Flag

3 tips om de gezondheid van medewerkers te bevorderen

De meesten van ons zitten op kantoor acht uur lang op een stoel te kijken naar een scherm. In tegenstelling tot onze voorouders in de oertijd die als jagers en verzamelaars van hot naar her liepen en actief bezig waren, zijn wij zo non-actief als het maar kan. En dit merken we. Langzamerhand begint het bewustzijn van vitaliteit van medewerkers toe te nemen en bekijken werkgevers de mogelijkheden om dit te verhogen binnen hun organisaties.

Karl Henry is een van Ierlands meest bekende personal trainers. Tijdens de European Great Place to Work Conference gebruikt hij het podium om te benadrukken hoe belangrijk het voor organisaties is om te investeren in gezonde medewerkers. Gezonde medewerkers verlagen het ziekteverzuim en verhogen productiviteit en werkplezier. Een investering in vitaliteit van medewerkers is daarom geen kostenpost, maar een investering. Echter, dit moet wel zo effectief mogelijk worden gefaciliteerd.  

De 3 belangrijkste tips van Karl om met gezondheid aan de slag te gaan zijn eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Stel een doel. Het stellen van een doel zorgt voor meer focus. De motivatie om te sporten is er in ieder geval, dat is mooi. Maar wat wil je er nou mee? Een doel geeft je een punt om te willen bereiken en het behalen van het doel geeft voldoening.
  2. Maak het leuk. Jezelf uitputten is niet per se een activiteit die bij iedereen als favoriete bezigheid wordt gezien. De kunst is daarom om er iets leuks van te maken. Maak er bijvoorbeeld een spelvorm van. Dit verhoogt de teamspirit.
  3. Maak het simpel. Dit betekent dat de activiteit niet te moeilijk moet zijn, maar dat het ook makkelijk is om überhaupt deel te nemen gezien bijvoorbeeld locatie of kosten. Zorg ervoor dat de drempel om mee te doen laag is.  

Met deze eenvoudige tips heb je de belangrijkste ingrediënten om de gezondheid van medewerkers te bevorderen en hier morgen al actief mee aan de slag te gaan. Op welke manier kunnen jij en je collega’s een start maken met een gezondere levensstijl op kantoor?

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!