Flag

Winnaar Special Award Luisteren: ICM Opleidingen en Trainingen

De Special Awards van 2015 worden uitgereikt aan drie organisaties die in hun werkgeversbeleid speciale aandacht geven aan de drie beleidsterreinen die helpen om organisatiedoelstellingen te realiseren en het trotsgevoel versterken.

De organisaties die een Special Award ontvangen, scoren zowel hoog op hun beleid als in de perceptie van de medewerker. Een van de special awards die we dit jaar uitreiken is voor een organisatie die zeer actief luistert naar haar medewerkers en hen betrekt bij besluitvorming (beleidsterrein Luisteren).

DE WINNAAR VAN DE SPECIAL AWARD OP HET GEBIED VAN LUISTEREN DIT JAAR IS ICM OPLEIDINGEN & TRAININGEN.

ICM Opleidingen en trainingen is een opleidings- en trainingsorganisatie met ruim 100 medewerkers. 

WAAROM WINT ICM OPLEIDINGEN & TRAININGEN DE SPECIAL AWARD VOOR LUISTEREN?

ICM Opleidingen en Trainingen heeft deze Special Award gewonnen, omdat ze een uniek en vrij uitgebreid beleid laten zien op het gebied van luisteren en dit ook zo door hun medewerkers gepercipieerd wordt. Medewerkers vinden het management erg toegankelijk en hebben het gevoel dat ze betrokken worden in beslissingen en dat zij actief gevraagd worden om ideeën, feedback en suggesties.

ICM stimuleert dit door een open cultuur, waarin niet alleen medewerkers, maar ook partners, klanten en leveranciers om feedback gevraagd worden. Ze passen 360 graden feedback toe en hebben verschillende programma’s waarbinnen medewerkers actief gevraagd worden om mee te denken en met suggesties te komen. Een heel belangrijk jaarlijks moment waarop medewerkers feedback en suggesties kunnen geven, is tijdens de Focus Dagen. Gedurende twee dagen worden medewerkers gevraagd te reflecteren op afgelopen jaar en om met elkaar te spreken over de organisatie, wat gaat goed en wat beter kan. De input uit deze dagen wordt direct meegenomen in de MT dagen de daaropvolgende week, waarin de plannen voor het komende jaar worden vastgelegd. Tot slot worden de plannen van het MT direct na de MT dagen teruggekoppeld aan de gehele organisatie tijdens de informele ontbijtsessie.

Een ander belangrijk programma, is de Directeur voor 1 dag wedstrijd. Medewerkers kunnen plannen aandragen die zij zouden uitvoeren wanneer ze 1 dag directeur zouden zijn. Het beste plan wordt uitgevoerd (met betrokkenheid van de medewerker zelf).

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!