Menu

Great Place To Work-Certified™

Luckt

Great Place To Work™ Certified
Mei 2022 - Mei 2023

Over deze organisatie

Luckt is een hard groeiend advies- en projectbureau vol talenten die geloven dat ons gezondheid- en zorgsysteem beter kan. Dat doen we samen, want samen Luckt het ons! Met de doelgroep, met onze klanten en met andere betrokkenen.

Mike van Loef, Projectleider
“Luckt is een warme organisatie waar veel ruimte is voor eigen ontwikkeling, en je krijgt de vrijheid om deze dit zelf vorm te geven. Het mee mogen denken aan de groei die Luckt doormaakt, en je eigen hand er in hebben maakt het tot een organisatie waar ik graag voor werk!”
Joyce de Laat, Partner & Senior Projectleider
“Mensen krijgen naast veel verantwoordelijkheid ook veel vertrouwen. Dat in combinatie met de korte lijnen binnen de organisatie zorgt ervoor dat iedereen bereid is net dat beetje extra te geven. Zowel in het werk als daarbuiten met elkaar!”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Werken bij Luckt

Luckt vindt het heel belangrijk dat medewerkers goed begeleid worden als ze starten, waardoor ze goed kunnen 'landen'. Hiervoor is er een speciaal onboardingsprogramma ontwikkelt de nieuwe collega zelf kan doorlopen. Het is een interactief programma waardoor de nieuwe medewerker, ook middels allerlei opdrachten, Luckt en haar medewerkers leert kennen.

Daarnaast krijgt de nieuwe collega een buddy toegewezen. Deze is het eerste aanspreekpunt voor de nieuwe medewerker en zorgt dat de starter zijn/haar weg vindt en ondersteunt waar nodig. Wekelijks hebben zij een overleg hierover. Na 3 maanden is het mogelijk om een interne coach te krijgen.

 

Is jouw organisatie een great place to work?

Beantwoord 10 vragen en ontdek binnen 2 minuten direct waar jouw organisatie staat en krijg handige tips.

CTA_Certified