Podcasts_Great-Place-To-Work

Podcasts

Als Great Place to Work is het onze missie om het vertrouwen binnen organisaties te vergroten én dat iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet, werkt bij een great place to work

Op deze pagina vind je podcasts met inspirerende verhalen over employer branding, organisatiecultuur en leiderschap.

Nieuwsgierig naar wat deelname aan Great Place to Work jouw organisatie kan opleveren? Bekijk deze video

Blijf ook up to date door LinkedIn te volgen.

Podcasts over Employer Branding

Samen met HR Community gingen wij in gesprek met HR-leiders over talent. Het resultaat is een prachtig drieluik waarin we alle facetten van talent aan de orde komen. Onze commercieel directeur Wencke Ester-Lorber deelt haar expertise over het creëren van een cultuur van vertrouwen waarin voor ieders talent ruimte is, en de HR-leiders delen mooie voorbeelden uit de praktijk.
 

In deze tijd van arbeidsmarktkrapte is het belangrijker dan ooit voor HR om de focus te leggen op talent: het binnenhalen, ontwikkelen en behouden ervan. En niet alleen voor de lucky few in een trainee programma, maar voor iedereen in een organisatie.

Too Good to Go en HDI Global over talent

 

In deze podcast zijn Lianne Kappert (Head of People and Culture bij Too Good To Go) en Marlies Knijnenberg (HR Lead bij HDI Global) aan het woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. (werven van) talent, leiderschap, D&I en vertrouwen.


 

DPG Media en Exact over talent

 

 

In deze podcast zijn Melanie van Hemert (Directeur HR bij DPG Media NL) en Florien de Nijs (Chief HR Officer bij Exact) aan het woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. diversiteit en inclusiviteit, leiderschap en het ontwikkelen van talent.


 

Salta Group en Swapfiets over talent

 


In deze
podcast zijn Mariette Los (CHRO bij Salta Group) en Daniëlle van Alewijn (CHRO bij Swapfiets) aan het woord. Onderwerpen die aan bod komen zijn het benutten van talent, ontwikkeling en de voor-en nadelen van een sterke organisatiecultuur.


 

Hoe te werken op afstand, met Jitske Kramer

 

Jitske Kramer is corporate antropologe. Zij deed in de coronacrisis veelvuldig onderzoek naar hoe te werken op afstand, cultuur te behoudenen op een fijne manier samen te werken. Haar inzichten deelde zin in het boek 'Werk heeft het gebouw verlaten' wat ze in 10 dagen schreef. In deze podcast deelt ze interessante inzichten.Hoe generatiemanagement voor je werkt, met Talitha Muusse

Talitha Muusse is generatie-expert. Naast een kind van je ouders, ben je ook een kind van je generatie. Werkgevers doen er goed aan aandacht te hebben voor verschillende generaties op de werkvloer, grote kans dat namelijk dat ze verschillende verlangens hebben. Welke dat zijn, legt Talitha uit in de interview.

 

 

Het vitaalste bedrijf van Nederland, met Corinne Mulder

 

Perspectief won in 2019 de onderscheiding voor het vitaalste bedrijf van Nederland. Perspectief adviseert organisaties over vitaal werkgeverschap en is een schoolvoorbeeld van 'practice what you preach'. HR-Manager Corinne Mulder neemt je mee in hoe je vitaliteit borgt in je cultuur, welke rol leiders hierin hebben en hoe je in tijden van werken op afstand gemotiveerd blijft.

Prijswinnend werkgeverschap van een camping, met Mariska Pronk

Kennemer Duincampings won een prestigieuze prijs op het gebied van duurzame inzetbaarheid (en Great Place To Work Certified). Grote corporate organisaties werden verslagen maar hoe blinkt een camping uit in goed werkgeverschap? Het antwoord schuilt voor een groot gedeelte in persoonlijke benadering en talentontwikkeling. Hoe dat eruit ziet vertelt oud-directielid Mariska Pronk.

Aanpassingsvermogen in een snel veranderende wereld, met Cyriel Kortleven

Cyriel Kortleven is inspirator rondom verandering en mindset. In een alsmaar sneller veranderende wereld wordt wendbaarheid en aanpassingsvermogen een cruciale eigenschap, voor organisaties én professionals. Cyriel legt uit hoe je mindset bepalend is voor je verandervermogen en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen.

