Menu

Dit zijn de nummers 1 op de lijst van Best Workplaces 2023!

De organisaties AFAS Software, Blue Bricks, Summiteers en Salesforce mogen zich de beste werkgevers van Nederland in 2023 noemen. Zij staan bovenaan de lijst met Best Workplaces in de categorieën grote, middelgrote, kleine organisaties en multinationals. Dit werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt door Great Place To Work Nederland, het internationale onderzoeksbureau op het gebied van goed werkgeverschap, tijdens hun evenement Walk Your Talk. 

Great Place To Work
Leestijd 1 min
4 juni 2023, geüpdatet 7 augustus 2023

De complete lijst met Best Workplaces is samengesteld aan de hand van een vragenlijst met zestig stellingen over vertrouwen, trots en plezier die alle medewerkers van een organisatie invullen. Deze vragenlijst is in de periode april 2022 tot maart 2023 ingevuld. De veertig hoogst scorende organisaties van de 225 organisaties die door Great Place To Work gecertificeerd zijn, ontvangen de titel Best Workplace. 

Sta jij volgend jaar op de lijst?

Ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en meedoen aan de Best Workplaces. 

Download de whitepaper
BestWorkplaces2023_GreatPlaceToWork_22-1

Nummers twee en drie in iedere categorie

De complete ranking bestaat dus uit een top tien in iedere categorie. In de categorie multinationals staan Atlassian en mediabedrijf DEPT® respectievelijk op plaats nummer twee en drie. In de categorie grote organisaties zijn het Univé Dichtbij en Incentro die er met de tweede en derde plek vandoor gaan. Bij de middelgrote organisaties, met maximaal 250 medewerkers, zijn het Mobilee Management & advies en McCoy op de tweede en derde plek. Binnen de kleine organisaties staat TRES op plek twee en Moneybird op plek drie. 

De complete top tien in iedere categorie ziet er als volgt uit:

Best Workplaces 2023_Ranking

Vergeleken met gemiddeld Nederland

Als we de gemiddelde Trust Index-scores van de Best Workplaces vergelijken met het gemiddelde van Nederlandse organisaties, dan zien we de grootste verschillen op:

  • Integriteit van het leiderschap (Best Workplaces: 91% versus gemiddeld Nederland: 47%)

  • Het betrekken van medewerkers (Best Workplaces: 86% versus gemiddeld Nederland: 45%)

  • Communicatie vanuit het leiderschap (Best Workplaces: 89% versus gemiddeld Nederland: 53%)

René Brouwers, directeur Great Place To Work Nederland: “Afgelopen vrijdag hebben wij met trots tijdens ons event Walk Your Talk de ranking van de Best Workplaces bekendgemaakt. Tijdens Walk Your Talk hebben we met zo’n driehonderd deelnemers aandacht gevraagd voor een positieve werkcultuur voor iedereen. Dit zou de nummer 1 prioriteit van iedere organisatie moeten zijn, aangezien een slechte organisatiecultuur inmiddels onderwerp van gesprek is in de maatschappij.

Er komt daarmee meer focus op het belang van goed werkgeverschap, maar vanzelfsprekend is het nog steeds niet. De Best Workplaces mogen heel trots zijn op de voorbeeldfunctie die zij vervullen. Zij begrijpen het belang van vertrouwen, trots en plezier op de werkvloer en weten daarmee een werkplek te creëren waar mensen zich gewaardeerd en gehoord voelen. Dat gunnen we uiteindelijk heel werkend Nederland.“

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.