BestWorkplaces2020 » Great Place to Work Nederland

Best Workplaces Awards 2020

Best Workplaces logo 2021

Voldoet jouw organisatie aan de criteria van een Great Place to Work? Goed werkgeverschap is de weg naar blijvend organisatiesucces – dat is onze overtuiging. Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als werkgever in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient. Om deze reden erkent Great Place to Work organisaties die voldoen aan de criteria, na terugkoppeling van de resultaten, direct met de titel Great Place to Work Certified. 

Elk jaar in maart reiken wij, op basis van de gecertificeerde organisaties, de Best Workplaces Awards uit. Dit is de Top 10 Best Workplaces (hoogst scorende gecertificeerde organisaties) per categorie.


Waaraan moet een organisatie voldoen?

 • Score van 70% of hoger op de 58 stellingen van het medewerkersonderzoek
 • Vereiste respons op basis van een 90% confidence interval

Voor deelname aan de Best Workplaces telt deze score voor 2/3e mee. 

 • Score van 21 punten of hoger op de negen thema's uit analyse van de organisatiecultuur

Voor deelname aan de Best Workplaces telt deze score voor 1/3e mee. 

Het waarborgen van de kwaliteit van erkende werkgevers is voor ons van groot belang. Om deze reden zijn richtlijnen opgesteld waaraan je als organisatie moet voldoen voor deelname aan het erkenningsprogramma. 

Lees ook de pagina: Great Place to Work criteria


Categorieën

Er zijn vier categorieën:

Top 10 Best Multinational Workplaces – aanwezig in minimaal 4 landen, met een minimum aantal medewerkers per land van 20 en in Nederland van 50
Top 10 Best Large Workplaces – organisaties met meer dan 250 medewerkers
Top 10 Best Medium Workplaces – organisaties met 50 t/m 250 medewerkers
Top 10 Best Small Workplaces – organisaties met 20 t/m 49 medewerkers

De Best Workplaces zijn de hoogst scorende organisaties uit de selectie Great Place to Work Certified organisaties in de periode maart 2019 tot en met februari 2020. 


Best Workplaces event 2020

De datum voor het Best Workplaces event 2020 is bekend! Op dinsdag 24 maart 2020 publiceren wij, tijdens een avondvullend programma, Top 10 Best Workplaces per categorie (Multinational, Large, Medium & Small). Aanmelden voor certificering kan hele gehele jaar door. Om mee te doen voor de lijst van 2020 moeten jullie uiterlijk 30 november de Culture Audit inleveren en eind januari moet de Trust Index gesloten zijn. Wil je liever eerst wat meer informatie? Plan een 15 minuten telefonisch adviesgesprek!

 

Voorgaande Best Workplaces lijsten

De 2020 editie van de Best Workplaces zal de 18e keer zijn dat Great Place to Work in Nederland deze lijst publiceert. In de afgelopen jaren zijn meer dan 600 organisaties erkend als Best Workplaces. Ben je benieuwd naar de eerdere winnaars? Bekijk deze pagina voor de voorgaande lijsten. Alles over de Best Workplaces 2019 is ook terug te vinden. 


Wat levert het op?

1. Media-aandacht 

Een positief en sterk werkgeversimago vergroot de naamsbekendheid, helpt bij het aantrekken en behouden van medewerkers en onderscheidt een organisatie van haar concurrenten. Het zijn van een goede werkgever is een prestatie om trots op te zijn en om te intern en extern te delen. Great Place to Work ondersteunt organisaties hierbij met een uitgebreide MediaToolkit en diverse uitingen. 

2. Beter imago op de arbeidsmarkt

Organisaties kunnen de labels inzetten om herkenbaar te zijn als goede werkgever op de arbeidsmarkt. Medewerkers anno nu zijn op zoek naar organisatie die passen bij waar ze voor staan, waar ze zich kunnen ontwikkelen en verder kijken dan enkel salaris. Het zijn van een goede werkgever is een onderscheidende factor bij deze zoektocht. 

3. Interne ambassadeurs

De belangrijkste ambassadeurs van je organisatie zijn de medewerkers zelf. Employer branding is alleen succesvol als je daadwerkelijk zelf een goede werkgever bent. Medewerkers zullen oprecht trots op hun werk en organisatie zijn. Tegelijkertijd levert het zijn van een goede werkgever op dat mensen het beste uit zich zelf halen in een omgeving van vertrouwen.
 

Wat maakt Great Place to Work anders dan andere lijsten?

 • Great Place to Work kijkt vanuit twee perspectieven naar goed werkgeverschap, vanuit de organisatie en vanuit de medewerkers. 

 • Het perspectief van de medewerkers wordt uitgebreid gemeten door 58 stellingen die gaan over alle aspecten die er echt toe te doen.

 • Het perspectief van de organisatie wordt gemeten door te focussen op de organisatiecultuur in plaats van alleen de arbeidsvoorwaarden.

 • Er zijn strikte criteria voor deelname. Niet iedere deelnemer wordt gecertificeerd. 

 • Meedoen aan certificering biedt direct ook inzichten waardoor de organisatie zich intern kan verbeteren. 

 • Participatie aan certificering en Best Workplaces in Nederland biedt direct de kans om op de Europese Best Workplaces lijst te komen. Dit geldt ook voor Multinationals. Zij doen tevens, onder bepaalde voorwaarden, mee aan de World’s Best Workplaces lijst. 

 • Deelname aan certificering is vanaf organisatie met 20 of meer medewerkers. 

 • Meedoen aan Great Place to Work opent een internationaal netwerk van organisaties om van te leren en te ontmoeten. 

Vul onderstaand formulier in om jouw organisatie aan te melden voor deelname
of het aanvragen van meer informatie!

 

Organisatie:

Optie

 

Opmerking/vraag: 

Ja, ik blijf graag op de hoogte van nieuwe publicaties en meld mij aan voor de nieuwsbrief:


Met het invullen van het contactformulier geef ik toestemming aan Great Place to Work® om mijn gegevens te verwerken, op een manier zoals omschreven staat in de privacyverklaring.

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC