Menu

Wijziging lijstcategorieën Best Workplaces™ Nederland

Elk jaar in juni maken we de lijst van Best Workplaces van Nederland bekend. Deze lijst bestaat nu uit vier categorieën: small, medium, large en multinational. Vanaf de Best Workplaces 2024 wordt de categorie multinational afgeschaft. Ook hanteren we vanaf dan een nieuwe definitie van de categorieën small, medium en large. 

Great Place To Work
Leestijd 2 min
1 maart 2023, geüpdatet 11 oktober 2023

Afschaffing categorie multinational

Op dit moment bestaat de lijst van Best Workplaces van Nederland uit vier categorieën:

  • Small: organisaties met 20 tot en met 49 medewerkers 

  • Medium: organisaties met 50 tot en met 250 medewerkers 

  • Large: organisaties met meer dan 250 medewerkers 

  • Multinational: organisaties aanwezig in minimaal 4 landen, met ten minste 20 medewerkers per land en ten minste 50 medewerkers in Nederland 

Als één van de weinige Europese landen hanteert Great Place To Work Nederland een aparte categorie voor multinationals in de lijst van Best Workplaces. Vanaf de Best Workplaces 2024 wordt deze categorie afgeschaft. In dit nieuwsbericht leggen we uit waarom we dit doen. 

Nieuwe definitie small, medium en large

De afgelopen jaren zien we steeds meer Nederlandse organisaties op de lijst van Best Workplaces Europe. Dat vinden we natuurlijk fantastisch, maar het leidt soms ook tot onduidelijkheid, omdat de Europese lijstcategorieën anders zijn dan in Nederland. Neem bijvoorbeeld een organisatie met 400 medewerkers: in Nederland valt deze organisatie in de categorie large, in Europa in de categorie medium. 

Op basis van feedback van deelnemende organisaties hebben we dan ook besloten om de definitie van small, medium en large gelijk te trekken met de Europese definitie van deze lijstcategorieën. Hierdoor kan er geen verwarring meer ontstaan over de categorie waar een organisatie in valt.

Vanaf nu bestaat de lijst van Best Workplaces in Nederland dus uit 3 categorieën:

  • Small: organisaties met 20 tot en met 49 medewerkers 

  • Medium: organisaties met 50 tot en met 500 medewerkers 

  • Large: organisaties met meer dan 500 medewerkers 

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met jouw Customer Success Manager. 

 

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.