Menu

Meedoen aan de Trust Index

Je bent uitgenodigd om mee te doen aan het Trust Index-medewerkersonderzoek van Great Place To Work. Op deze pagina lees je meer over het onderzoek, ontdek je wat deelname voor jou oplevert en vind je antwoorden op veelgestelde vragen. 

Wat is de Trust Index?

De Trust Index is ons medewerkersonderzoek dat vertrouwen, trots en plezier in jouw organisatie meet. Het onderzoek brengt drie relaties in kaart, waarin jij als medewerker centraal staat. 

De Trust Index bestaat uit 60 stellingen, 2 open vragen, 5 demografische vragen en 3 meerkeuzevragen. Het is mogelijk dat jouw organisatie extra eigen vragen toevoegt aan het onderzoek. 

Bij een Trust Index-score van 70% of hoger is jouw organisatie Great Place To Work-Certified™. Dit certificaat is 100% gebaseerd op jouw stem en die van je collega’s.

Lees meer over onze filosofie
GPTWNL-NinaVanVliet-165_websize

De Trust Index in minder dan 2 minuten

Liever kijken dan lezen? In deze korte video ontdek je wat de Trust Index is, hoe je kunt meedoen en wat het onderzoek voor jou oplevert.

Bekijk de video

Wat levert meedoen voor jou op?

Iedereen wil bij een great place to work werken. Een plek waar vertrouwen centraal staat en waar iedereen gezien, gehoord en gewaardeerd wordt, ongeacht wie je bent of wat je doet. 

Door mee te doen aan de Trust Index, help je jouw organisatie om een betere werkplek te worden. Het onderzoek geeft inzicht, legt blinde vlekken bloot en biedt concrete handvatten om samen aan de slag te gaan met de cultuur in jouw organisatie. Soms weet een organisatie namelijk niet wat er speelt of hoe ze dingen moeten aanpakken.

Jouw deelname aan de Trust Index betekent dat je zelf bijdraagt aan een betere werkomgeving waarin jij jezelf kan zijn, fouten mag maken en je volle potentieel wil inzetten.

Uiteindelijk heb je er dus zelf veel baat bij om het onderzoek open en eerlijk in te vullen en vervolgens een rol te spelen in de opvolging. GPTWNL-NinaVanVliet-158 kopie 2-1

Zo werkt meedoen aan het onderzoek

Veelgestelde vragen 

 

Is het onderzoek anoniem?

We geloven dat organisaties beter worden van eerlijke feedback van hun medewerkers. Daarom is het onderzoek 100% anoniem. Jouw antwoorden kunnen niet aan jou gekoppeld worden. Zodra het onderzoek sluit, wordt de link tussen jou en jouw antwoorden verbroken. Jouw organisatie kan alleen samengevoegde data van alle respondenten inzien. 

Na afloop van het onderzoek kan jouw organisatie de resultaten bekijken in Waves, een online platform. Dit systeem is speciaal voor Great Place To Work ontwikkeld en bevat regels bij het tonen en filteren van de uitkomsten om jouw anonimiteit te beschermen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de resultaten in te zien van groepen kleiner dan vijf respondenten. 

Let op: jouw antwoorden op de open vragen worden letterlijk overgenomen in de rapportage die jouw organisatie te zien krijgt. Geef hier dus niet je naam of andere kenmerken op waaruit afgeleid kan worden dat dit jouw antwoord is. 

Meer informatie over anonimiteit vind je bij de veelgestelde vragen

 

Hoe werkt de antwoordschaal?

De Trust Index bestaat uit 60 stellingen die je kunt beantwoorden op een schaal van ‘bijna altijd niet waar’ tot ‘bijna altijd waar’. We hanteren deze antwoordschaal, omdat het gaat om jouw beleving. Er zijn geen foute antwoorden mogelijk. Als je een stelling niet kan of wil beantwoorden, dan kun je de optie ‘geen antwoord’ kiezen. 

Hoe gaan jullie om met mijn persoonsgegevens?

Great Place To Work is ISO 27001 gecertificeerd. Dat betekent dat we voldoen aan strenge eisen op het gebied van informatiebeveiliging. In onze privacyverklaring kun je uitgebreid lezen hoe we met jouw gegevens omgaan. 

 

Hoe lang duurt het om het onderzoek in te vullen?

Het invullen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je kunt tussentijds je antwoorden opslaan en op een later moment verder gaan. Je hebt twee weken de tijd om het onderzoek in te vullen. 

 

Ben ik verplicht om mee te doen?

Nee, je bent niet verplicht om mee te doen. Jouw organisatie mag je ook niet dwingen om het onderzoek in te vullen. Als dit wel zo is, laat dat dan weten aan ons via dit formulier

 

Is het onderzoek representatief?

Een great place to work is een goede werkplek voor iedereen, ongeacht wie je bent of wat je doet. Daarom geldt er een minimale respons op basis van het aantal uitgenodigde medewerkers. Op die manier zorgen we ervoor dat de uitkomsten van het onderzoek representatief zijn voor alle medewerkers. 

 

Hoe moet ik de term ‘management’ interpreteren?

Het doel van de Trust Index is niet om managers te beoordelen, maar om de vertrouwensrelatie tussen medewerkers met en zonder een leidinggevende rol te meten. In het onderzoek kom je regelmatig de term ‘management’ tegen. Dit is een collectief begrip waarmee we iedereen met een leidinggevende rol in een organisatie bedoelen. Je kunt het vergelijken met een restaurant: jouw tafel wordt bediend door een vaste ober, maar je hebt ook contact met degene die je ontvangt en de kok die aan jouw tafel verschijnt. Al deze ervaringen bepalen jouw beleving, niet alleen de ervaring die je hebt met de vaste ober. 

Bekijk ook deze video waarin we de term ‘management’ uitleggen. 

 

Hoe gaat het verder na het onderzoek?

Na het onderzoek neemt een van onze Customer Success Managers jouw organisatie mee in de resultaten. Daarna deelt jouw organisatie de uitkomsten met jou en je collega’s en gaan jullie op basis hiervan met elkaar in gesprek: wat gaat er goed? En wat kan er beter? 

Hoe de opvolging er precies uitziet, verschilt per organisatie. In deze fase gaan jullie in elk geval samen aan de slag, want verandering kan niet alleen van bovenaf worden gerealiseerd. Jij kunt dus zelf ook een bijdrage leveren, waardoor je zeker weet dat er echt iets met jouw feedback wordt gedaan. 

 

Bij wie kan ik terecht met vragen over het onderzoek?

Met vragen kun je terecht bij onze helpdesk. Onze helpdesk is elke werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur te bereiken via: