Menu

AFAS Software en Viisi Hypotheken beste Europese werkgevers

Amsterdam, 21 september 2021 – Voor het eerst sinds 2010 staan twee Nederlandse organisaties op nummer één bij Europese Best Workplaces: AFAS Software en Viisi Hypotheken. In totaal deden dit jaar 3.000 organisaties mee uit 21 verschillende landen. AFAS Software is Best Workplace in de categorie middelgrote bedrijven. Viisi Hypotheken is nummer één in de categorie kleine bedrijven.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
21 september 2021, geüpdatet 18 juli 2024
Best Workplaces 2021

Europese Best Workplaces 2021: Nederlandse bedrijven zetten internationaal de toon

AFAS Software en Viisi Hypotheken wonnen dit jaar al Best Workplaces Nederland. In de Europese lijst steeg Viisi van plaats dertien in 2019, via een vierde plaats in 2020, naar plaats één in 2021; AFAS is nieuw in de Europese lijst. “Leiderschap is de reden dat Nederlandse bedrijven de boventoon voeren. AFAS en Viisi hebben zich een cultuur van vrijheid, vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid eigen gemaakt”, zegt René Brouwers, CEO van Great Place To Work Nederland.

Nederlandse bedrijven

Dit jaar worden de Europese Best Workplaces voor de negentiende keer georganiseerd. Van de 21 deelnemende Europese landen is Nederland dit jaar met dertien organisaties sterk vertegenwoordigd. Het aandeel Nederlandse bedrijven bedraagt dit jaar zes procent. De dertien bedrijven, waaronder Incentro, TalentCare, DC Klinieken, Werkmandejong en AbbVie Nederland, vonden allemaal hun plek in de ranglijsten van de Europese Best Workplaces 2021. “Allemaal bedrijven die een unieke en vrije bedrijfscultuur creëren en de gekozen cultuurverandering het afgelopen jaar hebben doorgezet, ondanks de fysieke beperkingen door de coronacrisis”, zegt Brouwers. “Het is te prijzen dat de deelnemers ondanks die beperkingen de ingezette weg richting goed werkgeverschap niet hebben wegbezuinigd.”


ICT-sector

De ICT-branche is met 32 procent veruit de best vertegenwoordigde sector, gevolgd door de zakelijke dienstverlening (14 procent) en financiële instellingen (13 procent). In 2020 waren de ICT-sector met 38 procent, de zakelijke dienstverlening met 19 procent en financiële instellingen met 10 procent het best vertegenwoordigd. Het Duitse DHL Express, vorig jaar tiende, is verkozen tot Best Workplace in de categorie multinationals. De Turkse financiële dienstverlener Kuveyt Türk is nieuw op de lijst en won in de categorie grote bedrijven.

Over Great Place To Work

Al 35 jaar helpt Great Place To Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place To Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place To Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur.

De consultancytak helpt organisaties onder andere bij het opstellen van de people-strategie, opvolging van de onderzoeksresultaten en team- & leiderschapscoaching.
De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.