Menu

Great Place To Work-Certified™

HLB Blömer

Great Place To Work™ Certified
Maart 2023 - Maart 2024
Great Place To Work™ Certified
Maart 2022 - Maart 2023
Great Place To Work™ Certified
Maart 2021 - Maart 2022

Over deze organisatie

HLB Blömer is een accountantskantoor in regio Utrecht. Met ruim 90 betrokken en deskundige specialisten adviseren wij al ruim een eeuw MKB ondernemers in de regio. Onze dienstverlening bestaat uit o.a. audit, accountancy, bedrijfsadvies, IT audit en not-for-profit.

Jeroen Hendriks, Controleleider
“Voor mij is HLB Blömer een Great Place To Work vanwege de saamhorigheid en betrokkenheid van alle collega’s. We staan klaar om elkaar te helpen met opdrachten en het werk. Daarnaast worden ook bijzondere momenten samen uitgebreid gevierd.’”
Esther van Huizen, Directeur
“Bij HLB Blömer vinden we het belangrijk om betrokken bij elkaar te zijn. "Persoonlijk de beste" zijn voor onze collega's en klanten. Plezier in het werk, vernieuwing en het net even anders doen, past bij ons.”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Werken bij HLB Blömer

Plezier in het werk is al jaren onderdeel van de missie van HLB Blömer en komt in de sollicitatieprocedure ook altijd aan bod. Wij zijn trots dat we nu door middel van het Great Place To Work certificaat aan nieuwe collega’s nog beter kunnen laten zien wie wij zijn. 

Jouw start begint al tijdens het eerste contact met HLB Blömer. Wij kennen een persoonlijke en heldere sollicitatieprocedure van 2 gesprekken, waarin we houden van snel schakelen. Voor de start van jouw 1e werkdag ontvang je van ons een Welkomstpakket via de post en houden we contact met je voor jouw 1e werkdag. Deze eerste dag staat in het teken van kennismaking en introductie. In de ochtend een programma verzorgt door HR en in de middag neemt jouw begeleider het over. Iedereen die bij ons start krijgt een eigen begeleider die je in de eerste periode op weg helpt.

Tijdens de eerste 3 maanden hebben wij een aantal vaste momenten om nieuwe collega’s kennis te laten maken met onze werkprocessen, maar ook persoonlijke kennismaking met directieleden en andere collega’s. HLB Blömer hecht veel waarde aan de ontwikkeling van medewerkers en daarom hebben wij een intern coachprogramma. Na 3 tot 6 maanden introduceren wij dit programma bij jou, zodat je met jouw coach doelgericht kan werken aan je eigen ontwikkeling en loopbaan.

 

Is jouw organisatie een great place to work?

Beantwoord 10 vragen en ontdek binnen 2 minuten direct waar jouw organisatie staat en krijg handige tips.

CTA_Certified