiden goede werkgevers zich? En hebben jullie voorbeelden van hoe zij dat doen? Deze vragen vormen de bron voor de publicaties die wij regelmatig publiceren. Hierbij een overzicht van de meest gelezen publicaties en artikelen:

Wil je liever een aantal publicaties tegelijkertijd via de e-mail ontvangen in plaats van aparte aanvraagformulieren invullen? Stuur een e-mail naar NL_Info@greatplacetowork.com.

Leiderschap

Employee Experience 4

De onderscheidende factor binnen een Great Place To Work is het onderlinge vertrouwen. In de beste organisaties hebben mensen vertrouwen in de leiders voor wie ze werken. En ze krijgen daarbij het vertrouwen om het beste uit zichzelf te halen. Hiervoor is leiderschap nodig op basis van vertrouwen, in plaats van controle. In verschillende publicaties delen wij onze visie op leiderschap: 

De rol van leiderschap in de employee experience

Steeds meer organisaties zien in dat een positieve ervaring van medewerkers binnen het bedrijf belangrijk is. Dat is namelijk niet alleen positief voor de medewerker, maar werkt ook door op factoren zoals productiviteit en innovativiteit. Leiderschap is één van de factoren die zwaar meeweegt om deze experience optimaal te laten zijn. Maar, leiderschap en employee experience combineren: hoe doe je dat op een goede manier? Ontdek het in deze whitepaper.

Vertrouwen is de strategie die overal werkt

De sleutel tot goed leiderschap is simpel: vertrouwen. Het creëren van een organisatiecultuur gebaseerd op vertrouwen in plaats van controle is een solide leiderschapsvorm die prestaties vergroot. Medewerkers zijn meer betrokken bij de organisatie en laten meer inzet zien. Ontdek hoe je vertrouwen kunt bouwen in deze whitepaper

Relevante artikelen:

Dienend leiderschap: 'Gebruik de kracht van je medewerkers'
Hoe productief werknemers zijn, wordt sterk beïnvloed door hun leidinggevenden. Beslissers doen er daarom goed aan zichzelf als een dienend leider op te stellen, blijkt uit onderzoek van Great Place To Work. ‘Ondersteun je team zo dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.’

De bouwstenen van vertrouwen op de werkvloer
De sleutel tot goed werkgeverschap is simpel: vertrouwen. Ontdek in deze blog de drie bouwstenen van vertrouwen.

Waarom de employee experience zo belangrijk is
Op de marketingafdeling is de klantbeleving al lang geen discussiepunt meer. Waarom zou de medewerkerbeleving voor HR en de rest van de organisatie dat wel zijn?

Hoe bouw je een optimale employee experience?
Employee experience moet een integraal onderdeel worden van je bedrijfsvoering. En dan kun je de employee experience met geen mogelijkheid overboord gooien.


Goed werkgeverschap

shutterstock 580440964 1

Het succes van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Vanuit deze visie gelooft Great Place to Work dat goed werkgeverschap de weg is naar langdurig organisatiesucces en de belangrijkste strategie om toekomstige medewerkers te vinden en huidige medewerkers te binden. Wij schrijven vanuit verschillende invalshoeken over goed werkgeverschap. Hieronder vind je enkele voorbeelden:

Business Case

Samen met Incentro hebben wij onderzocht wat het zijn van een Best Workplace oplevert. We gaan in op het rendement van vertrouwen, zowel gericht op zachte als op harde factoren. Wat heeft Incentro gedaan om vertrouwen in haar organisatiecultuur te borgen? Wat heeft dit voor effect gehad op de medewerkers? En wat heeft dit uiteindelijk opgeleverd? Ontdek het in de business case

Trendrapport 2018

Op basis van het Great Place to Work onderzoek publiceren wij ieder jaar een trendrapport met daarin de belangrijkste bevindingen. Welke drie relaties staan centraal in het Great Place to Work onderzoek? Wat zijn de trends die wij zien bij de Best Workplaces? En waarop maken Best Workplaces het verschil?

Employer Branding

In een aantrekkende arbeidsmarkt is het voor veel organisaties een uitdaging om talenten te vinden die passen bij de organisatie. We zien dat er steeds meer geïnvesteerd wordt in ‘Employer Branding’. Maar wat houdt Employer Branding in? En hoe kun je een sterk Employer Brand ontwikkelen? Ontdek het in deze whitepaper

Best Practices gids

Vanuit het gedachtegoed van Great Place to Work zijn er negen thema's waarmee je als organisatie invloed kan uitoefenen op de medewerkersbeleving, ofwel de employee experience. Ontdek in de Best Practices gids 2018 wat Best Workplaces doen op het gebied van succesvol werkgeversbeleid, zoals onboarding en een goede werk/privé-balans.

Relevante artikelen:

Hoe Incentro vertrouwen boven winst stelt
Toen ICT-dienstverlener Incentro zijn groeidoelstelling losliet voor een focus op het geluk van de consultants, stopte de stagnatie en begon het bedrijf zowaar te groeien. En snel ook.

De 5 stappen van Employer Branding
Hoe bouw je een aantrekkelijk employer brand? Stap 1 is om een sterke interne cultuur te bouwen. Ontdek de andere vier stappen.

Onboarding: 10 Best Practices
Hoe zorg je voor een goede en persoonlijke onboarding? Ontdek 10 Best Practices van de Best Workplaces van Nederland. 

