Consultancy


Onze consultants helpen je in op maat gemaakte trajecten jouw werkgeverschap
nóg verder te verbeteren.

Verbeter jullie werkgeverschap

We helpen leiders, teams, HR en communicatie om een Great Place to Work-cultuur te creëren. We geloven dat een cultuur waarin een hoge mate van vertrouwen centraal staat, hét verschil maakt tussen een gemiddelde en succesvolle organisatie. En leidt tot bevlogen medewerkers die iedere dag het beste uit zichzelf halen. 

Daarom helpen we jouw organisatie bij het ontwikkelen van deze cultuur, vanuit jullie unieke context en veranderwens.

Learn & Inspire

Leer van de Best Workplaces en laat je inspireren tijdens onze sessies over leiderschap, het creëren van een future-proof organisatie en het bouwen van een cultuur van vertrouwen.

Design

Ontwikkel een mensgerichte organisatie met een toekomstgerichte HR-strategie, en haal het meeste uit het Great Place to Work-traject met onze consultancy diensten op maat. 

Implement

Creëer organisatiebreed commitment voor het Great Place to Work-traject en haal het maximale uit leiders en teams met onze workshops en adviesgesprekken.

Ontmoet onze consultants

Lees meer over de drijfveren en achtergrond van onze ervaren consultants:
Marieke

Marieke Hoogenberg

Wie ben je?
Ik ben Marieke, levenslustig en verbinder tussen hoofd & hart.

Wat doe je?
Als consultant help ik changemakers en leiders om te bouwen een Great Place to Work cultuur binnen alle lagen van de organisatie. Verandering begint met het neerzetten van een bezielde visie, maar echte verandering komt pas op het moment dat de mensen binnen de organisatie ook daadwerkelijk andere dingen gaan doen. Omdat ze dit willen en omdat ze dit kunnen. Ik definieer samen met mijn klanten de hefbomen voor verandering en help hen bij het opzetten van een veranderprogramma. Onze benadering combineert de harde kant van verandering zoals strategie, processen en structuur met de zachte kant van verandering, zoals leiderschap, cultuur en (team)coaching.

Wat betekent Great Place to Work voor jou?
Een plek waar de mens centraal staat. Een plek waar iedereen, iedere dag het beste van zichzelf geeft en daarom bijdraagt aan het zijn van een winnende organisatie. Een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn, zich gesteund voelen en uitgedaagd worden. Maar ook simpelweg een plek waarvan je gewoon een leuker mens wordt: omdat er plezier is!

Het is de mens die naast technologie en data, organisaties echt verder kunnen brengen. Nu en in de toekomst. Een Great Place to Work realiseert zich daarom het nut en noodzaak van mensgerichte, betekenisvolle interacties op de werkvloer. Zodat de mens en organisatie beiden floreren.

Waarvoor kunnen mensen contact met jou opnemen?
Advies is pas goed en effectief als het door de ander geaccepteerd is. Daarom vind ik het in mijn vak ontzettend belangrijk om echte en persoonlijke relaties aan te gaan. Je mag dan ook contact met mij opnemen voor een persoonlijke kennismaking. Mijn stijl? Niet geheel verrassend misschien: scherpte vanuit oprechte verbinding. Mijn expertise ligt voornamelijk in people strategies, cultuurverandering en teamcoaching. Verder ben ik yogadocent, een fanatieke fietser en ben ik altijd wel te porren voor een nieuw avontuur.

René

René Brouwers

Wie ben je?
Ik ben René, een bevlogen duizendpoot.

Wat doe je?
Mijn werk bestaat uit een leuke combinatie van werk als directeur van de Nederlandse vestiging van Great Place to Work, werk als consultant onder andere door het geven van workshops en inspiratiesessies en het onderhouden van de contacten binnen ons wereldwijde netwerk van Great Place to Work-vestigingen. En als mooiste: Zoveel mogelijk in gesprek zijn met klanten over hun ontwikkeling en verandering als organisatie, veelal vanuit hun ambitie een Best Workplace te zijn.

Wat betekent Great Place to Work voor jou?
Het feit dat ons gedachtegoed en de manier waarop wij aankijken tegen de wereld van goed werkgeverschap het fundament vormt bij alle organisaties waarmee wij samenwerken, vind ik enorm krachtig en inspirerend. De thema’s Vertrouwen, Trots en Plezier vormen voor mij een sterke basis voor ontwikkeling bij organisaties. Vanuit Great Place to Work betekent dit voor mij dat we echt iets kunnen bijdragen aan de wereld van werkend Nederland. De passie en gedrevenheid van de mensen waarmee ik mag samenwerken om hun doel te bereiken, is heel mooi om te zien, zeker gezien mijn achtergrond in de non-profit sector.

