Flag

Vijf redenen om mee te doen met het Great Place to Work onderzoek

Al ruim dertien jaar doet Great Place to Work onderzoek naar goed werkgeverschap in Nederland. Vele organisaties hebben meegedaan aan het onderzoek, stonden op de lijst van Best Workplaces en zijn geholpen in hun ontwikkeling naar het zijn van een goede werkgever. Wat waren voor hen de vijf belangrijkste redenen om mee te doen?

1. Inzicht in de mening van medewerkers

Organisaties die meedoen aan ons medewerkersonderzoek zijn geïnteresseerd in wat hun medewerkers vinden van de organisatie. Wat is de perceptie over hun relatie met het management, met zijn of haar baan en met collega’s? Het uitvoeren van het onderzoek is een goed startpunt om een dialoog op gang te brengen, wat leidt tot gezamenlijk inzicht en een grote veranderbereidheid.

2. Cultuurverandering

Voelen medewerkers zich trots op wat ze doen? Kunnen ze zichzelf zijn en hebben ze plezier met de mensen met wie ze samenwerken? Zien medewerkers het management als geloofwaardig en hebben ze vertrouwen in de mensen voor wie ze werken? Ervaren ze respect vanuit de organisatie en voelen ze zich eerlijk behandeld? Alles draait om een cultuur van vertrouwen. Jarenlang onderzoek laat zien dat organisaties die in staat zijn een cultuur van vertrouwen te creëren en behouden meer dan twee keer zo succesvol zijn als organisaties die daar minder in slagen. Heeft een organisatie het gevoel dat er op dat gebied nog verbetering te behalen valt, dan kan Great Place to Work® helpen in die ontwikkeling.

3. Zijn we op de goede weg?

Er zijn ook organisaties die al heel bewust bezig zijn met goed werkgeverschap. Het kan zijn dat ze daar zelf beleid en programma’s op hebben ingericht, of dat ze al eerder hebben meegedaan met het Great Place to Work® onderzoek. Ze willen dan graag weten of ze op de goede weg zitten wat betreft goed werkgeverschap en of veranderingen die ze naar aanleiding van eerder onderzoek hebben doorgevoerd, ook daadwerkelijk worden ervaren en gewaardeerd door hun medewerkers.

4. Het zijn van een goede werkgever als strategie

Organisaties gebruiken het zijn van een goede werkgever ook als strategie. Een Great Place to Work is een organisatie waar organisatiedoelen worden gerealiseerd, met medewerkers die het beste uit zichzelf halen en samenwerken als een team/familie in een omgeving van vertrouwen. Best Workplaces halen het beste uit hun medewerkers, waardoor o.a. productiviteit, innovatievermogen en klantvertrouwen stijgen. Ook de financiële resultaten van de organisatie verbeteren, verzuimcijfers dalen en nieuw talent wordt makkelijker aangetrokken.

5. Positieve branding van de organisatie als werkgever

Door het uitvoeren van het Great Place to Work® onderzoek kun je als organisatie terechtkomen op de jaarlijkse lijst van Best Workplaces. Hiermee wordt goed werkgeverschap erkend en een plek op de lijst - en daarmee aandacht in verschillende media - genereert positieve publiciteit. Medewerkers willen graag werken bij organisaties die een goede werkgever zijn, consumenten willen graag klant zijn bij goede werkgevers.

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!