Dopper » Great Place to Work Nederland

Dopper

Branche
Groothandel
Locatie:
Haarlem
Opgericht in
2009
Aantal medewerkers
49
             
Over deze organisatie
Een waterfles met een missie: Dopper streeft naar een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het milieu, waarin de hoeveelheid single-use plastic afval sterk wordt verminderd en waarin ieder mens veilig drinkwater tot zijn/haar beschikking heeft. Op 10 oktober 2010 -de Nederlandse Dag van de Duurzaamheid- werden de eerste Dopper-flessen verkocht. Deze van origine Nederlandse duurzame waterfles is inmiddels ook bekend in België, Duitsland en de Verenigde Staten.
99 %
Verbondenheid tussen collega's onderling, iedereen kan zichzelf zijn en mensen helpen elkaar

99 %
Medewerkers voelen zich een team of familie, onder andere door het vieren van speciale gelegenheden

99 %
Een gevoel van trots op de bijdrage van het eigen werk en de betekenis dat het heeft

98 %
Het werken in een leuke werkomgeving en gastvrijheid bij het ontvangen van nieuwe medewerkers

Great Place to Work over

Ervaar jij ook een grote frustratie over de plastic soup in de oceanen? En ben je gedreven hier iets aan te doen? Dan is werken bij Dopper wellicht iets voor jou! Deze hard groeiende organisatie hanteert een hoge selectiestandaard, waarin intrinsieke motivatie voor de organisatiemissie een must is. Met een petflesje in de hand een sollicitatie binnenstappen is daarom ten zeerste af te raden. Als je komt werken bij Dopper, wordt je onderdeel van een club sterk gedreven, ambitieuze, innovatieve en creatieve mensen, die allemaal werken aan hun gemeenschappelijke doel: Crystal clear waters over de hele wereld. Niet alleen wordt de buitenwereld sterk met dit doel geïnspireerd, ook wordt je als medewerker op dagelijkse basis ondergedompeld in al dit goeds. Dus, als je écht nuttig werk willt doen en gedreven wordt door een hoger doel, dan pas jij bij Dopper en Dopper bij jou.

Naar aanleiding van hun certificering deelde Dopper hun gouden tip aan Management Team: betrek je mensen bij het organisatiedoel. 

Werken bij

Onboardingsproces
Wanneer sollicitanten de proeve van bekwaamheid zonder kleerscheuren hebben doorstaan, ontvangen ze hun contract, vergezeld van ons HR Handboek, ons organogram en het digitale Smoelenboek. Hierin vindt de collega in spé alle essentiële informatie over ons bedrijf, de andere mensen in het kantoorpand, maar ook onbetaalbare insiders information waarmee een nieuwe medewerker zich direct tot meest gewaardeerde collega waant.

We weten allemaal dat de eerste dag van een nieuwe baan meestal begint met een gebroken nacht en het zweet op de bovenlip. Om te zorgen dat iedere zenuwachtige nieuwe medewerker bij Dopper in een warm bad terecht komt, laten we dat bad van tevoren eens goed vollopen. Nieuwe collega’s worden altijd lang van tevoren aangekondigd tijdens de presentaties op dinsdag. De HR-Medewerker stuurt een week voor aanvang een mail naar alle collega’s met info over de nieuwe medewerker en de datum waarop hij/zij begint, zo kunnen collega’s vast oefenen op de naam en een goede openingszin.

Daarnaast stuurt de HR-Medewerker een week voor de eerste dag een mail met nóg meer insiders information én op de dag van start ook nog eens een Whatsapp berichtje. 

Een ‘welkomsbordje’ pronkt op onze balie. Natuurlijk krijgt het nieuwe personeelslid meteen een uitgebreide rondleiding door het gebouw. Tijdens deze toeristische route wordt hij/zij gewezen op de highlights van ons kantoor, zoals de koffieautomaat, wijnkoelkast, fruitkist, wc’s en - last but not least - de snoeppot.  De nieuwe medewerker krijgt tevens een introductiefilm te zien over Dopper waarin oprichter Merijn uitlegt vanuit welke gedachte Dopper is opgericht.

Naast een erehaag aan warme collega’s treft een nieuwe werknemer op zijn eerste werkdag aan:

  • Sustainable goodies van onze partners,  zoals een Keepsleave, een reep Tony’s Chocolonely in een Dopperjasje en een notitieboekje dat de collega eraan herinnert ‘You are a rockstar!’
  • Een Dopper Steel met zijn of haar naam erop
  • Een eigen werkplek met laptop, beeldscherm, muis en toetsenbord
  • Een eigen telefoon (afhankelijk van je functie)
  • Sleutels tot ons pand
  • Een eigen kluisje
  • Een geïnstalleerde mailbox, voorzien van leesvoer (het HR Handboek, een digitaal smoelenboek en uitleg over de werkplekinstellingen, de BHV’ers, Arboinfo en vertrouwenspersoon)
  • Op je eerste werkdag word je verwelkomd door de glimlach van onze Office Manager en HR Medewerker. Of eigenlijk door de glimlach van… jezelf!

Na zo’n warm bad, volgt uiteraard geen koude douche. Integendeel; de eerste week ben je meteen part of the team! Je smoel wordt op de gevoelige plaat vastgelegd en toegevoegd aan ons smoelenboek, je maakt kennis met onze Olympische Ringen en zet jouw handtekening zodat je onlosmakelijk verbonden bent aan onze missie. Maar waar je werkdagen nu vooral uit bestaan: de kennismakingsgesprekken. Deze gesprekken van 15 minuten worden van tevoren door de Office Manager gepland met iedere werknemer en gaan over van alles maar niet alleen over werk. Na de eerste week weet een nieuwe medewerker dus precies waar hij/zij moet zijn voor een kop koffie, wie z’n koffie hoe drinkt en dat iedere collega te chanteren is met een stuk Tony’s Chocolonely of een koekje van de Farm Brothers.

Ben je benieuwd naar de vacatures bij Dopper? Ga naar hun vacaturepagina. 

Contactpersoon
Marjolijn Hendrickx, Tessa Vellinga & Isabel Machielse


Follow Dopper

Media

020 260 06 94
© Great Place to Work® Institute. All Rights Reserved.
made with by CIC