Synechron » Great Place to Work Nederland

Synechron

Branche
Advies/Consultancy/Financiële dienstverlening
Locatie:
Amsterdam
Opgericht in
2001
Aantal medewerkers
93
             
Over deze organisatie
Met een hoofdkantoor in New York en 18 kantoren wereldwijd bedient Synechron financiële dienstverleners over de gehele wereld met het versnellen van hun digitale transformatie. Synechron levert op een unieke wijze een end-to-end dienstverlening, door de combinatie van digital, consulting- en technologie services. Onze expertise omvat domeinkennis van gebieden als Banking, Capital Markets, Asset Management en Verzekeringen, alsmede inhoudelijke kennis op gebieden zoals Artificial Intelligence en Blockchain. Dit heeft bijgedragen in de groei naar $ 500+ miljoen in jaarlijkse omzet en 8.000 medewerkers wereldwijd. We blijven continu investeren in onderzoek en ontwikkeling, waaronder de ontwikkeling van Accelerators (prototypes van toegepaste oplossingen) in onze Financial Innovation Labs (FinLabs). Onze collega’s zijn expert in hun vakgebied met uitgebreide domeinkennis, en delen een innovatieve mindset en Agile werkwijze. Zij realiseren verandering en innovatie in het hart van financiële instellingen door samen te werken in teams van Consulting, Digital & Technology, onze klanten en onze Partners.

"Synechron geeft mij de ruimte om mijn ambities waar te maken in een omgeving vol optimisme, nieuwsgierigheid, innovaties en een kritisch geluid waar nodig."
Washina Nizak
Consultant
95 %
Mensen vieren hier speciale gelegenheden

93 %
Het management is gemakkelijk benaderbaar en prettig in de omgang

94 %
Dit is een vriendelijke werkomgeving

93 %
Ik krijg opleidings- en/of ontwikkelingsmogelijkheden aangeboden om professioneel te kunnen groeien

Great Place to Work over

Synechron is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij zowel de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie als op negen thema’s binnen hun werkgeversbeleid is gemeten.

Bij Synechron scoren de medewerkers het hoogst op de onderlinge verbondenheid en plezier met elkaar. Zo scoort de stelling ‘Mensen hier vieren speciale gelegenheden’ 95%. Ook waarderen de medewerkers de ontwikkelingsmogelijkheden die geboden worden. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Synechron het hoogst op de thema’s Ontwikkelen en Vieren. Op basis van de Great Place to Work criteria scoort het beleid het hoogst op de toegankelijk hiervan voor alle medewerkers.

“Als jij op zoek bent naar een steile leercurve en graag wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling in een internationale innovatieve omgeving, dan zit je bij Synechron goed.”
Jarno Droog
Senior Director

Werken bij

Wij vinden het belangrijk dat (nieuwe) medewerkers zich snel thuis voelen binnen onze organisatie. Ons onboardingsproces is er op gericht om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk wegwijs te maken binnen ons bedrijf. Voordat een nieuwe medewerker start zorgt de Office Manager ervoor dat alle praktische zaken zijn geregeld. Op de eerste dag staan een telefoon, laptop, business cards en Synechron gadgets klaar. De lease auto of mobility kaart wordt van tevoren thuis afgeleverd. Dit betekent dat de nieuwe medewerker een jump-start kan maken op de eerste werkdag! Twee weken voor de start sturen we een email waarin staat wanneer en waar hij/zij wordt verwacht. Op de eerste dag wordt de medewerker door HR verwelkomd en geïntroduceerd aan alle medewerkers die op kantoor aanwezig zijn. Alle procedures en praktische zaken worden uitgelegd. In de eerste week nodigen we iedereen uit om een profielfoto te laten maken die gebruikt wordt voor alle interne en externe communicatie.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Synechron? Ontdek hun vacaturepagina

Contactpersoon
Gaby Khan
Recruiter

Follow Synechron

Media

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC