Menu

Wijziging lijstcategorieën Best Workplaces™ Nederland

Elk jaar in juni maken we de lijst van Best Workplaces van Nederland bekend. Vanaf de Best Workplaces 2024 wordt de categorie multinational afgeschaft en bestaat de lijst uit de volgende categorieën: Small, Medium, Mid Large en Large.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
1 maart 2023, geüpdatet 28 mei 2024

Afschaffing categorie multinational

De afgelopen jaren zien we steeds meer Nederlandse organisaties op de lijst van Best Workplaces Europe. Dat is natuurlijk fantastisch, maar het leidt soms ook tot onduidelijkheid, omdat de Europese lijstcategorieën anders zijn dan in Nederland.

Daarom hebben we in 2023 besloten om de definitie van small, medium en large gelijk te trekken met de Europese definitie van deze lijstcategorieën. Hierdoor kan er geen verwarring meer ontstaan over de categorie waar een organisatie in valt.

Dat zou betekenen dat de lijst van Best Workplaces 2024 uit 3 categorieën zou bestaan:

  • Small: organisaties met 20 tot en met 49 medewerkers 

  • Medium: organisaties met 50 tot en met 499 medewerkers 

  • Large: organisaties met 500 of meer medewerkers 

Gelijktrekken lijstcategorieën bleek een verkeerde keuze

Dit is een verkeerde keuze gebleken. Vanuit onze klanten kwamen terechte vragen over een eerlijk vergelijk in de categorie Medium (50 tot en met 499 medewerkers), vanwege de grote bandbreedte in het aantal medewerkers. Het zou de kans voor de grotere organisaties kleiner maken om een plek om de lijst te behalen.

We hebben dit onderzocht op basis van de data, en deze bevestigt dat. Deze technische herstructurering van de lijst heeft dus onbedoeld een ongelijke verdeling tussen organisaties van verschillende omvang veroorzaakt.

Nieuwe categorie: Mid Large

Het is gelukt de lijst alsnog op te splitsen in een categorie voor organisaties met 50 tot en met 249 medewerkers (Medium) en een categorie voor organisaties met 250 tot en met 499 medewerkers (Mid Large). Deze verdeling zorgt voor eerlijkere competitie tussen de verschillende organisatiegroottes. En: dit geeft iedereen een gelijke kans op de titel Best Workplace.

Vanaf nu bestaat de lijst van Best Workplaces in Nederland dus uit de volgende categorieën:

  • Small: organisaties met 20 tot en met 49 medewerkers 

  • Medium: organisaties met 50 tot en met 249 medewerkers 

  • Mid Large: organisaties met 250 tot en met 499 medewerkers

  • Large: organisaties met 500 of meer medewerkers


Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met jouw Customer Success Manager. 

 

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.