Menu

Great Place To Work-Certified™

Kinderopvang Berend Botje

Best Large Workplaces™ 2020
Positie 8
Great Place To Work™ Certified
Oktober 2019 - Oktober 2020

Over deze organisatie

Berend Botje vindt dat kinderopvang voor iedereen toegankelijk moet zijn. Want elk kind verdient het om zich optimaal te ontwikkelen. Dit doen we door spelenderwijs en met elkaar de wereld te ontdekken. Kleine kinderen worden groot, en samen maken we voor hen het verschil.

Jorien Poen
“Onze directie kent iedereen bij naam. Zij weten altijd hoe het met je gaat en wat er bij je speelt. Best knap met 400 werknemers in dienst! Dat maakt het werken bij Berend Botje ook zo fijn. Je bent geen nummer en er heerst een warme sfeer.”
Yvonne Bakke, Operationeel directeur
“Dat wat we wensen voor kinderen wensen wij ook voor medewerkers. Dat vormt één geheel. Wij steken daarom veel energie in talentontwikkeling en groei van medewerkers en zorgen daarbij voor een inspirerende leeromgeving. Maar bovenal geloven wij erin dat werkgeluk werkt!”

Over de Great Place To Work-certificering

De stem van de medewerker vinden we het belangrijkst. Daarom is deze certificering 100% gebaseerd op het Trust Index™-medewerkersonderzoek. Dit onderzoek bestaat uit 60 stellingen over verschillende thema’s. Hiermee meten we vertrouwen, trots en plezier in organisaties.

Dit zijn de voorwaarden voor certificering:

  • een score van 70% of hoger op de Trust Index;
  • een minimale respons;
  • een ingevulde Culture Brief™.

Het certificaat is één jaar geldig. Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek op de lijst van Best Workplaces™.

Werken bij Kinderopvang Berend Botje

Bij Berend Botje staan de drie kernwaarden; plezier, ontwikkelingsgericht en persoonlijk centraal. Daarom willen wij vooral werken met mensen die bij ons passen. Daaruit ontstaat vanzelf plezier. Ook vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk, en wil je daar graag in investeren. Net als wij geloof je erin dat dit bijdraagt aan je werkgeluk. Wij willen samen een organisatie zijn waarin omkijken naar elkaar vanzelfsprekend is. Het is dus ook belangrijk dat je je snel veilig en vertrouwd voelt bij Berend Botje. Daarom krijg je vanaf de eerste dag een ‘maatje’, een collega die jou persoonlijk begeleidt en inwerkt.

Als het even kan dan heet de directie jou persoonlijk welkom op je eerste dag. We hangen letterlijk de slingers voor je op, want het is een feestje dat jij bij ons komt werken! Ook krijg je een Berend Botje shopper, de welkomsttas, met natuurlijk de Berend Botje beer en de handige weetjes en voordelen als je komt werken bij Berend Botje. In elk geval doen we er alles aan om te zorgen dat iedereen aan het einde van de eerste werkdag met een blij gevoel naar huis gaat.
Naast dat je wordt ingewerkt via een programma, volgen ook alle nieuwe medewerkers samen vier introductie-avonden. Een mooi moment om met elkaar kennis te maken. Tijdens deze avonden leer je over de missie en visie van Berend Botje, de waarden, maar vooral ook over ons pedagogisch beleid, het hart van de kwaliteit van onze dienstverlening. Net als de kinderen bij Berend Botje ga je daar ook zelf mee op avontuur, zodat je echt snapt en ervaart hoe ontdekken en verwonderen in verschillende situaties kan uitpakken en de pedagogische stroming van Reggio daar zo mooi positief uitspringt.

In de inwerkperiode heb je regelmatig gesprekjes met je leidinggevende over hoe het gaat. Na een maand volgt een evaluatiegesprek. Daarna volgen vaste momenten - naast coaching on the job. Het belangrijkste is dat we voortdurend met elkaar verbonden zijn en je intensief wordt begeleid in je persoonlijke groei en ontwikkeling.’

Wil je meer weten? Ontdek de vacatures.  

 

Laat zien dat je een goede werkgever bent

Ontdek de voordelen en voorwaarden van certificering en deelname aan de Best Workplaces.

CTA_Certified