Menu

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Het is een onderwerp dat veel organisaties vandaag de dag bezighoudt: grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Het is een symptoom dat vaak voorkomt in een cultuur met scheve machtsverhoudingen en waar angst leeft. Steeds meer organisaties omarmen een zero tolerance beleid op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Maar de praktijk is: steeds meer meldingen van klokkenluiders uit verschillende organisaties, bonden en branches. 

Oplossing voor organisaties

Voor een organisatie heeft een melding van grensoverschrijdend gedrag een grote impact. Je moet snel handelen op het incident en aan het werk met het vertrouwen in je organisatie.

De Trust Index™ (medewerkersonderzoek) vertelt je wat er écht speelt in jouw organisatie. Het geeft concrete handvatten om met elkaar in gesprek te gaan, zodat je kunt bouwen aan een cultuur van betrokken medewerkers en betere bedrijfsresultaten.

Lees meer over dit onderzoek
GPTWNL-NinaVanVliet-196_websize

Trust Index in één minuut

In deze video vertelt Nienke, een van onze projectmanagers, meer over de Trust Index, de dimensies en de stellingen.

Bekijk de video
Thumbnail_Trust_index_Nienke

Voorkomen is beter dan genezen 

Grensoverschrijdend gedrag speelt vaker op de werkvloer dan bekend is. In veel gevallen zijn ongewenst gedrag en de gevolgen daarvan aan de oppervlakte niet zichtbaar, maar spelen onder water.

De Trust Index vertelt je wat er écht in jouw organisatie speelt. Hierdoor kun je gericht actie ondernemen op uitkomsten die wijzen op een onveilige cultuur, angst en machtsmisbruik. En wellicht ben je op tijd om mensen in bescherming te nemen bij wie dit speelt.

Zo is voorkomen van erger beter dan het genezen van de schade die ontstaat uit een melding van grensoverschrijdend gedrag in jouw organisatie. 

GPTWNL-NinaVanVliet-156 kopie

De 5 universele waarden van de Trust Index

De Trust Index bestaat uit 60 stellingen over 5 verschillende waarden. Lees meer over de waarden en ontdek voorbeeldstellingen.

Trust Index-vragenlijst_Great Place To Work 2023

Meer weten?

Ontdek hoe de Trust Index helpt om grip te krijgen op de aspecten die een veilige organisatiecultuur bepalen.

Download de gratis whitepaper

Leiderschap is de echte oplossing 

Grensoverschrijdend gedrag is een directe aangelegenheid van de werkgever. Vaak wordt er nog te veel tijd en aandacht besteed aan terugkijken en het verklaren van het incident. Maar het voortbestaan van je organisatie en de echte oplossing ligt bij het leiderschap. 

Door kwetsbaarheid te tonen, het opstellen van nieuwe gedragsregels en voorbeeldgedrag laat je als leider zien van goede wil te zijn.

Het zijn niet alleen de kernwaarden van jouw organisatie die voor een cultuur van vertrouwen zorgen, maar de afspraken die je met elkaar maakt over hoe je met elkaar omgaat. Hierover het gesprek met elkaar voeren maakt dat er een cultuur ontstaat van uitspreken. 

Ontdek hoe je een goed gesprek voert
GPTWNL-NinaVanVliet-165_websize

"Leiders zijn het probleem bij grensoverschrijdend gedrag, maar we lossen het altijd op met externe commissies."

Wencke Ester-Lorber, Commercieel Directeur bij Great Place To Work

Ontdek wat er echt speelt in jouw organisatie

De Trust Index vertelt je wat er echt speelt in jouw organisatie. Wat gaat goed? En wat kan beter?

De Trust Index bestaat uit 60 stellingen waarmee we vertrouwen, trots en plezier meten. Dit onderzoek voeren we jaarlijks uit bij 10.000 organisaties, wereldwijd. 

In de demo ontdek je:

  • welke inzichten je krijgt in het online rapportage-systeem

  • de thema's van het Trust Index-medewerkersonderzoek

  • hoe je jouw resultaten kunt vergelijken met die van andere organisaties (benchmarks) en filteren op basis van bepaalde kenmerken

Ja, ik wil een demo

Maak kennis met Emprising

In deze video legt Tom uit hoe ons dataplatform Emprising werkt en ontdek je verschillen in inzicht, afhankelijk van het pakket dat je kiest. 

Bekijk de video
Thumbnail_Emprising_Tom_2023

Meer content over grensoverschrijdend gedrag

Homepage_Content_Highlight
Blog

Een veilige organisatiecultuur: 5 adviezen

Wat kunnen we leren van gecertificeerde organisaties? Ontdek 5 adviezen over het creëren van een veilige cultuur.

Lees verder
Voorkom grensoverschrijdend gedrag in jouw organisatie

Ontdek wat er écht speelt op de werkvloer

 
Maak kennis met de Trust Index of plan een gratis adviesgesprek met een van onze experts. Gratis en 100% vrijblijvend. Heb je nog een vraag? Je kunt ons bereiken op 020 260 0694 of NL_info@greatplacetowork.com.