Menu

Dit zijn de populairste artikelen, podcasts en whitepapers van 2023

2024 staat alweer bijna voor de deur. Tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. 2023 stond voor ons in het teken van verdieping op thema’s als neurodiversiteit en organisatiecultuur. Hoe zorg je echt voor een inclusieve werkomgeving? En hoe behoud je je cultuur bij groei? Ook deelden we de persoonlijke verhalen van leiders die inzichten geven in hun aanpak qua leiderschap, organisatieontwikkeling en innovatie.

Great Place To Work
Leestijd 2 min
20 december 2023, geüpdatet 25 maart 2024
Man luistert naar podcast op het kantoor van Great Place To Work

Best gelezen blogs

1. Neurodiversiteit op de werkvloer

Neurodiversiteit is een term die je steeds vaker hoort. Maar wat betekent het eigenlijk? Wat zijn de kwaliteiten van neurodivergente medewerkers? En hoe ga je als organisatie om met neurodiversiteit op de werkvloer? Je leest het in deze blog.

2. Peter Lubbers (CEO Banijay Benelux), over cultuur en leiderschap

Hoe krijg je elf verschillende bedrijven samen in de cultuur van één organisatie, zonder dat ze hun eigen identiteit verliezen? Een uitdaging waar Peter Lubbers, CEO van Banijay Benelux, vol overgave aan heeft gewerkt. We gingen met hem in gesprek over dienend leiderschap, authenticiteit en groei. Lees het interview.

3. Employer branding strategie: in 7 stappen naar een sterk werkgeversmerk 

Employer branding is het ontwikkelen van een sterk werkgeversmerk, om huidige medewerkers te behouden en nieuw talent aan te trekken. Maar hoe pak je dat aan?  In deze blog vind je een stappenplan waarmee je een strategie bepaalt om jouw employer brand te versterken. 

4. Maartje van Schagen, CEO Simac Techniek, over koerswijzigingen en communicatie

Hoe zorg je ervoor dat iedereen lekker in de wedstrijd blijft zitten wanneer de directie besluit om een andere koers te gaan varen? Bij Simac kregen vrijwel alle medewerkers te maken met veranderingen. Dat zorgde voor de nodige onzekerheid en riep vragen op. Voor CEO Maartje van Schagen het moment om haar eigen rol en visie op leiderschap onder de loep te nemen. Lees het interview.

5. Cultuur in een groeiende organisatie

Hoe houd je je cultuur vast als je snel groeit? Wat doe je als de cultuur het groeitempo van de organisatie niet kan bijbenen? En hoe voorkom je dat je in een identiteitscrisis belandt? In dit artikel ontdek je de wisselwerking tussen organisatiecultuur en groei en hoe je cultuur behoudt in een groeiende organisatie.

De populaire whitepapers

Ook in 2023 hebben weer nieuwe whitepapers gepubliceerd. Alle publicaties kun je op deze pagina vinden. We selecteerden de drie populairste whitepapers:

 • Onderzoeksrapport “Zesjescultuur op de Nederlandse werkvloer”
  In dit onderzoeksrapport ontdek je vier opvallende inzichten uit het medewerkersonderzoek onder gemiddeld Nederland inclusief alle onderzoeksresultaten & do’s en don’ts voor het bouwen van een veilige werkcultuur. Vraag het onderzoeksrapport aan

 • Whitepaper: Eigenaarschap vergroten

  Dat het vergroten van eigenaarschap een positief effect heeft op jouw organisatiesucces is een no brainer. Maar hoe doe je dat en welke rol spelen leiders én medewerkers daarin? 
  Vraag de whitepaper aan

 • Organisatiecultuur
  Hoewel organisatiecultuur niet volledig zichtbaar is, is het bepalend voor de manier waarop een organisatie functioneert en presteert. Een positieve werkcultuur leidt tot betrokken medewerkers, innovatie, betere resultaten en blije klanten.
  Vraag de whitepaper aan

Een nieuwe podcastreeks

Vier leiders van de Best Workplaces 2023 delen hoe zij hun leiderschap inzetten om een succesvolle organisatie te bouwen:

 • Lidia Swinkels-van der Slikke (Summiteers) deelt hoe zij kwetsbaarheid toont op de werkvloer én waarom zij psychologische veiligheid belangrijker vindt dan financiële resultaten.

 • Stephanie Saltzherr-Andriesse (AtriCure) over omgaan met vooroordelen, grensoverschrijdend gedrag, normen en waarden en vertrouwen tussen werkgever en medewerker. 

 • Umut Yasar (Finest People) over het bepalen van de juiste kaders, zonder de autonomie en unieke kracht van je medewerkers te ver in te dammen.

 • Danielle van der Kolk (Werkmandejong) over successen, een goede werk-privé balans en werken aan een gezonde werkcultuur.

Alle podcasts kun je op deze pagina beluisteren. 

Het hele team van Great Place To Work Nederland wenst je een inspirerend, maar vooral gezond 2024 toe! 

Webinar: Hoe wordt mijn organisatie een great place to work?

Volg de gratis webinar over onze aanpak, criteria en wat deelname jouw organisatie oplevert. 

Aanmelden
GPTWNL-NinaVanVliet-8637
Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Relevante artikelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.