Waarvoor kunnen mensen contact met jou opnemen?
Ik kom graag in gesprek over het creëren van mooie organisaties. Met een kop koffie voor inspiratie of kritische vragen over wie we zijn en wat we doen. Over vraagstukken rondom verandermanagement en organisatieontwikkeling. Ook breng ik organisaties onderling graag met elkaar in contact in het kader van het delen Best Practices en inspiratie. Organisaties kunnen zoveel van elkaar leren. Schroom niet om contact met mij op te nemen, want ik kom graag bij je langs vanuit de overtuiging dat daar hoe dan ook wel iets moois uitkomt.

 

 

“The Great Place to Work survey allows us to hear from our Team Members on what they think makes Hilton a great place to work. We use their insights to help inform our strategy to ensure we continue to do everything we can to put our Team Members first – the most critical investment we can make in our hospitality mission”

Salesforce-logo - Whiteout

 

“To be successful as a business, we need to attract, engage and retain the best people in the industry. The Great Place to Work program is an invaluable feedback tool for us and helps us identify areas where we are doing well and areas where we can improve. Furthermore, it is a guide for potential new hires and a moment to be proud and celebrate all our employees‘ hard work and commitment.”

Atlassian Logo - Whiteout

 

“Atlassians across the globe, regardless of their roles, are working toward a shared vision of unleashing the potential of every team. Our ability to maintain a values-driven culture is what we think makes Atlassian a rewarding place to work and ultimately, what helps us unlock value for our customers. We’re proud to be recognized by Great Place to Work® Netherlands as a Best Place to Work and are looking forward to continuing our continued partnership.”

Ondersteuning

Iedere organisatie, ongeacht sector, grootte en bedrijfsresultaten, stelt zichzelf weleens de vraag:
Hoe worden we een betere werkgever, een échte great place to work for all?

Omdat iedere organisatie uniek is, is het essentieel om samen te ontdekken wat er nodig is om deze great place to work for all cultuur te ontwikkelen in jouw organisatie. 

Natuurlijk kun je zelf aan de slag met de resultaten van het medewerkersonderzoek, maar we weten ook dat het best lastig kan zijn om de resultaten te interpreteren en om te zetten naar concrete actieplannen. Daarom helpen we je met aanvullende adviezen en workshops.

Met de Great Place to Work filosofie helpen we jouw organisatie op drie gebieden: Learn & Inspire, Design en Implement.

Learn & Inspire

Op zoek naar inspiratie om een future-proof great place to work for all te worden? Wij delen praktische voorbeelden vanuit andere organisaties en maken van een groep een team middels inspiratiesessies en coaching. Zo help je medewerkers om het maximale uit zichzelf en elkaar te halen.
Onze diensten:

  • Inspiratiesessies over leiderschap, cultuur en goed werkgeverschap
  • Leiderschapscoaching
  • Teamcoaching

Design

Jouw organisatie naar een hoger niveau tillen op het gebied van goed werkgeverschap en mensgerichtheid? Onze consultancy-trajecten bieden concrete handvatten bij het ontwikkelen van jullie People strategie en het creëren van een great place to work for all.

Onze diensten:

  • People strategie vormgeven 
  • People plan vormgeven 
  • Great Place to Work traject inrichten

Implement

Het maximale uit jullie Great Place to Work traject halen? Dan is het belangrijk om vóór de start van het onderzoek met elkaar te bespreken welke doelen de organisatie voor ogen heeft en hoe de opvolging eruit zal zien. Zo zorg je ervoor dat alle organisatielagen betrokken zijn bij het traject. Wij helpen je bij het vormgeven van deze gesprekken en het creëren van een veilige setting zodat jullie samen het maximale uit het proces kunnen halen. 

Onze diensten:

  • Presentaties van de onderzoeksresultaten 
  • Workshops: kick-off & resultaten 
  • Adviesgesprekken

Onze consultants staan voor je klaar

Naast bovenstaande diensten, bieden we ook maatwerk. Op zoek naar een ander type ondersteuning? Dat kan! Neem contact met ons op om samen de mogelijkheden te bekijken.

 

Laten we kennismaken
Great Place To Work

Download het whitepaper: "Hoe bouw je een Great Place to Work For All?"

Onze laatste blogs

Op zoek naar praktische tips, antwoorden op de meest gestelde vragen of verdiepende blogs? Bekijk onze blogs en leer meer over de rol van vertrouwen, leiderschapskwaliteiten en teamdynamiek in een Great Place to Work For All.

best_2021

Leren van de Best Workplaces

Ontdek hoe de Best Workplaces bouwen aan een Great Place to Work For All.  

Download het Best Workplaces magazine 2021