Menu

Dit zijn de 150 beste werkgevers van Europa

Haarlem, 9 september 2022 – Great Place to Work® heeft voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces in Europa bekendgemaakt. De lijst is gebaseerd op onderzoek onder 1,4 miljoen medewerkers van meer dan 3.000 organisaties in 37 Europese landen. Deze erkenning is gebaseerd op de feedback van de eigen medewerkers op het gebied van vertrouwen, innovatie, waarden en leiderschap.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
8 september 2022, geüpdatet 26 oktober 2023

Organisaties worden, naast de 60 stellingen, ook beoordeeld op hoe goed zij een inclusieve werkervaring creëren. Een hoge mate van respect, eerlijkheid en welzijn helpt bij het creëren van organisatiecultuur met een hoog vertrouwen. 90% van de medewerkers bij de Best Workplaces in Europa zou hun werkgever aanbevelen bij familie en vrienden.

Met alle uitdagingen waarmee de wereld de komende jaren worden geconfronteerd, is het essentieel om te focussen op een cultuur met vertrouwen als basis om ervoor te zorgen dat organisaties overleven en blijven groeien.

De lijst bestaat uit vier categorieën: klein (20-49 medewerkers), middelgroot (50-499 medewerkers), groot (500+ medewerkers) en multinational. Multinationale organisaties moeten op tenminste drie nationale lijsten in Europa staan en moeten wereldwijd minimaal 1.000 medewerkers hebben, waarvan 40% (of 5.000) of meer buiten het land van het hoofdkantoor werken.

De top 5 Best Multinational Workplaces

  1. DHL Express
  2. AbbVie
  3. Hilton
  4. Hilti
  5. Salesforce

Nederlandse organisaties op de lijst 

EU Best Workplaces Insta POST-3

Dit jaar staan 16 Nederlandse organisaties op de lijst (5 multinationals en 10 nationale organisaties):

Top 25 Best Multinationals

#2 AbbVie
#3 Hilton
#4 Hilti
#5 Salesforce
#12 Chiesi
#15 Deloitte

Top 50 Best Large Workplaces

#16 AFAS Software
#29 DEPT®
#34 AFTER’S COOL
#48 Xelvin
#50 Kindergarden

Top 50 Best Medium Workplaces

#24 Viisi Hypotheken
#34 Incentro
#49 Werkmandejong

Top 25 Best Small Workplaces

#9 Republiq
#22 Dopper

Nieuwkomers op de lijst zijn: DEPT®, AFTER’S COOL, Xelvin en Dopper.

Bekijk de volledige lijst van Best Workplaces Europe 2022

Nederlandse organisaties maken het verschil op plezier, eerlijkheid en leiderschap

De Nederlandse Best Workplaces in Europa maken het verschil op deze drie stellingen:

  • Dit is een leuke plek om te werken (10 Nederlandse organisaties: 95% versus top 150: 90%)

  • Als ik oneerlijk behandeld word, geloof ik dat ik een eerlijke kans krijg als ik het bespreekbaar maak (10 Nederlandse organisaties: 94% versus top 150: 89%)

  • Ik kan management iedere redelijke vraag stellen en krijg daar een eerlijk antwoord op (10 Nederlandse organisaties: 94% versus top 150: 89%)

*De Trust Index score is de gemiddelde score op basis van 60 stellingen op vijf dimensies: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Respondenten geven scores op basis van een 5 puntenschaal: van bijna altijd onwaar tot bijna altijd waar.

Over Great Place to Work

Great Place to Work opereert al 35 jaar vanuit het gedachtegoed dat vertrouwen de basis is voor het behalen van betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten met groei en innovatie als gevolg. Op 9 september maakt Great Place to Work voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces bekend. 20 jaar nadat de Europese Commissie Great Place to Work naar Europa heeft gebracht om goed werkgeverschap te stimuleren.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.