Menu

Zorg voor zorgpersoneel: TalentCare deelt 5 tips

TalentCare wil iedere dag de beste werkgever in de zorg zijn. Bij de eerste deelname aan het Great Place to Work onderzoek behaalden ze een Trust Index-score van maar liefst 95%. We gaan in gesprek met Evi van Zanten (Happiness Manager) en Amber Ferwerda (Arts) over de missie van TalentCare en op welke manier hun organisatiecultuur hier een rol in speelt.

Anouk Minnes
Leestijd 4 min
6 april 2021, geüpdatet 28 maart 2024
Evi van Zanten en Amber Ferwerda van TalentCare

Waar staat TalentCare voor?

Evi: "TalentCare ontwikkelt de nieuwe generatie zorgverleners. Wij behandelen en verplegen patiënten in opdracht van eerste- en tweedelijnszorginstellingen door heel Nederland. Dat doen we vanuit de overtuiging dat iedereen de best mogelijke zorg met persoonlijke aandacht verdient. En dat start bij onze zorgverleners: want om voor anderen te kunnen zorgen moet je eerst goed voor jezelf zorgen."

Amber: "Binnen de zorg wordt vaak terug geredeneerd, waarbij de zorg voor patiënten de eerste prioriteit is. Hoewel ik het snap, is het in mijn beleving de verkeerde volgorde. Je hebt een duidelijke basis en een plan nodig om goede zorg te leveren. Door juist de medewerkers als prioriteit te zien, zal de zorg voor de patiënten naar mijn idee vanzelf ook beter worden. Doordat medewerkers een gevoel van invloed hebben over hun werkzaamheden en zich gezien voelen, ervaren ze ook de ruimte om echt aandacht te hebben voor de patiënt."

Welke 5 adviezen geven Evi en Amber voor andere (zorg)organisaties?

Hoe gaat TalentCare haar eigen werkgeverschap verder verbeteren?

Evi: "Bij TalentCare meten en monitoren wij continu de eNPS (Employee Net Promotor Score) score. Ik merkte dat ik op zoek was naar de mening van collega’s over wat we al heel goed doen en wat nog beter kan. Met Great Place to Work kijk je op twee manieren naar je werkgeverschap. Als werkgever kijken we naar wat we eigenlijk allemaal al doen en waarom we doen wat we doen. Met het medewerkersonderzoek krijg je, doordat het anoniem is en iedereen de stellingen invult, een eerlijk beeld van wat onze mensen nou echt vinden.

Uit het Trust Index onderzoek heb ik goede tips en feedback ontvangen. Ik ben nu per team aan het kijken wat past en hoe we de tips kunnen oppakken. Hierin neem ik ook iedereen mee. Heel gaaf om hiermee aan de slag te gaan en samen actief bezig te zijn om te verbeteren. Op deze manier wil ik ook het signaal afgeven dat als je ons feedback geeft, we daar echt iets mee doen. En als sommige punten niet lukken, dan communiceer ik hierover en laat ik weten dat het niet kan, maar dat ik het wel meeneem."

Over TalentCare

TalentCare ontwikkelt de nieuwe generatie zorgverleners. Dat doen ze vanuit de overtuiging dat iedereen de best mogelijke zorg met persoonlijke aandacht verdient. Jonge artsen en verpleegkundigen volgen ontwikkelprogramma’s: een combinatie van relevante werkervaring, persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Vanuit hun eigen WeCareAcademy faciliteren ze een onderwijsprogramma met aandacht voor persoonlijk leiderschap, medische vakkennis, intervisie en coaching.

Over Great Place to Work

De missie van Great Place to Work is om het vertrouwen binnen organisaties te vergroten en dat iedereen, wie je ook bent of wat je ook doet, werkt bij een goede werkgever. De internationale organisatie biedt onderzoek, advies en workshops om iedere type organisatie te ondersteunen in hun ontwikkeling.

De Trust Index is het medewerkersonderzoek van Great Place To Work. De vragenlijst bestaat uit 60 stellingen die de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties meten. Het percentage is het aantal positieve antwoorden. Bij een Trust Index-score van 70% of hoger is een organisatie Great Place To Work-Certified.

Anouk Minnes
Anouk werkte +10 jaar bij Great Place To Work. Met haar kennis van en ervaring met onze filosofie en dienstverlening was ze één van onze vaste blogauteurs.

Lees meer over Organisatiecultuur

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.