Flag

Het belang van Employer Branding

Wat is employer branding? En waarom is het zo belangrijk?

In tegenstelling tot wat veel organisaties denken, gaat employer branding veel verder dan alleen een mooie wervingscampagne. Employer branding gaat erom door huidige en potentiële medewerkers gezien te worden als een goede werkgever, waardoor je als organisatie in staat bent de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Je externe boodschap moet dus aansluiten op wat er werkelijk binnen de organisatie gebeurt. Extern winnen is intern beginnen.

Kun je een aantal voorbeelden geven van organisaties die erg succesvol zijn in employer branding?

Jazeker, ik denk dat onze Best Workplaces heel goed zijn in employer branding. Zij beseffen dat de beste manier om een succesvolle organisatie te bouwen, is door hun medewerkers centraal te stellen en een sterke organisatie cultuur te bouwen waarbij hun medewerkers hen zien als goede werkgever. Zij meten jaarlijks de perceptie van hun medewerkers door middel van ons medewerkersonderzoek en worden door hun eigen medewerkers uitgeroepen tot een Best Workplace. Een plek op deze lijst geeft hen net dat beetje meer erkenning dat zij ook in kunnen zetten in hun employer branding. Daarnaast zetten deze organisaties hun medewerkers ook actief in in hun werving en selectieprocessen. Wie beter dan hun eigen medewerkers kunnen vertellen over hun organisatie en wat hen een aantrekkelijke werkgever maakt, maar ook een selectie maken van de mensen die het beste bij de organisatie passen.

Wie moet deze whitepaper absoluut lezen? 

Organisaties die een uitdaging zien in het aantrekken en behouden van de allerbeste medewerkers. Wij geven in de whitepaper niet alleen inzicht in wat employer branding inhoudt, maar geven ook inzicht in de vijf uitgangspunten voor een sterke employer brand en de vier stappen in het communiceren van jouw sterke employer brand. Tot slot komen een aantal van onze Best Workplaces aan het woord om te vertellen wat zij hebben gedaan om een Best Workplace te worden en wat het hen heeft opgeleverd. Download de whitepaper "Employer Branding"

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

 

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!