Great Place To Work logo

Dit zijn de Best Workplaces™ van 2023

Welke organisaties zijn de Best Workplaces van 2023 in Nederland? Great Place To Work onderzoekt daarvoor de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Dit doen we aan de hand van een vragenlijst met 60 stellingen die de medewerkers invullen. De 40 hoogst scorende organisaties, van de 187 gecertificeerde organisaties, verdienen de titel Best Workplace.

De 40 organisaties die onderdeel zijn van de 21e editie van de Best Workplaces Awards zijn: 

Best Workplaces 2023 - Great Place To Work (vierkant)


Sommige organisaties, waaronder Incentro, zijn al voor de tiende keer op rij een Best Workplace. Daarnaast zijn er maar liefst zestien organisaties die voor het eerst een award winnen. Dit zijn onder andere Kaartje2go, Werkis en Anderis. Op vrijdag 2 juni wordt deze groep van 40 werkgevers opgedeeld in een top 10 in de categorieën klein, medium, groot bedrijf en multinational.

Rol van leiderschap, het betrekken van medewerkers en trots zijn


De organisaties die bekroond zijn tot Best Workplaces blinken uit op de thema’s integriteit van het leiderschap, communicatie vanuit het leiderschap en het betrekken van medewerkers bij besluiten. Als je de Best Workplaces vergelijkt met hoe gemiddeld Nederland scoort op deze thema’s, dan scoren de Best Workplaces respectievelijk maar liefst 44, 36 en 41 procent hoger. 

Als we de Best Workplaces vergelijken met de gecertificeerde organisaties die geen award winnen, zit het grootste verschil in hoe trots men is op het team en de organisatie. De Best Workplaces behalen daar gemiddeld een score van 91%, terwijl de deelnemende organisaties die de lijst niet hebben gehaald, blijven steken op 81%. 

René Brouwers, directeur Great Place To Work Nederland: 

“De 40 Best Workplaces van 2023 hebben een organisatiecultuur gecreëerd waarin psychologische veiligheid op één staat. Een belangrijk onderwerp gezien de actuele thema’s zoals angstculturen, grensoverschrijdend gedrag en burn-outs. Deze 40 organisaties mogen met recht trots zijn op deze award en het is een ontzettend mooi vertrekpunt voor nóg meer succes.”

Event ‘Walk Your Talk’ 
De awards worden dit jaar uitgereikt tijdens het Walk Your Talk event. Tijdens deze experience tour door Utrecht gaan meer dan 250 deelnemers, samen met de Best Workplaces van Nederland, lopend aandacht vragen voor goed werkgeverschap en geven zij inzicht in de acties die organisaties daarvoor kunnen ondernemen. 

Het event vindt plaats op vrijdag 2 juni (“Leave the office early day”) in Utrecht en heeft als doel om het gesprek te openen over belangrijke thema’s, concrete actiepunten op stellen en daarmee een positievere werkcultuur voor iedereen te realiseren.

Wil je inspiratie opdoen en netwerken? Meld je hier aan voor ‘Walk Your Talk'.

Ook interessant

  • Hoe start je het gesprek over belangrijke thema's op de werkvloer? Bekijk de Great Conversations
  • Ook een Best Workplace worden? De eerste stap is certificering. Ontdek de criteria
  • Wil je meer weten over Great Place To Work en onze aanpak? Meld je aan voor de webinar op donderdag 25 mei van 9.30 uur tot 10.15 uur. 

Comments

Laat je inspireren!

Ontdek al onze blogs, best practices en artikelen over goed werkgeverschap, leiderschap, organisatiecultuur en employee experience.

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!