Flag

Atlassian: #1 Large & Multinational Best Workplaces 2016

De nummer één van de lijst van Best Workplaces in de categorie ‘Large & Multinational Workplaces’ is dit jaar softwarebedrijf Atlassian.

Wat maakt Atlassian een Great Workplace?

Atlassian wil een uitdagende werkplek zijn, met een informele, bijna familie achtige cultuur. Het bedrijf stelt hoge eisen aan medewerkers; nieuwe kandidaten moeten echt bij de bedrijfscultuur passen. Daar stelt het softwarebedrijf wel iets tegenover. Ze vinden het niet meer dan normaal om genereuze programma’s aan te bieden met oog voor de mens.

HR-manager Vivian Sweep: ‘We zorgen voor huisvesting en regelen administratieve zaken voor medewerkers. Ze kunnen naar de sportschool, we hebben een in-company fietsenmaker en ’s morgens staat er een uitgebreid ontbijt voor ze klaar. Ook hebben we een experience team dat feestelijke evenementen organiseert én zogenaamde kudos regelt; cadeautjes die collega’s elkaar als bedankje of waardering kunnen geven.’

Onder het motto ‘Be the change you seek’, krijgen medewerkers de ruimte zichzelf te ontplooien. ‘Heb je een verbeteridee, dan deel je dat gewoon. Vervolgens werken we het uit. Soms voor de lol, om te zien of het kan, soms in dienst van de organisatie. De bedenker van het beste idee mag dit presenteren op het hoofdkantoor in Sydney’, aldus Bas Janssen, teamleider technisch support.

Lees het volledige interview met Vivian en Bas in de Elsevier special over Great Place to Work®.

Great Place to Work® over Atlassian:

Atlassian is een Australische Multinational die softwarepakketten bouwt voor bedrijven en overheden. Het team in Amsterdam verleent voornamelijk technische ondersteuning. Als nieuwkomer op de lijst van Best Workplaces in Nederland, laten ze met diepe en oprechte zorg voor ‘hun Atlassians’ het eerste jaar gelijk sterk werkgeverschap zien.

Zo zijn de programma’s grotendeels samen met medewerkers vormgegeven. Dit komt niet alleen de effectiviteit van het beleid ten goede, medewerkers voelen zich hierdoor ook betrokken. Een mooi voorbeeld is het programma ‘ShipIt’, dat sterk inzet op innovatie. Tijdens de ShipIt Days krijgen medewerkers 24 uur lang de gelegenheid om te werken aan wat ze maar willen, zolang het maar op een bepaalde manier gerelateerd is aan de producten van Atlassian. De ideeën die hieruit voortvloeien, presenteren ze onderling. Alle Atlassians kunnen stemmen op het beste idee.

Naast aandacht voor innovatie, krijgen nieuwe medewerkers een warm onthaal. Omdat Atlassian vindt dat een nieuwe baan gevierd moet worden, krijgen ze een welkomstvoucher die ze naar eigen inzicht mogen besteden. Ook op het gebied van vitaliteit heeft Atlassian initiatieven ontwikkeld. Zo zijn er drie keer per week massages en kunnen medewerkers overdag yoga- of fitnesslessen volgen. Dit zijn een paar van de vele onderscheidende programma’s waarbij bepaald niet op variatie wordt beknibbeld. Onder andere de oprechte aandacht, genereuze programma’s en ruime mogelijkheden voor medewerkers, maakt Atlassian tot de nummer één Great Workplace in de categorie ‘Large & Multinational Workplaces’ van 2016.

Interesse in dit onderwerp? Lees dan ook:

 
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe publicaties, events en andere nieuws? Volg ons dan op LinkedIn en meld je aan voor de nieuwsbrief!Topics: Medewerkersonderzoek Leiderschap Employer Branding Goed werkgeverschap Trends Over Great Place to Work Organisatiecultuur Best Workplaces Vitaliteit Employee Experience Gastblogs Het nieuwe werken Werkgeluk MVO beleid Millennials Werk privé balans HR Ontwikkeling Best Practices Communicatie

Comments

Schrijf je in voor updates van nieuwe blogs!