Menu

De 5 best gelezen artikelen in 2021

2021. Het gaat de boeken in als wederom een bijzonder jaar. Een jaar waarin we langer op afstand werkten dan verwacht en de term hybride werken vaker dan ooit gebruikt werd. Een jaar waarin we stil bleven staan bij persoonlijke aandacht voor iedereen. En een jaar waarin nóg duidelijker werd, dat we niet kunnen wachten met het bouwen van goed werkgeverschap tot na-corona. Om je in deze laatste dagen van het jaar nog wat leesvoer mee te geven, selecteerden wij de 5 best gelezen artikelen voor je: 

Great Place To Work
Leestijd 1 min
27 december 2021, geüpdatet 11 juli 2023
1. 8 tips voor meer verbinding en energie op de online werkvloer

Het online werken blijft bestaan. Hoe houden we de verbinding met elkaar? En hoe houden we het leuk samen? In dit artikel delen we 8 praktische tips om je dagen net even anders in te richten. 

2. Focus op je mensen, niet op verzuim

Een daling van het verzuimpercentage van 14.2% naar 2%. Hoe heeft het politieteam van RSC Rotterdam dit voor elkaar gekregen? We gaan in gesprek met teamchef Mirjam over duurzame inzetbaarheid, persoonlijke aandacht en mindset. 

3. Diversiteit is een keiharde business case: 4 praktische adviezen

Hoe zorg je ervoor dat diversiteit niet gaat over aantallen, maar over daadwerkelijk een inclusieve werkomgeving bieden voor iedereen? Ontdek in dit artikel 4 adviezen om hier echt werk van te gaan maken. 

4. Een online dialoog met 50 mensen: hoe dan? (10 tips)

Een goed gesprek voeren online. Het blijft - zelfs na twee jaar ‘oefenen’ - een uitdaging. Onze consultants voeren vaak online het dialoog tijdens de opvolging van de resultaten van het medewerkersonderzoek. Lees hier 10 tips om dit goed aan te pakken. 

5. De complete hybride werken gids voor HR managers


Zoals al benoemd in de intro: de term hybride werken is niet meer weg te denken. Vanuit onze visie gaat dit verder dan alleen faciliteiten faciliteren. Het draait om een cultuur met vertrouwen als basis. Maar hoe ga je te werk? Ontdek het in deze gids. 

Het hele team van Great Place to Work wenst je een inspirerend, maar vooral gezond 2022 toe! 

Great Place To Work
Met +30 jaar ervaring in 60 landen is Great Place To Work de wereldwijde autoriteit op het gebied van organisatiecultuur en goed werkgeverschap.

Relevante artikelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg als eerste updates over events, publicaties, nieuws en andere content over goed werkgeverschap.