Kinderopvang Berend Botje » Great Place to Work Nederland

Kinderopvang Berend Botje

Branche
Kinderopvang
Locatie:
Zwaag
Aantal medewerkers
341
Website
             
Over deze organisatie
‘Berend Botje vindt dat kinderopvang voor iedereen toegankelijk moet zijn. Want elk kind verdient het om zich optimaal te ontwikkelen. Dit doen we door spelenderwijs en met elkaar de wereld te ontdekken. Kleine kinderen worden groot, en samen maken we voor hen het verschil.’

‘Onze directie kent iedereen bij naam. Zij weten altijd hoe het met je gaat en wat er bij je speelt. Best knap met 400 werknemers in dienst! Dat maakt het werken bij Berend Botje ook zo fijn. Je bent geen nummer en er heerst een warme sfeer.’
Jorien Poen
87 %
Eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken

81 %
Dit is een vriendelijke werkomgeving en ik kan hier mezelf zijn

81 %
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers

78 %
Een gevoel van trots om voor deze organisatie te werken en het imago van de organisatie

Great Place to Work over

Kinderopvang Berend Botje is getoetst op de Great Place to Work criteria waarbij zowel de perceptie van de medewerkers over het vertrouwen, trots en plezier binnen de organisatie als op negen thema’s binnen hun werkgeversbeleid is gemeten. 

De medewerkers scoren het hoogst op de onderlinge verbondenheid. Onder andere de stelling ‘Mensen geven hier om elkaar' scoort 85%. 

Vanuit het werkgeversbeleid scoort Kinderopvang Berend Botje het hoogst op de thema’s Ontwikkelen en Vieren van successen. 

‘Dat wat we wensen voor kinderen wensen wij ook voor medewerkers. Dat vormt één geheel. Wij steken daarom veel energie in talentontwikkeling en groei van medewerkers en zorgen daarbij voor een inspirerende leeromgeving. Maar bovenal geloven wij erin dat werkgeluk werkt!’
Operationeel directeur
Yvonne Bakker

Werken bij

Wij vinden het belangrijk dat een nieuwe medewerker zich snel veilig en vertrouwd voelt bij Berend Botje. Daarom koppelen wij nieuwe medewerkers de eerste dag aan een ‘maatje’, die hen persoonlijk begeleidt en inwerkt.

De eerste werkdag staat in het teken van kennismaken met de collega’s en de nieuwe werkplek. De nieuwe medewerker wordt vaak welkom geheten door de directie en ontvangt een welkomsttas met daarin informatie over alle extra’s bij Berend Botje, van sportshirts tot korting bij een makelaar tot Berend Botje gadgets. We zorgen er voor dat onze nieuwe collega aan het einde van de eerste dag met een goed gevoel naar huis gaat!

Naast een inwerkprogramma op locatie of de afdeling volgen alle nieuwe werknemers samen vier introductie-avonden. Een mooi moment om nader met elkaar kennis te maken! Tijdens deze avonden krijgen ze informatie over het bedrijf; de missie en visie, en de waarden, maar vooral ook over ons pedagogisch beleid, het hart van de kwaliteit van onze dienstverlening.

Tijdens de inwerkperiode informeert de leidinggevende regelmatig hoe het met de nieuwe medewerker gaat. Na een maand volgt een officieel moment: het evaluatiegesprek. Daarna volgen vaste evaluatiemomenten - naast coaching on the job. We blijven voortdurend met elkaar verbonden en begeleiden medewerkers intensief in hun persoonlijke groei en ontwikkeling.’

Wil je meer weten? Ontdek de vacatures.  

Contactpersoon
José Schuit


E-Mail: j.schuit@berendbotje.nl

Follow Kinderopvang Berend Botje

Media

Culture Audit introductie Kinderopvang Berend Botje
(pdf | 207 KB)
020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC