Flag

Lean Consultancy Group: #1 Small & Young Best Workplaces 2017


Om een hattrick te kunnen maken, vergt dit van een speler drie kwaliteiten. Deze drie kwaliteiten liggen ook aan de basis van het succes van Lean Consultancy Group. De organisatie heeft een inspirerende cultuur, is continu op zoek naar verbetermogelijkheden en streeft naar ontwikkeling. Daarom mag het bedrijf zich dit jaar voor de derde keer op rij de nummer 1 op de lijst van Best Workplaces
 noemen in de categorie Small & Young Best Workplaces.

Over Lean Consultancy Group

De Lean Consultancy Group helpt organisaties hun prestaties te verbeteren door gebruik te maken van de Lean-filosofie. Daarin is Lean niet het doel op zich, maar een belangrijk middel om organisatiedoelen te bereiken. De organisatie begeleidt klanten in dienstverlenende sectoren zoals ministeries, gemeenten en banken. De medewerkers geloven erin dat veranderen leuk en inspirerend moet zijn om verbeteringen te laten slagen.

Inspirerende cultuur

Inspiratie en ontwikkeling zijn belangrijke kernwoorden die aan de basis staan voor de hoge mate van vertrouwen, trots en plezier bij de Lean Consultancy Group. Inspireren begint bij Lean Consultancy Group bij het hebben van een inspirerend doel. De organisatie heeft niet zomaar een doel, maar een 50-jarendoel: het vergroten van het levensgeluk in Nederland.

Maar hoe weet de organisatie deze inspirerende cultuur te realiseren? Dat zien we terug in de diverse creatieve programma’s die Lean Consultancy Group heeft ontwikkeld om medewerkers mee te inspireren. De organisatie heeft geen kantoor, maar om toch verbonden met elkaar te blijven, komen de medewerkers eens in de drie weken bij elkaar tijdens de zogenoemde LCG-dagen. Tijdens deze dagen wordt openheid gecreërd door successen en fouten met elkaar te delen en staat ontwikkeling centraal door ondermeer de ontwikkelworkshops die worden verzorgd. Plezier wordt op deze dagen ook niet vergeten. Zo wordt er na afloop van elke LCG-dag een borrel georganiseerd waarin het hebben van plezier centraal staat.

Continue zoeken naar verbetermogelijkheden

Maar hoe kan het dat de Lean Consultancy Group al jaren achtereen zo goed presteert? Het antwoord op de vraag ligt voornamelijk in het continu verbeteren van het beleid. De Lean Consultancy Group is elke dag bezig met het leuker, effectiever en efficiënter maken van zowel de organisatie als de dienstverlening. De organisatie meet dit met de NPS-score, gericht op klanttevredenheid, en de MPS-score gericht op de medewerkerstevredenheid. Zo blijft de organisatie op de hoogte wat in het beleid gewaardeerd wordt en aan welke onderdelen nog gesleuteld moet worden.

Maar meten alleen is niet genoeg. Het daadwerkelijk verbeteren van het beleid is de volgende stap. Zo kiest de Lean Consultancy Group er bijvoorbeeld voor om zich te richten op zelfsturing. Zo heeft de Lean Consultancy Group bijvoorbeeld KPI-eigenaren aangesteld. Dat betekent dat één persoon verantwoordelijk is voor het monitoren, aanpassen en verbeteren van de desbetreffende kritische prestatie indicator.

Streven naar ontwikkeling

Het laatste onderdeel waarop de Lean Consultancy Group zich onderscheidt van de andere Best Workplaces is het streven naar ontwikkeling. De organisatie heeft de ambitie om de komende jaren te gaan groeien met behoud van de eigen cultuur. De Lean Consultancy Group heeft dat gedaan door kernwaarden te specificeren en dit te gebruiken om de unieke LCG-cultuur te borgen.

De Lean Consultancy Group moet niet alleen zelf in staat zijn om te ontwikkelen, de medewerkers moeten dat ook kunnen. Om de ontwikkeling van de medewerkers te stimuleren, hebben de 25 medewerkers wekelijks een gesprek met hun talentmanager, ofwel een van de drie partners. Hoe de week verliep, welke moeilijkheden ze ondervonden en hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. “Aanvankelijk voelde dat niet zo comfortabel, maar nu wil ik niet anders”, zegt Ruud van Schaik (43), die drie jaar geleden bij LCG begon. “Ik leerde onder andere hoe ik me beter kan inleven in de klant. Ik heb me nog nooit zo snel ontwikkeld als hier.”
 

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en ander nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!