Menu

Dit zijn de Best Workplaces Nederland 2021

Amsterdam, 8 juni 2021 – Eerder vandaag heeft Great Place To Work de Best Workplaces van Nederland bekendgemaakt. Biofarmaceut AbbVie won in de categorie multinationals. Onder grote bedrijven is AFAS Software benoemd tot Best Workplace terwijl TalentCare en Viisi Hypotheken bovenaan zijn geëindigd in de categorieën middelgroot en klein.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
8 juni 2021, geüpdatet 26 oktober 2023
Best Workplaces 2021

De Best Workplaces lijst 2021 staat mede in het teken van ‘leiderschap tijdens Covid en de lockdown’. “Dit jaar speelden vertrouwen en waardering een belangrijke rol”, zegt René Brouwers, CEO van Great Place To Work. “Hoog scorende organisaties namen hun medewerkers mee in de moeilijke financiële situatie. Daardoor ontstond begrip en dit vergroot de betrokkenheid.” De jaarlijkse lijst is gebaseerd op onderzoek onder medewerkers (Trust Index) en een evaluatie van het werkgeversbeleid (Culture Audit).

Top 3 per categorie

Vooral IT- en zorgorganisaties zijn dit coronajaar sterk vertegenwoordigd in de lijst. Zo volgen in de categorie ‘multinationals’ na AbbVie, IT-specialist Salesforce en biotech-bedrijf Amgen Nederland. De oude nummer één, Atlassian, eindigt dit jaar als vijfde. AFAS Software wint de categorie ‘grote bedrijven’, gevolgd door IT-specialisten Incentro en We are you. In de categorie ‘middelgrote bedrijven’ een gemixt beeld: zorgbedrijf TalentCare op één, werving & selectie bureau Werkmandejong op twee, adviesbureau House of Performance op drie. In de categorie ‘kleine bedrijven’ wint Viisi Hypotheken voor de derde maal op rij, gevolgd door adviesbureau Republiq en IT-specialist Protime.

Online awardshow

De winnaars in de vier verschillende categorieën werden op dinsdag 8 juni tussen 15.00 en 16.30 uur tijdens een live online award show bekendgemaakt. De voorzitter was Lexter Woodley, bekend van haar Talk Data To Me (voorjaar 2020). Tijdens het event werden tevens gesprekken gevoerd met de Special Award winnaars van de thema’s Betekenisvolle waarden (Incentro), Effectief leiderschap (Hilti) en Innovatiekracht (Protime).

Het thema van dit jaar was Forerunners: werkgevers die ook in tijden van crisis bewijzen dat mensen bij hen op één staan. Brouwers: “In veel opzichten mag 2020 snel vergeten worden. Maar Covid heeft ons vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap veel moois gebracht. Vaker persoonlijk contact zoeken met medewerkers bleek ineens heel wezenlijk. De organisaties die benoemd zijn tot Best Workplace laten zien dat ook in tijden van crisis het centraal stellen van mensen rendeert.”

Over Great Place To Work

Al 35 jaar helpt Great Place To Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place To Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place To Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten.

De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.