Menu

Great Place To Work-Certified™

The Onemeeting Company

Great Place To Work™ Certified
Maart 2023 - Maart 2024
Great Place To Work™ Certified
Maart 2022 - Maart 2023
Best Large Workplaces™ 2020
Positie 6
Great Place To Work™ Certified
Januari 2020 - Januari 2021

Over deze organisatie

Onze purpose is om mensen samen te brengen. Daarom zijn we Meeting Expert en dat al veertig jaar. De organisatie van een bijeenkomst is complex en tijdrovend. De exploitatie van een bijeenkomstenlocatie is dat zeker. Wij, de mensen van The Onemeeting Company, helpen bedrijven en organisaties met twee impactvolle oplossingen: Onemeeting.com hét Meeting Room Booking Platform: dé innovatieve en duurzame intermediair in de meetingbranche waar opdrachtgevers al hun boekingen voor bijeenkomstenlocaties onderbrengen in één duurzaam ‘Meeting Contract’. Onemeeting Services is hét Meeting Center Development bedrijf in Nederland: een expert in het ontwikkelen en exploiteren van Meeting Centers. Onemeeting Services transformeert bedrijven met meetingcapaciteit naar volwaardige meeting centers met nieuw redement per m2. Als Meeting Expert helpen wij organisaties met onze oplossingen en onze directe impact op hun meetingkosten en CO2-uitstoot.

Freek Jonker, Team Member Contracts & Services
“Het gevoel dat wij met de verschillende afdelingen als één team voor elkaar werken om samen het beoogde doel te behalen is voor mij één van de redenen waardoor ik denk dat Onemeeting.com een Great Place to Work is. Ik vind het bijvoorbeeld mooi om te zien dat toen de wereld weer open ging, na de pandemie, en de aanvragen volop binnen stroomde, iedereen klaar stond om de Meeting Experts te helpen. Mede daardoor kon de klus geklaard worden en konden de klanten goed geholpen worden. Uiteraard mag het (werk)familiegevoel niet missen in dit verhaal. Naar mijn mening is dit de kern van onze omgang met elkaar als collega’s. Dit gevoel draagt dan ook bij aan het zijn van een Great Place to Work. Binnen Onemeeting.com wordt iedereen gewaardeerd zoals hij of zij is en zijn collega’s bereid die extra stap te zetten voor elkaar. Door de directie wordt dit gestimuleerd door een opendeurbeleid en verschillende rituelen en interne bijeenkomsten om iedereen aangesloten te houden.”
Simone van Kranenburg – van Trigt, Team Lead Contracts & Services
“Onemeeting.com is voor mij een Great Place to Work omdat zij streven naar de waarde die belangrijk zijn voor een warme bedrijfscultuur; geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Afgelopen jaar hebben we met een 100% respons op het medewerkers onderzoek en een totaalscore van maar liefst 91% wederom het predicaat van goed werkgeverschap behaald. Dit is geweldig! Vervolgens hebben we in ronde tafelsessies alle op- en aanmerkingen besproken. Het is fijn om open en eerlijk te zijn. Daarnaast is het een ontzettend grote eer dat ik dit jaar ben uitgeroepen tot Kindest Team Member of the Year 2022! Je ziet dat als je zelf streeft naar de waarden waar de organisatie voor staat, dat deze liefde naar je terugkomt.”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Werken bij The Onemeeting Company

Nieuwe collega’s ontvangen hun arbeidsovereenkomst in een feestelijke envelop met strik en confetti, omdat we het een feestje vinden dat zij voor ons hebben gekozen. We nodigen de medewerkers vervolgens uit voor het Teken Moment om de arbeidsovereenkomst te komen tekenen onder het genot van een hapje en drankje, waarbij we ook meteen de Reistas overhandigen, met allerlei nuttige informatie. Ook vragen we de collega een Vertel Eens formulier in te vullen, met diverse leuke, persoonlijke weetjes, die we als onderdeel van het Witte Rook Moment delen binnen de organisatie om de nieuwe collega voor te stellen.

Voorafgaand aan de eerste werkdag ontvangt de nieuwe medewerker een Buddy kaart op zijn thuisadres, waarin zijn Buddy zich voorstelt en laat weten hoe laat en waar hij de nieuwe collega ontvangt op zijn eerste werkdag. Op de eerste werkdag staat er een persoonlijke attentie klaar. Na een uitgebreide rondleiding en de collega een beeld krijgt van het complete team, vangt de Inwerk Periode aan. De eerste maand wordt afgesloten met het Jij Blij, Wij Blij Moment, het einde proeftijd gesprek waarin we vooral benieuwd zijn naar de medewerker zijn bevindingen. Voelt hij zich als een vis in het water?

 

Is jouw organisatie een great place to work?

Beantwoord 10 vragen en ontdek binnen 2 minuten direct waar jouw organisatie staat en krijg handige tips.

CTA_Certified