Menu

Great Place To Work onthult Best Workplaces 2020

De Best Workplaces van Nederland zijn zojuist bekend gemaakt tijdens een online awardceremonie. Great Place To Work meet al 35 jaar - en in 60 landen - vertrouwen binnen organisaties. In Nederland deed Great Place To Work het afgelopen jaar onderzoek onder 166 organisaties met in totaal 43.525 medewerkers: klein en groot, profit en non-profit in alle sectoren. De uiteindelijke lijst wordt gebaseerd op een combinatie van de Trust Index (het medewerkersperspectief) en de Culture Audit (het managementsperspectief). 84 van de 166 organisaties voldeden uiteindelijk aan de criteria om een Great Place To Work certificering te ontvangen, de 40 hoogst scorende organisaties daarvan zijn de Best Workplaces 2020.

Best Workplaces van 2020
In de categorie Multinationals voert Atlassian voor de vierde keer op rij de lijst aan. Bij Large staat Coöperatie DELA op de eerste plek, LCG staat bovenaan bij Medium en Viisi staat op de eerste plek in de categorie Small. 

Vertrouwen is de strategie die werkt
René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland: "Voorheen was werk niet meer dan een transactie. Tegenwoordig worden medewerkers gezien als mens, met hun eigen individuele ontwikkelingen, talenten en privélevens. Het zijn niet de arbeidsvoorwaarden of het salaris die een organisatie onderscheidend maken als werkgever. Een Best Workplace is een organisatie waarin je vertrouwen hebt in de mensen voor wie en met wie je werkt, trots bent op je werk(gever) én plezier hebt met collega's. Juist nu mensen veel vanuit huis werken en de verbinding behouden moet worden. Op basis van onze jarenlange ervaring en onderzoekresultaten weten wij dat focus op mensen en het creëren van vertrouwen leidt tot betere individuele prestaties, betere teamprestaties en betere bedrijfsresultaten."

Wat onderscheidt de Best Workplaces?

Geloofwaardig leiderschap: Best Workplaces scoren hoog op de stelling "Het management doet wat het belooft". Best Workplaces scoren 35% hoger dan de niet gecertificeerde organisaties, en 4% hoger dan de gecertificeerde organisaties.

Betrekken van mensen: Bij de Best Workplaces vraagt het management meer om en reageert oprecht op suggesties en ideeën van medewerkers. Vergeleken met de niet gecertificeerde organisaties scoren zij 31% hoger en 3% hoger dan de gecertificeerde organisaties.

Psychologische veiligheid: De medewerkers van Best Workplaces ervaren hun werkomgeving meer als psychologisch en emotioneel gezond: hierin is een verschil van 31% met de niet gecertificeerde organisaties en 2% met de gecertificeerde organisaties.

Great Place To Work
Leestijd 1 min
16 juni 2020, geüpdatet 11 juli 2023

Meer weten? Vraag de Trends 2020 aan.

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Lees meer over Best Workplaces

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.