Menu

Dit zijn de Best Workplaces 2022 van Nederland

Haarlem, 3 juni 2022 – Salesforce, AFAS Software, Viisi Hypotheken en ViewSonic zijn de beste werkplekken van Nederland in de categorieën multinationals, grote, middelgrote en kleine organisaties. Dat maakt Great Place To Work, wereldwijd specialist op het gebied van goed werkgeverschap en bekend van de gelijknamige certificaten, bekend na een medewerkersonderzoek (de Trust Index) en een cultuuronderzoek (de Culture Audit) onder tachtig organisaties.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
3 juni 2022, geüpdatet 25 maart 2024

Deze organisaties ontvangen de ‘Best Workplace Award’ met name omdat ze hoog scoren op het thema kansengelijkheid. Medewerkers van deze organisaties ervaren een eerlijke behandeling ongeacht etnische herkomst, geloofsovertuiging, geslacht, seksuele geaardheid en leeftijd. Daarnaast geven ze aan te worden behandeld als volwaardig lid van de organisatie, ongeacht hun positie.

Bekijk de volledige lijst van Best Workplaces Nederland 2022.

Veiligheid en trots belangrijke thema’s in goed werkgeverschap

Naast kansengelijkheid scoren de beste werkgevers van Nederland hoog op het zorgdragen voor een fysiek en psychologisch veilige werkomgeving. Mogelijk is dit thema dit jaar extra belangrijk door de vele verhalen in het nieuws over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer en het feit dat veel Nederlanders na corona weer terugkeren op kantoor. 

De medewerkers van deze beste werkplekken ervaren tevens in hoge mate een gevoel van trots. Dit gaat niet zozeer over de bedrijfsprestaties, maar over hoe de interne organisatie in elkaar zit. Denk aan zaken als jezelf kunnen zijn, werkzaam zijn op een leuke plek en nieuwe collega’s snel welkom laten voelen. 

Wencke Ester-Lorber, Commercieel Directeur bij Great Place To Work: “Deze week zijn de Best Workplaces van 2022 bekendgemaakt. In totaal hebben we van tachtig organisaties het medewerkers- en cultuuronderzoek geanalyseerd en geïnterpreteerd. Daaruit zijn uiteindelijk 39 organisaties uit de bus gekomen als beste werkplekken. Juist nu is het belangrijk dat organisaties goed werkgeverschap hoog op de agenda hebben staan. Medewerkers worden mondiger, hebben veel te eisen én te kiezen. De recente media-aandacht voor personeelstekorten, grensoverschrijdend gedrag en stakingen maakt goed werkgeverschap een actueel en urgent onderwerp. Gelukkig zijn veel organisaties in Nederland op dit gebied toonaangevend. Zij begrijpen dat simpelweg een salarisverhoging niet meer voldoende is. Door vol in te zetten op vertrouwen, trots en plezier creëren deze werkgevers een plek waar mensen het naar hun zin hebben en dat ook uitstralen. Dit draagt bij aan het behouden van medewerkers en het aantrekken van nieuw talent.” 

Dit zijn de Best Workplaces 2022

Best Workplaces 2022_Great Place to Work

Best Small Workplaces 2022:

 1. ViewSonic
 2. Republiq
 3. Dopper
 4. Protime BV
 5. Whyellow
 6. EPLAN Software & Services B.V.
 7. Jobsrepublic
 8. Moneybird
 9. Yellowgrape
 10. Derksen & Drolsbach

Best Medium Workplaces 2022:

 1. Viisi Hypotheken
 2. Werkmandejong
 3. Blue Bricks
 4. Bizzomate
 5. Squerist
 6. Nextview
 7. ICM opleidingen & trainingen
 8. IG&H
 9. DWA
 10. Alzheimer Nederland

Best Large Workplaces 2022:

 1. AFAS Software
 2. Incentro
 3. Careflex Zorggroep
 4. AFTER'S COOL
 5. HelloFresh Benelux
 6. Continu Professionals
 7. Xelvin
 8. Kindergarden
 9. Macaw

Best Multinational Workplaces 2022:

 1. Salesforce
 2. Hilton
 3. Atlassian
 4. DEPT®
 5. AbbVie Nederland
 6. Hilti Nederland B.V.
 7. Deloitte
 8. Synechron
 9. Chiesi Pharmaceuticals B.V.
 10. SentinelOne

Over Great Place To Work

Great Place To Work opereert al 35 jaar vanuit het gedachtegoed dat vertrouwen de basis is voor het behalen van betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten met groei en innovatie als gevolg.

In de week van 30 mei tot en met 2 juni heeft Great Place To Work Nederland voor de twintigste keer de lijst van Best Workplaces bekend gemaakt, tijdens de Road to Greatness. Deze werkgevers hebben een werkomgeving gecreëerd waarin mensen vertrouwen, trots en plezier ervaren.

In lijstjaar 2021/2022 deden 235 organisaties mee aan het Great Place To Work-traject, en zijn 185 organisaties erkend als Great Place To Work-Certified. Om de lijst van Best Workplaces te halen, is deze certificering vereist. Ook dienen de organisaties een Culture Audit in te leveren. Vervolgens is op basis van de For All methode de ranking van de lijst bepaald. Uiteindelijk zijn 39 van de 80 deelnemende organisaties in 2022 erkend als Best Workplaces.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.