Betere klant- en medewerkers experience door technologie, met Nancy Rademaker

Nancy Rademaker is internationaal spreker op het gebied van technologie en vooruitgang. Voor velen is technologie soms ongrijpbaar: het gaat onze business beïnvloeden maar we weten alleen nog niet hoe. Nancy laat op praktische en inspirerende wijze zijn hoe belangrijk het is dat jouw organisatie technologie omarmt.

Word Persoonlijk Leider door je Devil Inside te temmen met Bas Kodden

Bas Kodden, hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit, daagt met zijn nieuwste boek professionals uit hun eigen 'Devil Inside' te temmen.

We willen succesvol zijn maar dat lukt pas als we ons duiveltje onder controle krijgen. Vanuit introspectie word je persoonlijk leider.

 


Hoe 's werelds beste werkgever werkt (ook in corona-tijden), met Ester Klaeijsen (Cisco)

Cisco is in 2020 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot nummer 1 World's Best Workplace door Great Place To Work. Met meer dan 75.000 medewerkers wereldwijd is het een enorme uitdaging om een goede cultuur te bouwen die overal voor bevlogenheid zorgt.

HR Country Lead van Nederland Ester Klaeijsen vertelt hoe Cisco dit toch voor elkaar krijgt, welke systemen ze hiertoe gebruiken en ook hoe ondanks de Corona-crisis werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.


Hoe wél succesvol te veranderen in grote organisaties, met Paul van Schaik

Rond de 80% van de veranderingen die wordt geïnitieerd in organisaties lijkt niet te slagen. Er is te weinig motivatie, de verandering is niet juist aangevlogen, de mensen zijn niet aan boord. Hoe moet het dan wel?

Paul van Schaik en zijn collega's hebben bij de NS een enorme cultuurverandering teweeg gebracht, de hele organisatie is meegenomen in een verandering en met succes. I n dit interview legt Paul uit hoe je toch succesvol grote veranderingen kan doorvoeren en welke stappen je daartoe zet.


Het nieuwe beoordelen en belonen, met Marc-Peter Pijper 

Het beoordelings- en beloningssysteem dat de meeste organisaties gebruik is hopeloos verouderd, niet meer van deze tijd en staat ontwikkeling van professionals eerder in de weg dan dat het ontwikkeling stimuleert.

Viisi is een van de organisaties die aan de slag is gegaan met het aanpakken van het systeem van beoordelen en belonen. Hoe maak je dit eerlijk en van deze tijd, waar begin je, welke uitdagingen kom je tegen en het belangrijkste, wat levert dit op? 


De strijd tussen technologie en mens, met Elke Geraerts

Elke Geraerts is neuropsychologe en houdt zich onder andere bezig met de vraag, welke rol gaat de mens spelen in de toekomst, wanneer technologie het steeds meer van ons gaat overnemen. Haar voorspelling is dat de mens altijd een essentiële rol zal blijven vervullen maar dan moeten we veerkrachtig zijn en onze menselijke eigenschappen benutten. Hoe je dat doet vertelt Elke je in deze podcast.


Better: Great Place to Work podcast

Onze internationale podcast serie Better deelt inspirerende verhalen van gecertificeerde organisaties. In elke aflevering deelt een CEO zijn of haar tips en adviezen. Alle afleveringen zijn via Spotify terug te luisteren!


Podcast
Remote werken is de toekomst

Onze collega Barbara Braak gaat in deze podcast met Linda van Wensen - directeur van Modoc - in gesprek over wat de voor- en nadelen zijn van het remote werken. Terug naar het oude lijkt hen beiden zonde van de leerervaring die ze hebben gehad het afgelopen jaar. Barbara werkte remote in Kenia en deed onderzoek naar het remote werken. Zij deelt hier haar do's en don'ts.

 

Remote werken_Barbara Braak
Great-Place-To-Work-frontpage

Is jouw organisatie al een
Great Place to Work For All?

Wat betekent het zijn van een Great Place to Work nu echt? Wat levert deelname op? En hoe ziet een traject er in de praktijk uit? Ontdek in het jaarplan 2022:

  • De drie stappen die je kunt zetten naar een great place to work
  • Het Great Place to Work meetmodel
  • Het traject 
  • Een voorbeeld jaarplan inclusief per maand een toelichting en een (interactieve) checklist
  • Wat je van ons kan verwachten

Nieuwe call-to-action