Flag

Accelerate


Krijg diepgaand inzicht in je werkgeverschap door op frequente basis je organisatiecultuur te meten.

Haal het meeste uit het Great Place to Work® traject met het Accelerate pakket

Met Accelerate haal je het maximale uit het Great Place to Work traject. Benieuwd welke inzichten en voordelen ons meest uitgebreide pakket biedt? We leggen het uit in deze video.

Organisatiecultuur meten_Meerdere meetmomenten

Meerdere meetmomenten

Met het Accelerate pakket krijg je een onbeperkt aantal pulse surveys. Zo krijg je inzicht in de trends over tijd. Ook kun je hiermee op frequente basis kleinere vragensets uitzetten bij specifieke teams en afdelingen. 

Organisatiecultuur meten_Verschillende niveaus

Verschillende niveaus

Met het Accelerate pakket krijg je inzicht in alle lagen van de organisatie: de perceptie van medewerkers op organisatie-, afdelings-, team-, en demografisch niveau.

Organisatiecultuur meten_Vergelijk

Vergelijk

Met behulp van de interne benchmark kunnen jullie jaarlijks de organisatiecultuur meten en deze vergelijken met scores van voorgaande jaren. Vergelijk ze vervolgens met gecertificeerde organisaties en Best Workplaces.

Hello Fresh Whiteout

 

“Allereerst wilden we benchmarken hoe we het als organisatie doen. We nemen jaarlijks onze “Happiness Survey” af, die qua inhoud erg lijken op de GPTW survey, maar we wilden graag weten of we nog met de juiste dingen bezig zijn in vergelijking met andere bedrijven en waar we op moeten focussen komende tijd om een nog betere werkgever te zijn. Deze bevestiging is er inmiddels en dat sterkt ons dat we goed bezig zijn en dat investeren in Human Capital loont!”

Quint-white

 

“De inzichten die we opdoen zorgen ervoor dat we weten waar we met zijn allen kunnen verbeteren en dat we blijven doorbouwen aan onze sterke organisatiecultuur. Het is een krachtig middel voor het aantrekken van talent en versterkt ons werkgeversmerk.”

synechron_logo

 

“Het onderzoek geeft ons ontzettend veel waardevolle inzichten om als bedrijf te kunnen groeien. Zo koppelen wij de uitkomsten van de Trust Index terug aan alle medewerkers. Die bespreken dat binnen de teams waarvan de resultaten gegroepeerd zijn en de suggesties die daaruit volgen koppelen wij terug aan ons management team. Vervolgens worden er meerdere initiatieven opgezet om de verbeterslag(en) te kunnen maken voor het komende jaar.”

ALD_Automotive_logo - Whiteout

 

“Wij zien de meerwaarde in het feit dat GPTW vanuit twee perspectieven meet: het kijkt naar goed werkgeverschap vanuit de medewerker (de Trust Index, dus de survey) en vanuit de organisatie (de culture audit, het beleid). Op deze manier zien we ook of het beleid wel aansluit of bijdraagt aan de gewenste organisatiecultuur.”

Ontdek de voordelen van Accelerate

Meet verschillende thema’s onder specifieke groepen medewerkers door middel van pulse surveys, korte vragenlijsten die meerdere keren per jaar worden afgenomen.

Speel in op de actualiteit

Zet een Pulse Survey in om de mening van medewerkers te horen en direct in te spelen op veranderende situaties.

Organisatiecultuur meten_Speel in op de actualiteit

Snellere opvolging van de resultaten

Een Pulse Survey bestaat uit maximaal 10 vragen. Daarom is het snel en gemakkelijk in te vullen voor je medewerkers. Zo kun je eerder met de resultaten aan de slag en intern terugkoppeling geven.

Organisatiecultuur meten_Snellere opvolging van de resultaten

Meet vaker

Bepaal welke cyclus van feedback vragen, data verwerken, resultaten opvolgen en verbeterpunten implementeren het best past bij jouw organisatie zodat je de betrokkenheid hoog houdt. Deel dit vervolgens met medewerkers om maximaal te profiteren van het onbeperkte aantal pulse surveys.
 
Klaar om meer te leren over het belang van werknemersbetrokkenheid?
Organisatiecultuur meten_Meet vaker

Op weg naar een Great Place to Work For All

Bij Great Place to Work helpen we organisaties het beste uit hun medewerkers te halen, onderling vertrouwen te maximaliseren en bedrijfsresultaten te verbeteren met een mensgerichte aanpak. Deze organisaties gingen je voor:

Profiteren van de voordelen van Accelerate?

Naast de gedetailleerde resultaten en benchmarks aan de hand van de Trust Index en Culture Brief, kun je eigen vragensets toevoegen en pulse surveys uitvoeren wanneer je maar wilt. Daarbij krijg je van ons maximale ondersteuning via een projectmanager, intakegesprek, navigatie door de resultaten en onze service desk.

Great Place To Work logo - Black

De 10 vuistregels voor medewerkersonderzoeken

Merk je dat je niet het maximale haalt uit je huidige medewerkersonderzoeken?

Tijdens het Great Place To Work traject worden jullie tijdens elke fase begeleid. Benieuwd naar praktische handvatten voor het succesvol uitvoeren van medewerkersonderzoeken?

GPTW - Medewerkersonderzoek is een verandertraject - 3D Cover

Bekijk onze blogs

De ervaringen met het Great Place to Work traject van andere organisaties, inspelen op belangrijke maatschappelijke thema´s, een hoge respons behalen op het medewerkersonderzoek en de organisatiecultuur meten: je leest erover in onze blogs. 

GPTW - Betrokkenheid is niet te koop - 3D Cover

Op zoek naar een nieuwe manier van beoordelen
en belonen?

Download de whitepaper ‘Betrokkenheid is niet te koop’.

Download de whitepaper