Flag

"Iets wat ik te weten ben gekomen, is dat werk ook leuk kan zijn"


Op 5 juli ontvingen wij 10 leerlingen van College de Meer voor een Bliksemstage, als een onderdeel van onze samenwerking met JINC. Tijdens deze bliksemstage namen de 1e klas VMBO leerlingen een kijkje achter de schermen van Great Place to Work om een beeld te krijgen van het werk dat wij hier verrichten. De bliksemstages helpen de leerlingen uiteindelijk bij het maken van de keuze voor een beroepssector.

Hoeveel verdient u hier?

De dag begon met een presentatie over Great Place to Work. De leerlingen hadden voorafgaand aan het bezoek vragen opgesteld, van “In hoeveel landen zit Great Place to Work?” tot “Hoeveel verdient u hier?” Na het beantwoorden van de meeste vragen kregen de leerlingen een rondleiding door het pand en namen we ze mee naar ons eigen kantoor. Na een korte pauze stelde een aantal van de collega’s zich voor en vertelde ze de leerlingen wat zij voor werkzaamheden verrichten voor de organisatie: “Weet iemand wat een consultant is? Of een projectmanager?”, om vervolgens te toetsen of zij enthousiast werden van hun baan.

Ideale droombaan bij je droomwerkgever

Daarna gingen de leerlingen aan de slag met de groepsopdracht. Het doel van deze opdracht was een collage maken van je ideale droombaan bij je droomwerkgever. In groepjes van twee kinderen gingen ze aan de slag. Tijdschriften werden doorgebladerd op zoek naar bruikbare plaatjes, stickers werden geplakt en langzaamaan werden de collages steeds vollediger. We eindigde de ochtend met een presentatie ronde, waarbij elke groepje hun collage mocht presenteren aan de rest van de groep. De collages gingen over beroemd zijn op instagram, op een mooie plek werken, kinderen helpen tot het zijn van een grondstewardess. 

"Werk kan ook leuk zijn"

Enkele reacties van de kinderen naar afloop van de bliksemstage waren:

  • "Ten eerste waren ze erg vriendelijk tegenover ons en hadden ze veel verteld over hun bedrijf"

  • "Ik vond het een leuke stage, omdat het erg gezellig was"

  • "Iets anders wat ik te weten ben gekomen is dat werk ook leuk kan zijn."

  • "Ik heb nu geleerd dat je je kan worden wat je wil als je in geloofd."

De missie van Great Place to Work Nederland is om bij te dragen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten. Vanuit de reacties van kinderen op de bliksemstage blijkt dat bij meerdere kinderen ook het besef was ontstaan dat werk leuk kan zijn. Dat je jezelf kunt ontwikkelen op werk, dat je het gezellig kan hebben met collega's en dat je plezier uitwerkt kunt halen. Dat wij dit besef mee konden geven was een van de mooie uitkomsten van deze bliksemstage. 

Lees ook:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!