Goed werkgeverschap: 4 gouden tips
De bedrijven Dopper, JINC, Macaw en Robin Radar Systems zijn de eerste organisaties die de titel Great Place to Work Certified dragen. Wat is hun geheim voor blijvend goed werkgeverschap? 

Specials Best Workplaces

Organisaties die excelleren op goed werkgeverschap erkent Great Place to Work via nationale en internationale Best Workplaces lijsten. Organisaties moeten hiervoor voldoen aan de criteria op basis van het medewerkersonderzoek en de evaluatie van het werkgeversbeleid. Wij publiceren na iedere bekendmaking een Special met daarin trends, de volledige lijst en bedrijfsprofielen. 

Best Workplaces Event groepsfoto6

Special World’s Best Workplaces

Great Place to Work heeft op 15 oktober de World’s Best Workplaces bekendgemaakt. Dit is de enige wereldwijde werkgeverslijst die gebaseerd is op zowel de mening van de medewerkers als op het werkgeversbeleid. 25 multinationals behoren tot deze selectie van goede werkgevers. In de Special Report World's Best Workplaces staat de volledige lijst, de facts & figures en bedrijfsprofielen inclusief Best Practices.

Special Best European Workplaces

Great Place to Work maakte op 14 juni 2018 voor de 16e keer de 125 Best Workplaces van Europa bekend. 2.821 organisaties deden mee aan het Great Place to Work onderzoek in 19 Europese landen. Binnen deze selecte groep van 125 werkgevers staan in 2018 13 Nederlandse organisaties op de lijst. Ontdek in de Special de belangrijkste feiten van deze uniek lijst.

Special Best Workplaces Nederland 2018

In 2018 hebben 63 organisaties de lijst van Best Workplaces behaald. In deze special staat de 15 jarige geschiedenis van Great Place to Work in Nederland, facts & figures over de Best Workplaces, de volledige lijsten van Multinationals, Large, Medium en Small Workplaces en de winnaars van de drie Special Awards.

Relevante artikelen:


Wat kunnen Nederlandse werkgevers leren van de Deense cultuur?
Uit cijfers blijkt dat Nederland, samen met de Scandinavische landen, hoog scoort op het geluk en ontwikkeling. Maar hoe kunnen Nederlandse organisaties ervoor zorgen dat zij ook hoger gaan scoren op de perceptie van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties? Wat kunnen wij leren van de Deense organisatiecultuur?

Interviews met de #1 Best Workplaces in Nederland
Wat maakt een organisatie een nummer 1 Best Workplaces in hun categorie? Ontdek interviews met de winnaars van 2018: Atlassian (Multinational), coöperatie DELA (250+ medewerkers), Lean Consultancy Group (50 - 250 medewerkers) en House of Performance (20 - 49 medewerkers). 

Wat maakt Salesforce de nummer 1 Best Workplace ter wereld?
Nergens ter wereld kun je beter werken dan bij softwarebedrijf Salesforce. Althans, het bedrijf is deze week uitgeroepen tot World’s Best Workplace van 2018 van Great Place to Work. Senior Vice President International Employee Success Linda Aiello legt in dit artikel uit wat de cultuur van het bedrijf zo uniek maakt.

Medewerkersonderzoek

Om inzicht te krijgen in wat er speelt in een organisatie en om te toetsen of een organisatie vanuit het oogpunt van de medewerkers een goede werkgever is voeren wij medewerkersonderzoeken uit. Het onderzoek meet de perceptie op de mate van vertrouwen, trots en plezier en is meer dan een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Tevredenheid alleen zorgt er niet voor dat medewerkers het beste uit zichzelf halen. 

Medewerkersonderzoek Trust Index Great Place to Work frontpage2

10 vuistregels

Het uitvoeren van een medewerkersonderzoek is een waardevolle interventie. Het biedt inzicht in wat er leeft en speelt bij de medewerkers en het geeft handvatten voor ontwikkeling van het werkgeverschap. Great Place to Work heeft 10 vuistregels, met bijbehorende vragen, opgesteld die inzicht geven in waar je staat als organisatie wanneer je van plan bent om een medewerkersonderzoek te starten. Ontdek de 10 vuistregels

De 4 succesfactoren voor een geslaagd medewerkersonderzoek

In deze whitepaper gaan we in op de vier aspecten die de opvolging van een medewerkersonderzoek succesvol maken. Te beginnen bij wat je voorafgaand aan het onderzoek doet: het creëren van commitment en het communiceren van de doelstellingen en het proces. Zodra de resultaten binnen zijn is het tijd voor een gezamenlijke opvolging met medewerkers waarbij managers niet zelf de cijfers gaan interpreteren. Om tot de kern van de issues te komen is het dan ook cruciaal om de dialoog aan te gaan.

Brancherapporten

Brancherapporten Great Place to Work2

Welke sectoren blinken uit in goed werkgeverschap? Wat vinden deze medewerkers van hun werkgever? Goed werkgeverschap draait om de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen een organisatie. In de brancherapporten staan we stil bij hoe medewerkers, gebaseerd op het medewerkersonderzoek, van Nederlandse organisaties uit een specifieke sector hun werk ervaren. We hebben brancherapporten beschikbaar voor:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties en blogs? Volg ons op  LinkedIn en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Ben je benieuwd naar wat deelname aan Great Place to Work jou organisatie kan opleveren? Plan een vrijblijvend 15 minuten adviesgesprek in!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!