Flag

Allshoes

Branche

 

Productie

Locatie
 Amsterdam
Aantal medewerkers

 

37

Website

 

www.allshoes.eu

allshoes_logo_2020
BZ2A5988

Over deze organisatie

Als ambitieuze organisatie zijn wij toonaangevend en breken wij met de traditionele safety markt. Wij introduceren en ontwikkelen innovatieve, duurzame en modieuze safety sneakers en streven ernaar om volledig circulair te zijn in 2025. Ambiteus? Zeker. Dit kenmerkt Allshoes.

Meer over Allshoes

Lees het duurzaamheidsverslag | Bekijk de Employee Value Proposition

Koen-GPTW

"De bedrijfscultuur binnen Allshoes is in mijn ogen uniek. Je krijgt naast veel verantwoordelijkheid ook ontzettend veel vertrouwen. Iedereen is bereid elkaar te helpen en naast bedrijfsresultaat is er oprecht veel aandacht voor zaken als duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling."

 

Koen Hartog

Growth Hacker

93%
Kameraadschap
89%
Geloofwaardigheid
86%
Trots & Eerlijkheid
80%
Respect
BZ2A7452
BZ2A7409
Koivistokade pand

Great Place to Work Certified

Allshoes is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie is gemeten. 

Binnen het medewerkersonderzoek scoren de medewerkers het hoogst op het thema Kameraadschap. 

Lees meer

X

Michiel 1920x1080

"Allshoes is veel meer een onderneming dan een bedrijf. Ik ben enorm trots op de Allshoes cultuur waarin collega’s de vrijheid nemen om functies en projecten in te vullen op basis van eigen ideeën en inzicht. De energie, trots en betrokkenheid die hierdoor ontstaat, maakt Allshoes uniek."

 

Michiel van Kempen

Managing Director

Werken bij Allshoes

 

Bij Allshoes vinden we het belangrijk dat een collega zich snel thuis en onderdeel voelt binnen ons team.

Op de eerste werkdag ontvangen we onze nieuwe collega met taart want we hebben natuurlijk iets te vieren! Dit is een informeel, laagdrempelig moment waar ieder zijn werk neerlegt en tijd maakt om de nieuwe collega en elkaar beter te leren kennen.

Maar de onboarding van een medewerker begint voor ons veel eerder dan de eerste werkdag. Vooraf zorgen we dat zowel de nieuwe collega zich thuis voelt door het contact toegankelijk en open te houden voor eventuele vragen en doen we een kaartje op de bus. 

 

Daarnaast ontvangt de nieuwe collega een overzicht hoe zijn inwerkschema eruitziet en wie hij/zij gaat ontmoeten de aankomende weken. Zo weet de collega wat hij/zij kan verwachten en zorgen we ervoor dat onze collega de eerste maand Allshoes niet alleen functie inhoudelijk wordt ingewerkt, maar ook de organisatie en cultuur leert kennen.

Dat betekent dat de medewerker zich niet verloren voelt binnen onze organisatie maar precies weet wie hij/zij voor welk onderwerp kan benaderen, zich comfortabel voelt eigen ideeën aan te dragen en op de vrijdagmiddagborrel gezellig mee kan doen. Voordat je het weet, voel je je thuis en draai je volop mee in de operatie.

BZ2A5887

Eefje Hutjes

HR & Talent Advisor

eefje.hutjes@allshoes.eu